ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

Εθνική Ελλάδας: Παραμένει ως νατουραλιζέ ο Ντόρσεϊ, απορρίφθηκε από τη FIBA το αίτημα της ΕΟΚ

Εθνική Ελλάδας: Παραμένει ως νατουραλιζέ ο Ντόρσεϊ, απορρίφθηκε από τη FIBA το αίτημα της ΕΟΚ
INTIME SPORTS

Η FIBA απέρριψε το αίτημα της ΕΟΚ προκειμένου ο Τάιλερ Ντόρσεϊ να αγωνίζεται στην Εθνική Ελλάδας ως 100% Έλληνας και ως εκ τούτου θα συνεχίσει να παίζει με το καθεστώς του νατουραλιζέ στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Με το καθεστώς νατουραλιζέ θα συνεχίσει να αγωνίζεται ο Τάιλερ Ντόρσεϊ στην Εθνική Ελλάδας, καθώς η σχετική αίτηση που είχε καταθέσει η ΕΟΚ στη FIBA για να λογίζεται 100% ως Έλληνας απορρίφθηκε.

Παρά τις προσπάθειες που έγιναν από την Ομοσπονδία και τις επαφές που έγιναν γι αυτό το θέμα με τον Γενικό Γραμματέα, Ανδρέα Ζαγκλή, η υπόθεση δεν είχε ευτυχή κατάληξη, καθώς η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν πείστηκε και δεν ενέκρινε την αλλαγή νομικού - μπασκετικού καθεστώτος για τον ομογενή γκαρντ.

Ως εκ τούτου, από τη στιγμή που και ο Τόμας Γουόκαπ απέκτησε πρόσφατα την ελληνική υπηκοότητα, σημαίνει πως μόνο ένας εκ των δύο θα μπορεί να αγωνίζεται με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αφού κάθε εθνική ομάδα μπορεί να χρησιμοποιεί έναν νατουραλιζέ παίκτη. Δηλαδή, μόνο ένας εκ των δύο θα μπορέσει να συμπεριληφθεί στην αποστολή για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2023.

Αν δε, προχωρήσει άμεσα και η υπόθεση της ελληνοποίησης του Ναζ Μήτρου-Λονγκ, τότε ο Δημήτρης Ιτούδης θα έχει ένα pool τριών παικτών, του Ντόρσεϊ, του Γουόκαπ και του Μήτρου-Λονγκ (είναι σε διαδικασία απόκτησης του διαβατηρίου) από το οποίο θα πρέπει να κάνει την επιλογή του. Βέβαια, ο τελευταίος συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες από τους άλλους δύο για το επερχόμενο τουρνουά.

Αφενός γιατί η ελληνοποίηση του Γουόκαπ έγινε με τις ευλογίες της ΕΟΚ, αφετέρου γιατί ο Ντόρσεϊ συνεργάζεται με τον κόουτς Ιτούδη στη Φενέρμπαχτσε, όπου θα πορευτούν μαζί για δύο ακόμα χρόνια.

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ MUNDOBASKET 2023 FIBA WORLD CUP ΤΑΙΛΕΡ ΝΤΟΡΣΕΪ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ