ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Εθνική Ανδρών: Σπουδαία κίνηση από Μανωλόπουλο και τεχνικό επιτελείο, θα διαθέσουν την αμοιβή τους στα προγράμματα ανάπτυξης του ελληνικού μπάσκετ

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος την περίοδο που ήταν προπονητής στον Ήφαιστο την σεζόν 2019/20
Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος την περίοδο που ήταν προπονητής στον Ήφαιστο EUROKINISSI

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και οι συνεργάτες του του στην Εθνική Ανδρών προχώρησαν σε μία σπουδαία κίνηση, αφού ενημέρωσαν ότι θα παραχωρήσουν την αμοιβή που συμφώνησαν με την ΕΟΚ για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου στον λογαριασμό που θα δημιουργηθεί με στόχο την ενίσχυση των προγραμμάτων ανάπτυξης του ελληνικού μπάσκετ.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και οι συνεργάτες του (Σάββας Καμπερίδης, Ισίδωρος Κουτσός και Κώστας Παπαδόπουλος) που θα βρεθούν στον πάγκο της Εθνικής Ανδρών στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου αποφάσισαν να προβούν σε μία σπουδαία κίνηση.

Όπως αποκάλυψε η ΕΟΚ, το νέο τεχνικό επιτελείο ενημέρωσε πως θέλουν η συμφωνημένη αμοιβή τους να δοθεί στον ειδικό λογαριασμό που θα δημιουργήσει η ΕΟΚ με στόχο την ενίσχυση των προγραμμάτων ανάπτυξης του ελληνικού μπάσκετ.

Η συγκεκριμένη κίνηση δείχνει αρχικά το ήθος της συγκεκριμένης τετράδας ανθρώπων, που δείχνουν έμπρακτα ότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι η μεγάλη εικόνα και το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ και όχι απλώς το "σήμερα".

Αναλυτικά η ενημέρωση της ΕΟΚ αναφέρει:

"Με μια πρωτόγνωρη και με έντονη σημειολογία κίνηση αποφάσισαν να αρχίσουν τη θητεία τους στην Εθνική Ανδρών ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και οι συνεργάτες του Σάββας Καμπερίδης, Ισίδωρος Κουτσός και Κώστας Παπαδόπουλος.

Τα μέλη του τεχνικού επιτελείου της Εθνικής Ομάδας για τα προκριματικά του Παγκοσμίου κυπέλλου 2023 ενημέρωσαν ότι θα συνεισφέρουν την αμοιβή που συμφώνησαν με τη διοίκηση της ΕΟΚ στον ειδικό λογαριασμό που δημιουργείται με στόχο την ενίσχυση των προγραμμάτων ανάπτυξης του ελληνικού μπάσκετ.

Αυτός θα είναι ο ένας από τους δύο λογαριασμούς, αφού θα δημιουργηθεί και ένας ακόμα, “αλληλεγγύης” με στόχο την ενίσχυση των σωματείων από όλη τη χώρα με αυξημένες ανάγκες λειτουργίας, μετακινήσεων και άλλων καθημερινών απαιτήσεων. Συνολικά το πλάνο, ο τρόπος λειτουργίας του και η στόχευση θα αναλυθούν τις προσεχείς ημέρες.

Ο Σωτήρης Μανωλόπουλος, ο οποίος θα καθοδηγήσει την ομάδα στην πορεία των προκριματικών, ανέφερε σχετικά: «Στη διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν με τους διοικούντες την Ομοσπονδία μάθαμε γι’ αυτή την πρωτοβουλία και θεωρήσαμε σωστό μαζί με τους συνεργάτες μου να συμμετάσχουμε. Είναι φανερό ότι βρισκόμαστε στην αρχή ενός συνολικού πλάνου ανάπτυξης του ελληνικού μπάσκετ και κρίναμε ότι ως άνθρωποι που ζούμε σε αυτό τον χώρο και ακόμα περισσότερο ως προπονητές της Εθνικής Ελλάδας, έπρεπε να το στηρίξουμε έμπρακτα».

Ο υπεύθυνος των Εθνικών Oμάδων στο Δ.Σ. της ΕΟΚ, Δήμος Ντικούδης, σχολίασε αυτή την ενέργεια. «Είναι αυτονόητες και θερμές οι ευχαριστίες προς τα μέλη του προπονητικού επιτελείου γι’ αυτή τους την ενέργεια. Έχει ιδιαίτερη σημασία ότι αυτοί δίνουν πρώτοι το παράδειγμα, αλλά και το έναυσμα προς την κατεύθυνση της ενωμένης πορείας και καθολικής στήριξης του σχεδίου ανάπτυξης του ελληνικού μπάσκετ».

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ