ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Εθνική Ιταλίας: Ποτζέκο ο αντικαταστάτης του Σακέτι, στον δρόμο της Εθνικής Ανδρών στο Eurobasket 2022

Ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο
Ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο ©BASKETBALLCL

Ο Τζιανμάρκο Ποτζέκο θα είναι ο αντικαταστάτης του Μέο Σακέτο στον πάγκο της Εθνικής Ιταλίας όπως ενημέρωσε μέσω ανακοίνωσης η ιταλική Ομοσπονδία μπάσκετ.

Δύο μέρες. Τόσο χρειάστηκε η Ομοσπονδία μπάσκετ της Ιταλίας για να βρει τον διάδοχο του Μέο Σακέτι στον πάγκο της εθνικής Ιταλίας, η συνεργασία με τον οποίο τερματίστηκε ξαφνικά μέσα στην εβδομάδα. Και το όνομα αυτού; Τζιανμάρκο Ποτζέκο.

Ο άλλοτε διεθνής Ιταλός γκαρντ - και μέλος της ομάδας που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2019 - πληρούσε τις προδιαγραφές που τέθηκαν από την Ομοσπονδία και θα καθοδηγήσει την εθνική ομάδα της χώρας αρχικά στον αγώνα με την Ολλανδία (4/7) στα "παράθυρα" της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ακολούθως στο Eurobasket 2022.

Υπενθυμίζεται ότι η Ιταλία φιλοξενεί έναν από τους Ομίλους της διοργάνωσης στο Μιλάνο, έχοντας μαζί της την Εθνική Ελλάδας, την Κροατία, την Εσθονία, την Ουκρανία και την Αγγλία.

Ο Ποτζέκο θα αναλάβει τα καθήκοντά του μετά το τέλος της σεζόν στο ιταλικό πρωτάθλημα, αφού αυτή την περίοδο έχει υποχρεώσει με την Αρμάνι Μιλάνο, όντας ένας εκ των βοηθών του Έτορε Μεσίνα. Στο παρελθόν έχει θητεύσει ως ασίσταντ κόουτς στον πάγκο της Τσεντεβίτα και ως πρώτος προπονητής στους πάγκους της Κάπο Ντ' Ορλάντο, της Βαρέζε, της Φορτιτούντο Μπολόνια και της Σάσαρι. Με την τελευταία μάλιστα κατέκτησε το FIBA Europe Cup και το ιταλικό Super Cup το 2019.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ