ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

Εθνική Μπάσκετ - Κώστας Παπανικολάου στο SPORT24: "Τα νοκ-άουτ είναι μακριά, εδώ πρέπει να συγκεντρωθούμε"

Εθνική Μπάσκετ - Κώστας Παπανικολάου στο SPORT24: "Τα νοκ-άουτ είναι μακριά, εδώ πρέπει να συγκεντρωθούμε"

Ο Κώστας Παπανικολάου με δηλώσεις του στο SPORT24 μετά τη νίκη της Ελλάδας επί της Κροατίας τόνισε πως τα νοκ-άουτ είναι μακριά και πρέπει όλοι να συγκεντρωθούν στα ματς στο Μιλάνο.

Η Ελλάδα επικράτησε 89-85 της Κροατίας στο εναρκτήριο παιχνίδι του EuroBasket. Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στο SPORT24 μετά το τέλος του αγώνα τόνισε τη σημασία αυτή της νίκης και για το πώς αντιμετωπίζουν στο στρατόπεδο της Εθνικής το ματς απέναντι στην Ιταλία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Παπανικολάου:

Για το ματς που έγινε θρίλερ και τι κρατάμε: "Μην τα ισοπεδώσουμε όλα, μία νίκη σε εναρκτήριο παιχνίδι απέναντι σε μία ταλαντούχα ομάδα, όπως είναι η Κροατία δεν είναι κάτι αμελητέο. Όταν βρίσκεσαι 16 μπροστά στο ημίχρονο, είναι κομμάτι που πρέπει να κοιτάξουμε, χάσαμε εύκολα τη διαφορά στο τρίτο δεκάλεπτο και είναι κάτι που πρέπει να κοιτάξουμε.

Τους αφήσαμε να κάνουν το παιχνίδι τους με ελεύθερα σουτ, το παιχνίδι με το οποίο η Κροατία βρίσκει ρυθμό και αυτοπεποίθηση. Σίγουρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δικαιολογία ότι χρησιμοποιήσαμε lineups λόγω της απουσίας των ψηλών παιδιών. Αυτό μας μπέρδεψε, δεν είναι δικαιολογία. Κρατάμε τη νίκη και ετοιμαζόμαστε για αύριο".

Για το χαρακτήρα που έδειξε η Εθνική: "Σίγουρα είναι ένα μήνυμα, θα χρειαστεί να βγάλουμε δυνατές άμυνες και στη συνέχεια του ομίλου. Τα νοκ-άουτ είναι μακριά, εδώ πρέπει να συγκεντρωθούμε, να δουλέψουμε και να γινόμαστε μέρα με τη μέρα καλύτεροι".

Για το ματς με την Ιταλία: "Το αντιμετωπίζουμε σαν κάθε παιχνίδι, η Ιταλία είναι ταλαντούχα ομάδα, θα παίζουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο. Ήρθαμε εδώ να παλέψουμε κάθε παιχνίδι. Δεν αλλάζει αυτό, με όποιον αντίπαλο και να παίζαμε πάλι την ίδια δυναμική θα θέλαμε να βγάλουμε για να πάρουμε το παιχνίδι".

Για τους Έλληνες που βρέθηκε στο Μιλάνο: "Να τους ευχαριστήσουμε, οι Πελαργοί είναι πάντα στο πλευρό μας, όπως και οι άλλοι Έλληνες που βρέθηκαν εδώ. Είναι σημαντική η βοήθειά τους και τους ευχαριστούμε".

Το SPORT24 βρίσκεται εκεί όπου χτυπά η καρδιά του EuroBasket 2022. Σύμμαχος της αποστολής σε Μιλάνο και Βερολίνο είναι η Stoiximan, με πολλές επιλογές και δεκάδες ειδικά στοιχήματα για την κορυφαία μπασκετική διοργάνωση.

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ