EUROBASKET

Eurobasket 2022 Γαλλία: Εκτός ομάδας παίκτες ρωσικών ομάδων, στον αέρα ο Ερτέλ

Eurobasket 2022 Γαλλία: Εκτός ομάδας παίκτες ρωσικών ομάδων, στον αέρα ο Ερτέλ
EUROKINISSI

Η γαλλική Ομοσπονδία ενημέρωσε με ανακοίνωσή της πως όσοι παίκτες και μέλη του προπονητικού επιτελείου έχουν συμβόλαιο με ρωσικές και λευκορωσικές ομάδες δεν θα καλούνται στην εθνική ή θα κοπούν. Κίνδυνος για Ερτέλ, που φέρεται να βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με την Ζενίτ.

Η Γαλλία συνεχίζει με 15 παίκτες την προετοιμασία της μετά τον τραυματισμό του Άντριου Αλμπισί. Είναι πιθανό ωστόσο αυτοί να γίνουν σύντομα 14 και να "κοπεί" ο Τομά Ερτέλ.

Με ανακοίνωσή της η γαλλική Ομοσπονδία ενημέρωσε πως εφεξής όποιος παίκτης ή μέλος του προπονητικού επιτελείου έχει συμβόλαιο με ρωσική ή λευκορωσική ομάδα δεν θα καλείται στην εθνική της χώρας ή θα απομακρύνεται λόγω της κατάστασης στην Ουκρανία. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει ήδη την δική του προέκταση, αφού ο Τομά Ερτέλ αυτή την περίοδο είναι μεν free agent, ωστόσο την ίδια στιγμή φέρεται να είναι κοντά σε συμφωνία με την Ζενίτ. Κοινώς, αν οι δύο πλευρές συμφωνήσουν και υπάρξει ανακοίνωση, τότε αυτόματα ο Γάλλος γκαρντ θα κοπεί από την προεπιλογή των "τρικολόρ".

Η ανακοίνωση της γαλλικής Ομοσπονδίας έδωσε έτσι ουσιαστικά και εξήγηση στο ερώτημα γιατί δεν κλήθηκαν έστω στην προεπιλογή οι Λουί Λαμπεϊρί και Λιβιό Ζαν-Σαρλ, αφού ο πρώτος θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ούνικς και ο δεύτερος στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Μένει πλέον να φανεί τι θα γίνει με τον Ερτέλ

TAGS EUROBASKET ΕΘΝΙΚΗ ΓΑΛΛΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ