ABA LEAGUE

Ερυθρός Αστέρας - Παρτίζαν 90-74: Θρίαμβος με Βιλτόσα - Νέντοβιτς και άδεια εξέδρα, πάλεψε για το αήττητο ο Παπαπέτρου

Ο Νεμάνια Νέντοβιτς πανηγυρίζει μπροστά στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς
Ο Νεμάνια Νέντοβιτς πανηγυρίζει μπροστά στον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ABA LEAGUE / DRAGANA STJEPANOVIC

Η παραδοσιακή μάχη του Βελιγραδίου, η πρώτη εφετινή στην Αδριατική Λίγκα, βρήκε νικητή τον Ερυθρό Αστέρα (90-74). Πρώτη απώλεια για την Παρτίζαν του Ομπράντοβιτς στη διοργάνωση με πρώτο σκόρερ τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Μισάωρη διακοπή και μερική εκκένωση της εξέδρας στο φινάλε της πρώτης περιόδου.

Η Παρτίζαν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς πήγε αήττητη (7-0) στο ντέρμπι με τον Ερυθρό Αστέρα, αλλά από την κολασμένη ατμόσφαιρα της Χάλα Πιονίρ βγήκε με σκυμμένο το κεφάλι χάνοντας για πρώτη φορά εφέτος στην Αδριατική Λίγκα.

Οι ερυθρόλευκοι, πιο αποφασιστικοί στο δεύτερο μισό του μεγάλου αγώνα, έφτασαν σε μια πολύ μεγάλη νίκη με 90-74 και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να πιάσουν την άμεση ανταγωνίστριά τους στην κορυφή της κατάταξης, αν κερδίσουν και το χρωστούμενο ματς.

Με άλλον αέρα απ' όταν ανέλαβε τα ηνία ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, ο Ερυθρός Αστέρας κατάφερε ένα επιμέρους 41-26 μετά την ανάπαυλα και δεν άφησε πολλά περιθώρια στην Παρτίζαν που αμυντικά αποδείχθηκε τρομερά ευάλωτη.

Ήταν ξεκάθαρο αυτό από το πρώτο 20λεπτο, όταν προηγήθηκε ναι μεν 49-48, αλλά δεν είχε αντίδοτο για το κρεσέντο του Νεμάνια Νέντοβιτς (15 πόντοι). Το ότι δεν επηρεάστηκε επιθετικά από την ημίωρη διακοπή στο φινάλε της πρώτης περιόδου εξαιτίας ρίψης αντικειμένων δεν τη βοήθησε ιδιαίτερα στη συνέχεια. Διότι μένοντας σχεδόν 6 λεπτά χωρίς καλάθι μεταξύ δεύτερης και τρίτης περιόδου οπισθοχώρησε.

Αντιθέτως ο Αστέρας που συσπειρώθηκε αφότου εξασφάλισε το προβάδισμα δεν κοίταξε ποτέ του πίσω. Ο Βιλντόσα έδωσε πολλά, το ίδιο και οι ψηλοί, με αποτέλεσμα το διψήφιο προβάδισμα και εν τέλει τον θρίαμβο στο πρώτο ραντεβού των δύο μέσα στη χρονιά. Αναγκαστικά η εμφάνιση του Ιωάννη Παπαπέτρου (15 πόντοι με 5/7 δίποντα και 1/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), που του είναι οικείο να παίζει σε τέτοιο κλίμα, πήγε στράφι.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 20-18, 49-48, 70-65, 90-74

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ: Χόλαντ 5, Βιλντόσα 19 (2/7 τρίποντα, 5 ασίστ), Μίτροβιτς 7 (4 ριμπάουντ), Λάζιτς 4, Μάρτιν 5, Ντόμπριτς 11 (1 τρίποντο), Ιβάνοβιτς 2, Νέντοβιτς 17 (2/7 τρίποντα, 5 ασίστ), Μάρκοβιτς 3 (1/3 τρίποντα), Κούζμιτς, Πετρούσεβ 8 (5 ριμπάουντ), Μπέντιλ 9 (1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ)

ΠΑΡΤΙΖΑΝ: Λεντέι 5 (8 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Πάντερ 12 (1/3 τρίποντα), Σμάιλαγκιτς 2, Παπαπέτρου 15 (5/7 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ), Έξουμ 14 (1/3 τρίποντα, 4 ασίστ), Μπροντζιάνσκι 8, Νάναλι 7 (1/4 τρίποντα), Λεσόρ, Τριφούνοβιτς, Άντζουσιτς 2, Μάνταρ 9 (3/3 τρίποντα, 3 ασίστ)

TAGS ABA LEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΤΙΖΑΝ ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΠΕΤΡΟΥ ΖΕΛΙΚΟ ΟΜΠΡΑΝΤΟΒΙΤΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ