EUROBASKET 2022

Εθνική μπάσκετ: Απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία για το 3/3 στο EuroBasket 2022

Εθνική μπάσκετ: Απέναντι στη Μεγάλη Βρετανία για το 3/3 στο EuroBasket 2022
24 MEDIA CREATIVE TEAM / KONSTANTINOS BADOUNAS

Ύστερα από 67 ημέρες η Εθνική ομάδα αντιμετωπίζει ξανά τη Μεγάλη Βρετανία, αυτή τη φορά με στόχο την τρίτη, διαδοχική, νίκη της στο EuroBasket 2022 και μαζί την πρόκριση στα νοκ άουτ του Βερολίνου.

Να τριτώσει το καλό για την Εθνική. Ευχή από τη μια και λαχτάρα από την άλλη για μια νέα νίκη που θα σφραγίσει το εισιτήριο για τη β' φάση του EuroBasket 2022, αυτή των νοκ άουτ, που θα φιλοξενηθεί εξ ολοκλήρου πια στο Βερολίνο.

Το ευκολότερο όλων (;)

Θεωρητικά ο αγώνας με τη Μεγάλη Βρετανία (5/9, 18:00 ΕΡΤ1, LIVE από το SPORT24) είναι χαμηλότερου βαθμού δυσκολίας συγκριτικά με αυτούς που προηγήθηκαν απέναντι στην Κροατία της μιας πεντάδας, πόσο μάλλον απέναντι στην οικοδέσποινα Ιταλία. Το ζήτημα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως ο αδύναμος του ζευγαριού δεν έχει τίποτα να χάσει και παίζει με έλλειψη πίεσης ή άγχους για το αποτέλεσμα.

Βέβαια οι Βρετανοί δεν δείχνουν ικανοί ν' απειλήσουν την Ελλάδα. Σύνολο περιορισμένων δυνατοτήτων που στα πρώτα δύο ματς του τουρνούα δεν έχει πετύχει περισσότερους από 65 πόντους (32% στα FG, 15.5 λάθη) και έχει ηττηθεί με διαφορές μεγαλύτερες των 20 πόντων (από Ουκρανία και Κροατία) δεν τρομάζει σε καμία περίπτωση. Ούτε, φυσικά, είναι σε θέση να ορίσει την τύχη ενός τέτοιου αγώνα.

Η τροπή και η έκβαση της μάχης θα εξαρτηθούν αποκλειστικά από την απόδοση των διεθνών παικτών του Δημήτρη Ιτούδη, την όρεξη και τη συνέπεια που θα επιδείξουν στη διάρκεια της.

Περισσότερο στο παρκέ ο Παπαγιάννης

Είναι δεδομένο πως ο Έλληνας εκλέκτορας θα πάει σε ροτέισον, μοιράζοντας περισσότερο τον χρόνο μεταξύ βασικών και πάγκου. Σε λιγότερο, άλλωστε, από 24 ώρες θ' ακολουθήσει ο αγώνας με τους μαχητικούς Ουκρανούς, που θα παίξει ρόλο στην πρωτιά του ομίλου, τη στιγμή που η διαχείριση του έμψυχου δυναμικού μετράει πολύ σ' ένα τουρνουά διαδοχικών αγώνων που έχει άλλες δύο εβδομάδες μπροστά του.

Βέβαιο θεωρείται πως ο Γιώργος Παπαγιάννης θα πάρει περισσότερο χρόνο, έτσι ώστε να βρει τον απαιτούμενο ρυθμό στο παρκέ, σε αντίθεση με τον Κώστα Αντετοκούνμπο, που ακόμη σε είναι σε θέση να βάλει ένταση στην προπόνησή του. Ανεβάζει μεν ρυθμούς, μα το πιθανότερο είναι πως θα παίξει με τους Εσθονούς την ερχόμενη Πέμπτη (8/9) πριν από το ταξίδι στη Γερμανία.

Όπως εξήγησε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος δεν υπάρχει ακόμη συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την πλήρη επιστροφή του.

Τη Μεγάλη Βρετανία η Ελλάδα την αντιμετώπισε πριν από 67 ημέρες, νικώντας 93-71 στη Λάρισα, σε παιχνίδι των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Πρώτος σκόρερ ήταν, τότε, ο Δημήτρης Αγραβάνης με 16 πόντους. Σημαδιακό αποτέλεσμα, σχεδόν ιστορικής βαρύτητας, διότι ήταν στο παιχνίδι στο οποίο έκανε πρεμιέρα ως ομοσπονδιακός προπονητής ο Δημήτρης Ιτούδης. Συνολικά σε 10 αγώνες κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία η Εθνική έχει ρεκόρ 8-2, ενώ απέναντι στην Αγγλία το σκορ είναι 15-1. Ώρα για τη διεύρυνσή του...

Το πρόγραμμα του Γ' ομίλου

15:15 Κροατία - Εσθονία (ΕΡΤ3)

18:00 Μεγάλη Βρετανία - Ελλάδα (ΕΡΤ1)

22:00 Σερβία - Φινλανδία (ΕΡΤ3)

TAGS EUROBASKET 2022 EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΤΟΥΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΘΑΝΑΣΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΚΩΣΤΑΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΤΑΙΛΕΡ ΝΤΟΡΣΕΪ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ