MUNDOBASKET 2023

Εθνική Ελλάδας: Το ντόμινο μετά την απουσία Σλούκα, μονόδρομος η παρουσία Γουόκαπ στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Ο Κώστας Σλούκας
Ο Κώστας Σλούκας EUROKINISSI SPORTS

Η απόφαση του Κώστα Σλούκα να μην συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2023 με την Εθνική Ελλάδας φέρνει ένα ντόμινο εξελίξεων για τη στελέχωση του ρόστερ. Η επιλογή του Τόμας Γουόκαπ μοιάζει με μονόδρομο, όπως είπε ο Σπύρος Καβαλιεράτος στο Show Must Go On με τον Παντελή Διαμαντόπουλο. Τι συμβαίνει με τον Νικ Καλάθη.

Η διαφαινόμενη απουσία του Κώστα Σλούκα από την Εθνική Ελλάδας στο προσεχές MundoBasket 2023 βρίσκεται στο επίκεντρο του μπασκετικού ενδιφέροντος, τόσο εντός, όσο και εκτός συνόρων. Ο Σπύρος Καβαλιεράτος, μιλώντας στην εκπομπή Show Must Go On με τον Παντελή Διαμαντόπουλο, μετέφερε όλο το ρεπορτάζ για την αναπάντεχη απόφαση του 33χρονου γκαρντ να απέχει από τις υποχρεώσεις της επίσημης αγαπημένης το φετινό καλοκαίρι, αλλά και τις συνέπειες που θα έχει αυτή για τη στελέχωση του ρόστερ, κρίνοντας πως η παρουσία του Τόμας Γουόκαπ αποτελεί πλέον μονόδρομο.

"Το 2015 ήταν το Παγκόσμιο U19 στην Κρήτη. Η Εθνική έπαιζε με Χαραλαμπόπουλο, Παπαγιάννη κλπ. Τότε είχε έρθει και ο Ντόρσεϊ, αλλά η FIBA μας έκανε το χατίρι και τελικά πήρε την άδεια να παίξει λίγο πριν το πρώτο παιχνίδι. Ο αείμνηστος Μπάουμαν είχε συμφωνήσει προφορικά με τον Βασιλακόπουλο για να γίνουν πιο γρήγορα οι διαδικασίες, με την προϋπόθεση να υπάρχει πάντα αυτός ο αστερίσκος. Για αυτό παραμένει νατουραλιζέ ο Ντόρσεϊ. Όταν το κάνεις μετά τα 16 υπάρχει αυτός ο αστερίσκος.

Στην πραγματικότητα δεν κάναμε επίσημο αίτημα στη FIBA, όπως είπε και ο Βαγγέλης Λιόλιος. Σε ανεπίσημο επίπεδο τους είπαμε ότι έχουμε αυτά τα χαρτιά, ότι είναι Έλληνας, αλλά η FIBA είπε πως δεν γίνεται", είπε αρχικά σχετικά με την υπόθεση του Τάιλερ Ντόρσεϊ.

Το ντόμινο των εξελίξεων και η στελέχωση του ρόστερ

Αναφορικά με τις εξελίξεις μετά την απόφαση του Κώστα Σλούκα ανέφερε: "Εκκρεμεί ένα ραντεβού. Ο Σλούκας έχει μιλήσει ήδη με τον Ιτούδη. Θεωρώ ότι είναι αδύνατο να μεταπειστεί, αλλά ποτέ δεν ξέρεις με τους παίκτες. Αυτή τη στιγμή είναι για διακοπές στη Ρώμη με τον Βέσελι και μετά θα πάει στη Σαρδηνία.

Μετά την απουσία του Σλούκα δημιουργείται πρόβλημα με τους πλέι μέικερ. Πλέον είναι σχεδόν δεδομένο ότι θα είναι στο Παγκόσμιο ο Γουόκαπ. Ο Καλάθης είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος από τον Σλούκα. Μπορεί να μην θέλει κι αυτός. Μπορεί να είναι κουρασμένος γιατί ανήκει στην ίδια περίπτωση που παίζει όλα τα χρόνια. Δεν λέω πως υπάρχει θέμα με τον Καλάθη και την Εθνική. Μην ξεχνάς ότι είναι με τον Ιτούδη, ο οποίος λογικά δεν θα τον θέλει στη Φενέρ (σσ. για την επόμενη σεζόν). Μήπως στο τέλος έχει κι αυτό σημασία;

Στο τέλος θα έχουμε τον Γουόκαπ και είναι ο Λούντζης, ο Μωραΐτης, αυτά τα παιδιά. Είναι μονόδρομος τώρα ο Γουόκαπ. Είναι αναντικατάστατος. Ακόμα και ο Καλάθης να είναι χρειάζονται και οι δύο. Στις 24 Ιουλίου θα ξεκινήσει η Εθνική προετοιμασία. Έτσι όπως πάει δεν θα έχουμε τον Ντόρσεϊ. Και ο Σλούκας να ήταν νομίζω πως ο Γουόκαπ θα είχε το προβάδισμα.

Το πρόβλημα του Παπανικολάου στη γάμπα δεν είναι σοβαρό. Δεν είναι εύκολη η στελέχωση της ομάδας. Ο Ρογκαβόπουλος πιστεύω ότι θα είναι πλέον στην Εθνική. Έχει το σουτ. Μαντζούκας σίγουρα θα είναι μέσα. Είναι τρομερός σουτέρ. Ο Μαντζούκας λογικά θα είναι και με την U20 στο Ηράκλειο, το τουρνουά αρχίζει 8 Ιουλίου. Για εμένα είναι μια πολύ καλή περίπτωση για το ελληνικό μπάσκετ και για τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω με τις μεταγραφές που θα γίνουν να έχει χρόνο γιατί έκανε μεγάλη πρόοδο".

TAGS MUNDOBASKET 2023 ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΩΣΤΑΣ ΣΛΟΥΚΑΣ FIBA WORLD CUP ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ