ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ

Εθνική Γαλλίας: Η μεταγραφή του Ερτέλ στην Ζενίτ θα του κοστίσει το μέλλον του ενόψει Παγκοσμίου

Εθνική Γαλλίας: Η μεταγραφή του Ερτέλ στην Ζενίτ θα του κοστίσει το μέλλον του ενόψει Παγκοσμίου
FIBA

Το μεσημέρι της Τετάρτης (21/9) η Ζενίτ ανακοίνωσε την απόκτηση του Τομά Ερτέλ για τα επόμενα δύο χρόνια, μία μεταγραφή που φράζει το μέλλον του Γάλλου γκαρντ με την εθνική ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2023 και εν συνεχεία των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης επισημοποίησε την συμφωνία της με τον Τομά Ερτέλ για την επόμενη διετία. Η απόφαση του Γάλλου γκαρντ να μετακομίσει στην Ρωσία βάζει σε κίνδυνο και ουσιαστικά φράζει το μέλλον του με την εθνική ομάδα της πατρίδας του.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2022 πριν από την έναρξη του EuroBasket η γαλλική ομοσπονδία είχε τονίσει πως δεν θα συμπεριλάβει στο ρόστερ της παίκτες που αγωνίζονται σε ομάδες της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και για όσο αυτός βρίσκεται σε εξέλιξη. Αυτό τέθηκε σε εφαρμογή με τους Ζαν-Σαρλ και Λαμπεϊρί να μην βρίσκονται ανάμεσα στις κλήσεις.

Όπως τονίζει η Equipe η μεταγραφή του Ερτέλ στην Ζενίτ "τελειώνει" ουσιαστικά την πορεία του στην εθνική, λέγοντας πως ο ίδιος έθεσε τον εαυτό του εκτός ομάδας με την απόφασή του να πάει στην Ρωσία. Αν όντως αυτό ισχύσει ο Ερτέλ ρισκάρει και ουσιαστικά παίζει "κορώνα γράμματα" την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023 και στη συνέχεια στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στην χώρα του και το Παρίσι.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΖΕΝΙΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ