EUROLEAGUE

Επικεφαλής οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός

Επικεφαλής οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός
INTIME SPORTS

Στην κλήρωση της 7ης Ιουλίου ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός θα τεθούν επικεφαλής των ομίλων τους καθώς βρίσκονται στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Στο 4ο βρίσκεται ο ΠΑΟΚ ο οποίος θα δώσει τη μάχη του στα προκριματικά

Στο πρώτο γκρουπ δυναμικότητας δεν συναντά κανείς τη Σιένα ή τη Μακάμπι όπως θα περίμενε κανείς με βάση το γεγονός ότι συμμετείχαν στο φάιναλ φορ.

Κι αυτό γιατί η Ευρωλίγκα επέλεξε ένα νέο σύστημα σύμφωνα με το οποίο στην κορυφή βρίσκονται οι ομάδες που έχουν συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς την τελευταία τριετία, με βάση τα αποτελέσματά τους.

Έτσι, λοιπόν, πρώτος δεν είναι ο πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός, αλλά η Μπαρτσελόνα που ακολουθείται μάλιστα από τον Ολυμπιακό και στην 3η θέση είναι η ομάδα του Ομπράντοβιτς.

Όπως και να έχει όμως το πράγμα το σημαντικό είναι ότι και οι δύο ελληνικές ομάδες θα τεθούν επικεφαλής των ομίλων τους, κάτι που σημαίνει ότι θεωρητικά θα έχουν ευκολότερο έργο κόντρα στους αντιπάλους τους στην κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά, τα γκρουπ δυναμικότητας:

Πρώτο: Μπαρτσελόνα, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ρεάλ Μαδρίτης

Δεύτερο: Σιένα, Κάχα Λαμποράλ, Μακάμπι Τελ Αβίβ, ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Τρίτο: Παρτιζάν, Ούνικς Καζάν, Μάλαγα, Φενέρμπαχτσε

Τέταρτο: Πρόκομ, Μπιλμπάο, Εφές Πίλσεν, Ζαλγκίρις

Πέμπτο: Ολίμπια Μιλάνου, Ολίμπια Λ., Μπάμπεργκ, Καντού

Έκτο: Νανσί, Ζάγκρεμπ, Ομάδα Προκριματικών Α, Ομάδα Προκριματικών Β

Τα προκριματικά της Ευρωλίγκας

Ως γνωστό, στα προκριματικά θα δημιουργηθούν δυο όμιλοι των 8 ομάδων που θα αναμετρηθούν μεταξύ τους σε νοκ άουτ αναμετρήσεις. Μάλιστα, ήδη ο ΠΑΟΚ ο οποίος φέτος θα συμμετέχει στην Ευρωλίγκα έχει ζητήσει τη διοργάνωση του ενός ομίλου στη Θεσσαλονίκη.

Πάντως, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου δεν θα έχει ιδιαίτερα εύκολο έργο καθώς με βάση τις βαθμολογίες της Ευρωλίγκας βρέθηκε στο 4ο γκρουπ δυναμικότητας. Σύμφωνα με το σύστημα των αγώνων στην πρώτη φάση είναι πιθανόν να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη Γαλατάσαραϊ ή την Ντόνετσκ.

Α': Αλμπα Βερολίνου, Βιλερμπάν

Β': Κίμκι, Λιέτουβος Ρίτας

Γ': Τσιμπόνα, Νίμπουργκ

Δ': ΠΑΟΚ, Σαρλερουά

Ε': Ντόνετσκ, Γαλατασαράι

Ζ': Σολέ, Μπάνβιτ

Η': Μπουντούσνοστ, Τουρόφ

Θ': Γκραβελίν, Ρίγα

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ