ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET

Εθνική μπάσκετ: Γιατί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν έπαιξε στο τέταρτο δεκάλεπτο

Γιάννης Αντετοκούνμπο
Γιάννης Αντετοκούνμπο FIBA

Ούτε το χτύπημα στον αστράγαλο ούτε ο πάγος στο γόνατο είχαν να κάνουν με τη μη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα με την Εσθονία.

Όπως εξήγησε και ο ομοσπονδιακός προπονητής Δημήτρης Ιτούδης τόσο στο flash interview όσο και στη συνέντευξη Τύπου, η απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο από την τέταρτη περίοδο του αγώνα με την Εσθονία στο φινάλε της πρώτης φάσης του EuroBasket 2022 δεν αφορούσε τόσο το χτύπημα που είχε προηγηθεί και τον έστειλε στον πάγκο.

Ο Greak Freak κυρίως ξεκουράστηκε μετά τη σύγκρουση με αντίπαλο και τη πτώση που είχε, αφού δεν υπήρχε λόγος να πιέσει παραπάνω τον εαυτό του μετά τα όσα είχε ήδη κάνει μέχρι τότε.

Η απόφαση του τεχνικού τιμ να μην αγωνιστεί άλλο ο ηγέτης της Εθνικής αφορούσε κυρίως τη διαχείριση και ατομική προφύλαξη του Γιάννη, καθώς ο πόνος που ένιωθε στον αστράγαλο ήταν ελάχιστος και καθόλου ενοχλητικός για τον ίδιο. Κατά πάσα πιθανότητα μάλιστα δεν θα πατούσε άλλο στο παρκέ, ακόμη κι αν δεν είχε προκύψει το συμβάν στον αιφνιδιασμό.

Άρα δεν συντρέχει κάποιος λόγος ανησυχίας ενόψει των νοκ άουτ στο Βερολίνο, όπως διαμηνύει κάθε πλευρά.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον πάγο που έβαλε στο γόνατο και στη μέση, είναι η συνήθη πρακτική που εφαρμόζεται για κάποιον παίκτη που πρόκειται να μείνει ανενεργός για το υπόλοιπο ενός αγώνα.

Η Game Night για το 5/5 της Εθνικής στο EuroBasket και τον τραυματισμό του Γιάννη

TAGS ΑΠΟΣΤΟΛΗ EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ