ΕΣΑΚΕ

Basket League: ΔΣ του ΕΣΑΚΕ για την οικονομική πίτα από τα τηλεοπτικά, πόσα χρήματα προβλέπεται να λάβει κάθε ομάδα

Basket League: ΔΣ του ΕΣΑΚΕ για την οικονομική πίτα από τα τηλεοπτικά, πόσα χρήματα προβλέπεται να λάβει κάθε ομάδα
EUROKINISSI

Συνεδριάζει το απόγευμα της Τετάρτης το διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ προκειμένου να συμφωνηθεί ο τρόπος διαμερισμού των χρημάτων από την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του πρωταθλήματος της Basket League στην ΕΡΤ. Τι προβλέπεται να λάβει κάθε ομάδα.

Ο καταμερισμός των χρημάτων που προβλέπονται από τη νέα συμφωνία με την ΕΡΤ για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Basket League θα συζητηθεί στο ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, σήμερα το απόγευμα (12/10, 17:00).

Με δεδομένο πλέον ότι όλες οι ομάδες συμμετέχουν στην κεντρική διαχείριση, από τη στιγμή που σε αυτή μπήκε και ο Ολυμπιακός (πέρυσι είχε αυτόνομο συμβόλαιο με την ΕΡΤ), θα πρέπει να καθοριστεί επ' ακριβώς ο τρόπος που θα διανεμηθούν τα αθροιστικά 6.5 εκατομμύρια ευρώ της δημόσιας τηλεόρασης. Ένα ποσό που συγκριτικά με πέρυσι. αυξήθηκε κατά 1 εκατομμύριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες και εξ όσων είχαν προκύψει από τις προηγούμενες συνεδριάσεις, οι ομάδες θα χωριστούν σε τρία υπογκρούπ, ανάλογα με τη συνολική αγωνιστική παρουσία τους και την εμπορική δύναμή τους στην αγορά.

Στο πρώτο θ' ανήκουν φυσικά ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός. Μαζί προβλέπεται να μοιραστούν περί τα 3 εκατομμύρια ευρώ. Λίγο κάτω δηλαδή από το 50% του συνολικού ποσού.

Στη δεύτερη κλίμακα, βάσει της δυναμικής και της σταθερότητάς τους, έχουν ενταχθεί ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, η ΑΕΚ, ο Προμηθέας, ο Κολοσσός και το Περιστέρι του Βασίλη Σπανούλη πλέον. Εκτιμάται ότι αυτές οι έξι ομάδες θα μοιραστούν ένα ποσό της τάξεως των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, το Λαύριο, ο Απόλλωνας Πάτρας, ο Ιωνικός και η νεοφώτιστη Καρδίτσα, ως κομμάτια της τρίτης υποδιαίρεσης, θα λάβουν μερίδιο από το 1 εκατομμύριο ευρώ που απομένει στη δεξαμενή.

Στόχος της λίγκας είναι κάθε ΚΑΕ να έχει ένα όσο το δυνατόν μεγαλύτερο οικονομικό όφελος, ενισχύοντας σε σχέση με πέρυσι το ταμείο της.

TAGS ΕΣΑΚΕ STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΛΑΥΡΙΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΙΩΝΙΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΡΔΙΤΣΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ