ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Έργα και ημέρες Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό

Έργα και ημέρες Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό

Το Sport24.gr σας θυμίζει τι πέτυχε ο Αργύρης Πεδουλάκης στον ενάμιση χρόνο παρουσίας του στον Παναθηναϊκό. Από την αμφισβήτηση στην επιτυχία και από εκεί ξανά πίσω, ποιες άλλες φορές ήταν με την πλάτη στον τοίχο

Η ήττα του Παναθηναϊκού από τη Λαμποράλ έμελλε να αποτελέσει το "κύκνειο" άσμα του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο των "πράσινων".

Η ανακοίνωση της αποχώρησής του από τον πάγκο των "πράσινων" το Σάββατο το πρωί, ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενη μετά την απρόσμενη ήττα του Παναθηναϊκού από τη Λαμποράλ του 1-7!

Έργα και ημέρες Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Κι αν κάποιοι πίστευαν ότι κι αυτή τη φορά θα την "σκαπούλαρε" ο Έλληνας τεχνικός, να υπενθυμίσουμε ότι η ήττα από τη Λαμποράλ, ίσως τελικά να είναι και καταδικαστική για την υπόθεση πρόκριση στα πλέι οφ της Euroleague. Πλέον, το πρόγραμμα για τους "πράσινους" είναι πολύ δύσκολο καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν την Εφές (έξω), τη Φενέρ (μέσα), την Μπαρτσελόνα (έξω), τη Μάλαγα (μέσα), τον Ολυμπιακό (έξω).

Ο Παναθηναϊκός λοιπόν, εκ των πραγμάτων χρειαζόταν ένα σοκ για να αφυπνιστεί μετά την ήττα αυτή που κανείς δεν περίμενε. Και σ' αυτές τις περιπτώσεις, είναι γνωστό ότι το "μάρμαρο" πληρώνει ο προπονητής, γιατί μία ολόκληρη ομάδα δεν μπορεί να αλλάξει ποτέ κατά τη διάρκεια της σεζόν.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Αργύρης Πεδουλάκης βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα από μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού... Το αντίθετο θα λέγαμε, ήταν αρκετές οι φορές που η θέση του ήταν επισφαλής, με βάση τα αποτελέσματα και τις γκρίνιες που ακούστηκαν κατά καιρούς.

Έργα και ημέρες Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Παναθηναϊκός-Ρεάλ 54-58 (25/1/2013)

Για παράδειγμα πέρσι στην κανονική περίοδο της Euroleague, στις 25 Ιανουαρίου του 2013, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε εντός έδρας από την Ρεάλ Μαδρίτης με 58-54, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του TOP-16. Οι "πράσινοι" είχαν κάνει ένα πολύ κακό παιχνίδι και έχασαν μοναδική ευκαιρία να πάρουν σημαντική νίκη και προβάδισμα για την πρόκριση. Μάλιστα, είχαν μείνει άποντοι για 7 ολόκληρα λεπτά στο δ' δεκάλεπτο, χάνοντας σπουδαίες ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα. Υπήρξε γκρίνια από μερίδα οπαδών, αλλά η διοίκηση στήριξε τον προπονητή.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 78-81 (10/2/2013)

Μετά από περίπου τρεις εβδομάδες, η θέση του Πεδουλάκη ήταν και πάλι επισφαλής... Ακολουθούσε όμως ο τελικός Κυπέλλου με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Με νίκη οι "πράσινοι" θα ήταν... μια χαρά λόγω της κατάκτησης του πρώτου τίτλου της σεζόν, ενώ με ήττα ο Πεδουλάκης ίσως και να απομακρύνονταν. Είχε προηγηθεί βλέπετε η ήττα από τον Ολυμπιακό (72-67) για το πρωτάθλημα και μία δεύτερη συνεχόμενη θα ήταν καταστροφική. Ωστόσο ο Ούκιτς ανέλαβε να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά και με μία εντυπωσιακή εμφάνιση να "σώσει" την κατάσταση.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 67-59 (23/12/2013)

Τι είχε προηγηθεί πριν τη μεγάλη νίκη πρόκριση επί του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας; Η εντός έδρας ήττα από τη Μακάμπι η οποία είχε επικρατήσει με 68-55 του Παναθηναϊκού μέσα στο ΟΑΚΑ για την 10η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Euroleague. Σε ένα ματς που μόνο ο Στεφάν Λάσμε είχε διασωθεί και όλοι οι άλλοι είχαν μείνει στα ρηχά, ήρθε μία εντός έδρας ήττα που πάντως δεν πόνεσε ιδιαίτερα, αφού είχε προκριθεί... Τελικά, ακολούθησε ο ημιτελικός, η νίκη πρόκριση στον τελικό της Κρήτης και η "τρικυμία" πέρασε για τον Παναθηναϊκό.

Έργα και ημέρες Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Νοέμβριος 2013

Γενικότερα τον περασμένο Νοέμβριο ο Αργύρης Πεδουλάκης αμφισβητήθηκε έντονα, όταν ο Παναθηναϊκός δεν έπαιζε πολύ καλά, αλλά αντιμετώπισε και σοβαρά προβλήματα τραυματισμών. Οι "πράσινοι" διατήρησαν το βασικό κορμό του ρόστερ τους, έκαναν σημαντικές προσθήκες, αλλά δεν μπορούσαν να παίξουν με βάση τις δυνατότητες τους. Οι πολλοί τραυματισμοί χάλασαν τα πλάνα του τεχνικού τιμ και οι κακές εμφανίσεις διαδέχονταν η μία την άλλη.

Ανέλαβε στην πιο κρίσιμη καμπή

Όλοι ανεξαρτήτως αν είναι φίλοι του ή όχι, πρέπει να αναγνωρίσουν κάτι πολύ σημαντικό στον Αργύρη Πεδουλάκη. Ότι δεν φοβήθηκε να αναλάβει τον Παναθηναϊκό. Ο "αντί-Ομπράντοβιτς" αμφισβητήθηκε πολύ και έντονα, σε ένα καλοκαίρι γεμάτο έντονο παρασκήνιο στις τάξεις της ομάδας, μετά την αποχώρηση του Ζέλικο Ομπράντοβιτς μετά από 13 ολόκληρα χρόνια. Ο Έλληνας προπονητής άφησε το Περιστέρι και είπε το "ναι" στον Παναθηναϊκό, αναλαμβάνοντας ένα δύσκολο έργο που λίγοι θα τολμούσαν.

Έργα και ημέρες Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Το καλοκαίρι του 2012 τα πράγματα ήταν συγκεχυμένα στις τάξεις της ομάδας. Η αποχώρηση του Ομπράντοβιτς τα είχε επισκιάσει όλα και στο ρόστερ της ομάδας, έμειναν μόνο οι Διαμαντίδης και Τσαρτσαρής. Μάλιστα, ο δεύτερος έμεινε ύστερα από πιέσεις του μέντορά του, Αργύρη Πεδουλάκη και τελικά αποχώρησε από την ενεργό δράση το καλοκαίρι του 2013.

Στις 2 Ιουλίου του 2012, ο Αργύρης Πεδουλάκης ανακοινώθηκε κι επισήμως από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Χωρίς το όνομα του να γεννά προσδοκίες, κατάφερε με τη σκληρή του δουλειά σταδιακά να κερδίσει τον κόσμο, γιατί τη διοίκηση την είχε κερδίσει ούτως ή άλλως το "πράσινο" παρελθόν του, η αγάπη του για την ομάδα και φυσικά το απύθμενο τσαγανό του.

Το ξεκίνημα δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ωραία, είχε το Διαμαντίδη στο ρόστερ του και τον πάντα χρήσιμο Τσαρτσαρή, αλλά από εκεί και πέρα τίποτα. Έχτισε μία ομάδα από το μηδέν, έκανε και λάθη, όπως για παράδειγμα τον Άρμστρονγκ, αλλά κατάφερε να δημιουργήσει ένα σύνολο που αν μη τι άλλο ήταν ανταγωνιστικό και έπαιζε άμυνα μέχρι "θανάτου".

Δημιούργησε ένα αξιόλογο σύνολο

Μ' αυτά και μ' αυτά και με αρκετές προσθήκες είναι η αλήθεια κατά τη διάρκεια της σεζόν, ο Παναθηναϊκός ενισχύθηκε στο ελληνικό στοιχείο με τους Σχορτσανίτη, Ξανθόπουλο, Γιαννόπουλο και Σκορδίλη και άρχισε να προετοιμάζεται για τη νέα χρονιά. Στο πρώτο παιχνίδι της σεζόν 2012-13 κόντρα στον Πανιώνιο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης, αγωνίστηκαν οι Μπράμος, Πάνκο, Ματσιούλις, Άρμστρονγκ, Ούκιτς, Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης, Ξανθόπουλος, Γιαννόπουλος, Χαραλαμπόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης.

Έργα και ημέρες Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Στο ματς της πρεμιέρας της Basket League ΟΠΑΠ, ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι που ο Στεφάν Λάσμε έκανε το ντεμπούτο του. Η εντός έδρας ήττα, ήταν λίγο ως πολύ αναμενόμενη και η διαφορά (60-64), έδειχνε ότι θα μπορούσε κανείς να περιμένει πολλά από αυτή την ομάδα. Η νούμερο 1 πληγή που σιγά σιγά εξαλείφθηκε πάντως ήταν τα λάθη, καθώς οι "πράσινοι" στα πρώτα τους παιχνίδια έκαναν στο περίπου 18-20 λάθη.

Κατά τη διάρκεια της σεζόν, αντικαταστάθηκαν οι Άρμστρονγκ, Κίτσεν, Μπανκς, Καπόνο, Πάνκο και έγιναν σημαντικές προσθήκες όπως ο Γκιστ, ο Κάρι, ο Γκουίν.

Έχοντας πάρει τον... αέρα του Ολυμπιακού από το Κύπελλο, στους τελικούς οι "πράσινοι" κατάφεραν με δύο μπρέικ να στεφθούν πρωταθλητές Ελλάδας με 3-0! Ο πρώην Παναθηναϊκός του Ομπράντοβιτς που ήταν για πολλούς καταδικασμένος έδωσε μία ηχηρή απάντηση, υπό τις οδηγίες του Αργύρη Πεδουλάκη. Στην πρώτη του χρονιά κατάφερε να κατακτήσει το νταμπλ και να φτάσει μέχρι τα πλέι οφ της Euroleague, όπου αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα στο πέμπτο παιχνίδι.

Συνεπώς, η σεζόν ήταν απόλυτα πετυχημένη για τον Παναθηναϊκό και η διοίκηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που τον στήριζε καθ' όλη τη διάρκεια, ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον Έλληνα προπονητή.

Παρέμεινε ως πετυχημένος

Το περασμένο καλοκαίρι ήταν δεδομένο ότι θα παρέμενε στον πάγκο του, παρέα με τους Σωτήρη Μανωλόπουλο, Γιώργο Βόβορα και Διαμαντή Παναγιωτόπουλο. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος φρόντισε να ανακοινώσει δημόσια την παραμονή του Έλληνα προπονητή στον πάγκο της ομάδας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που έγινε στα τέλη Ιουνίου.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΚΑΕ τότε, είχε τονίσει τότε μεταξύ άλλων, σε ένα ξέσπασμα: "Θα ήθελα να είμαστε εδώ μαζί τουλάχιστον για μία πενταετία για να φέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των Παναθηναϊκών. Τις όποιες αστοχίες στο ξεκίνημα τις διορθώσαμε".

Έργα και ημέρες Πεδουλάκη στον Παναθηναϊκό
INTIME SPORTS

Φέτος, οι προσδοκίες έφτασαν στα ύψη, από τη στιγμή που έμειναν στο ρόστερ παίκτες όπως οι Γκιστ, Λάσμε και Ούκιτς. Ωστόσο, τα πράγματα από την αρχή της σεζόν έδειξαν ότι δεν θα ήταν ρόδινα. Ο Ούκιτς επέστρεψε με τραυματισμό (σοβαρό) από το Ευρωμπάσκετ και ουσιαστικά δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να αποκτήσει ρυθμό. Στην επίσημη "πρώτη" ανακοινώθηκε στους δημοσιογράφους ότι ο Στεφάν Λάσμε υπέστη οστικό οίδημα και πολλές άλλες ατυχίες...

Ειδικά μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου, στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού στραβοκοποπιούνταν κάθε φορά που κάποιος έπεφτε στο παρκέ. Οι Λάσμε, Ούκιτς, Μαυροκεφαλίδης, Μπράμος, Κάρι, Παππάς, Γκιστ και Ματσιούλις κατά διαστήματα έχασαν μέχρι και ένα μήνα από την αγωνιστική δράση κι έτσι ο ρυθμός που ήθελε να βρει ο Παναθηναϊκός αναζητείται ακόμα, έστω κι αν φτάσαμε Μάρτιο.

Αντί επιλόγου

Προφανώς και η ήττα σοκ από τη Λαμποράλ Κούτσα ήταν απρόσμενη και ιδιαίτερα επίπονη για τον Παναθηναϊκό, σε ένα κρίσιμο σημείο της σεζόν. Προφανώς και η διοίκηση αναζήτησε ένα έξτρα "σοκ" για να αφυπνιστεί η ομάδα, προφανώς και ο Πεδουλάκης έκανε κάποια λάθη. Ωστόσο, δεν είναι και δεδομένο ότι η κατάσταση είναι πλέον αναστρέψιμη. Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα θα παλέψει με νύχια και δόντια για την πρόκριση στα πλέι οφ, όποιος κι αν είναι ο διάδοχος του, γιατί αυτό είναι στο DNA της...

Αν μη τι άλλο, ο Αργύρης Πεδουλάκης στον ενάμιση χρόνο που βρέθηκε στον πάγκο του Παναθηναϊκού, κατέκτησε 3 τίτλους σε ισάριθμους τελικούς και πλέον το στοίχημα της διοίκησης έγκειται να είναι το ίδιο πετυχημένη η διάδοχη κατάσταση...

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ