ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Ο Τομά Ερτέλ στη χρυσή φυλακή της Μπαρτσελόνα

Ο Τομά Ερτέλ στη διάρκεια αγώνα της Μπαρτσελόνα στην EuroLeague
Ο Τομά Ερτέλ στη διάρκεια αγώνα της Μπαρτσελόνα EUROKINISSI

Η διορία μεταγραφών μεταξύ των ομάδων της EuroLeague εξέπνευσε, με τον Τομά Ερτέλ να είναι πλέον -για τα καλά- εγκλωβισμένος στη χρυσή φυλακή της Μπαρτσελόνα. Παροπλισμένος, αλλά με γεμάτες τσέπες ο 31χρονος γκαρντ.

Ο β' γύρος της EuroLeague ξεκίνησε το απόγευμα της Πέμπτης 7 Ιανουαρίου, μία μέρα μετά το deadline για μεταγραφή παίκτη από ομάδα της EuroLeague σε άλλη. Κάπως έτσι, τόσο ο Εμάνουελ Τέρι όσο και ο Τομά Ερτέλ δεν έχουν το δικαίωμα να φορέσουν άλλη φανέλα φέτος, με τον πρώτο να αναζητά τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και τον δεύτερο να είναι -για τα καλά- εγκλωβισμένος στην Μπαρτσελόνα.

Από την πρώτη στιγμή, είχε διαφανεί πως οι σχέσεις των δύο πλευρών έχουν οδηγηθεί στα άκρα, δίχως να φαίνεται στον ορίζοντα η εκτόνωση της κατάστασης. Οι διοικούντες τον σύλλογο αποφεύγουν εδώ και δύο βδομάδες να μιλάνε για το συγκεκριμένο θέμα, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους προσπαθεί να μην μπει στην ουσία του πράγματος κάθε φορά που του κάνουν σχετικές ερωτήσεις (όπως μετά την χθεσινή αναμέτρηση με τη Βαλένθια), ενώ κι η πλευρά του παίκτη αποφεύγει τις δημόσιες τοποθετήσεις που μπορούν να ρίξουν κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Πριν από τρεις ημέρες, ο Μίσκο Ραζνάτοβιτς εξήγησε στο SPORT24 πως "ο Τομά Ερτέλ δεν έκανε ούτε ένα λάθος, ούτε κάποιο μικρό λάθος για να φταίει, ακολούθησε απλά τις δικές μου οδηγίες" και προσέθεσε πως "θα κάνω ό,τι μπορώ για να προστατεύσω τον πελάτη μου". Στην πράξη βέβαια, ξέρει ότι τα χέρια του είναι δεμένα αυτή την ώρα.

Ο παίκτης προπονείται πότε ατομικά και πότε με τη β' ομάδα της Μπαρτσελόνα, σε μια ιστορία παρόμοια με εκείνη που είχε εκτυλιχθεί προ διετίας με τον Ταϊρίς Ράις. Μόνο που τότε, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού είχε βρει τον τρόπο να απεμπλακεί και να μετακομίσει στην Κίνα, για να παίξει για ένα τρίμηνο -μετά από έξι μήνες στη ναφθαλίνη.

Τούτη την ώρα, τέτοια προοπτική δεν υπάρχει για τον Τομά Ερτέλ. Δεν έχει αναφερθεί τουλάχιστον στην Ισπανία. Κάτι που δείχνει πως το πλέον πιθανό σενάριο αφορά σε παραμονή του 31χρονου γκαρντ στο Palau Blaugrana, σε ρόλο παρατηρητή, μέχρι το τέλος της σεζόν. Δεν υπάρχουν πολλές ομάδες στην Ευρώπη άλλωστε που μπορούν να τον πληρώσουν και να τον κάνουν δικό τους για το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου.

Στην πραγματικότητα, ο Τομά Ερτέλ θα δει τον τραπεζικό του λογαριασμό να γεμίζει κατά 2.000.000 ευρώ, δίχως όμως να παίζει. Βρίσκεται σε μια χρυσή φυλακή στη Βαρκελώνη, από την οποία ενδεχομένως κιόλας να μην πιέσει πολύ για να βγει. Τουλάχιστον από την στιγμή που δεν φαίνεται να υπάρχει έτοιμη η... λύση της επόμενης ημέρας για εκείνον.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ