STOIXIMAN BASKET LEAGUE

ΕΣΑΚΕ: Πιο κοντά από ποτέ στους 7 ξένους στη Basket League, θα παίζουν 6 σε κάθε αγώνα

BASKET LEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / 3  /  -  (  / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE 2021-2022 / PLAY OFF / 3 / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι ομάδες του ΕΣΑΚΕ συζήτησαν για πολλοστή φορά το ενδεχόμενο παρουσίας επτά (7) ξένων στο ρόστερ τους, με τη δυνατότητα χρησιμοποιήσης των έξι (6) εξ αυτών σε κάθε αγώνα.

Το ζήτημα των ξένων συζητήθηκε για πολλοστή φορά στο Συμβούλιο που πραγματοποίησε ο ΕΣΑΚΕ, την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου. Για πρώτη φορά όμως, η αύξηση των ξένων από έξι (6) σε επτά (7) μοιάζει να είναι τόσο κοντά στην υλοποίησή της.

Συγκεκριμένα, η πρόταση που έχει προκριθεί είναι η παρουσία επτά (7) ξένων αθλητών στο ρόστερ των ομάδων, με δυνατότητα χρησιμοποίησης σε κάθε αγώνα των έξι (6) εξ αυτών. Πρόκειται δηλαδή για μια λύση που θα δίνει τη δυνατότητα στους προπονητές των ομάδων που έχουν περισσότερους από έξι (6) ξένους να κάνουν την ανάλογη διαχείριση.

Εν προκειμένω βέβαια αυτό το ζήτημα επηρεάζει περισσότερο από κάθε άλλον, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, οι οποίοι έχουν ήδη επτά (7) ξένους.

4  " " /  /  -   (  / EUROKINISSI)
4 " " / / - ( / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όπως και να έχει, για να πάρει επίσημη μορφή η συγκεκριμένη τροποποίηση, εκκρεμεί η έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ και, εν συνεχεία, το "πράσινο φως" της ΕΟΚ -αυτή έχει τον τελικό λόγο.

Η επιχειρηματολογία για το συγκεκριμένο μέτρο αφορά στο γεγονός πως δεν θα επηρεάζεται, με αυτόν τον τρόπο, ο αριθμός των Ελλήνων στους αγώνες -αντίστοιχα ο ρόλος τους εντός των ομάδων.

Παρεμπιπτόντως, οι ομάδες που συμμετέχουν στο Super Cup (Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Κολοσσός, Προμηθέας) έχουν προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου να δηλώσουν την εξάδα των ξένων που θα είναι διαθέσιμοι για τους αγώνες της Ρόδου. Ήτοι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και ο Ντέγιαν Ράντονιτς έχουν ακόμη τρεις ημέρες να αποφασίσουν ποιος ξένος θα κοπεί, για τη διεκδίκηση του πρώτου τίτλου της νέας αγωνιστικής περιόδου.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΕΣΑΚΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ