ΕΟΚ

ΕΟΚ και Action 24 παρουσίασαν την συνεργασία τους: "Η Elite League έχει την προβολή που της αξίζει"

Ο Βαγγέλης Λιόλιος
Ο Βαγγέλης Λιόλιος INTIME

Η ΕΟΚ και το Action 24 παρουσίασαν τις λεπτομέρειες της συνεργασίας τους, στο πλαίσιο της οποίας προβάλλεται από τον τηλεοπτικό σταθμό οι αγώνες της Elite League, με τον Βαγγέλη Λιόλιο να στέκεται στο υψηλό επίπεδο της κάλυψης των αγώνων και στις μελλοντικές κινήσεις των δύο πλευρών.

Η ΕΟΚ και το Action 24 έχουν ξεκινήσει μία πετυχημένη συνεργασία, στο πλαίσιο της οποίας ο τηλεοπτικός σταθμός καλύπτει τους αγώνες της Elite League. Και το πλάνο είναι αυτή η συνεργασία να εξελιχθεί ακόμα περισσότερο όπως ανέφερε ο Βαγγέλης Λιόλιος, στο πλαίσιο της παρουσίασης της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ αναφέρει:

"Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και το Action 24 παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου την πετυχημένη συνεργασία τους με κεντρικό άξονα το πρωτάθλημα της Elite League Ερρίκος Ντυνάν και τους κοινούς τους στόχους για το μέλλον.

Ευάγγελος Λιόλιος (Πρόεδρος ΕΟΚ): «Χρόνια Πολλά και καλή χρονιά σε όλους. Είμαι χαρούμενος που είμαι σε αυτή τη θέση κι έχω τόσους άξιους συνεργάτες. Εδώ και δύο χρόνια έχουμε αρχίσει μια προσπάθεια ώστε το πρωτάθλημα που ξέραμε ως Α2 να είναι ένα ξεχωριστό πρότζεκτ. Έχουμε κάνει κάποια σημαντικά βήματα, αλλά θέλουμε να κάνουμε κι άλλα. Να το οργανώσουμε ακόμη καλύτερα και να το παρακολουθούν ακόμη περισσότεροι φίλαθλοι. Αν δεν υπάρχουν οργανισμοί που να κατανοούν το όραμά μας δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

Χαίρομαι γιατί υπάρχουν τέτοιοι οργανισμοί και οι άνθρωποι της κατηγορίας βλέπουν την εξέλιξη, παράγοντες, προπονητές και παίκτες. Είναι πλέον μια λίγκα που προσελκύει παίκτες με εμπειρία, νέα παιδιά που αναδεικνύονται συνεχώς και είναι ένα πράγμα που θα εξελίσσεται συνεχώς. Είχαμε εξ αρχής στο πλευρό μας το Ερρίκος Ντυνάν, βλέπουμε τα αποτελέσματα και πλέον έχουν έναν βασικό συνεργάτη, το Action 24, που δίνει εικόνα σε όλο τον κόσμο. Γιατί θέλουμε τους φιλάθλους που δίνουν ζωή και ατμόσφαιρα στο γήπεδο, αλλά θέλουμε να μπορούν να βλέπουν τους αγώνες και άνθρωποι από μακριά.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος
Ο Βαγγέλης Λιόλιος INTIME

Υπάρχει μια ομάδα στην ομοσπονδία που ασχολείται κυρίως με αυτή τη λίγκα και βλέπουμε, ειδικά φέτος, ένα μπάσκετ που αλλάζει. Και σε επίπεδο Basket League έχει αλλάξει, είναι πολύ πιο ανταγωνιστικό και όμορφο. Βλέπουμε και την Elite League να έχει αλλάξει. Είδαμε ένα Final 4 του UNICEF Trophy που ήταν πολύ θεαματικό. Όλα αυτά είναι σκαλοπάτια, όταν οραματίζεσαι κάτι πρέπει να πηγαίνεις βήμα-βήμα.

Η συνεργασία με το Action 24 θα εξελιχθεί και στο μέλλον. Θα καταδείξει μια λίγκα και θα επεκταθεί και σε άλλα πρωταθλήματα, στην Α1 Γυναικών, στις εθνικές κατηγορίες αλλά και σε τοπικό επίπεδο. Πρέπει να υπάρχει ένας σχεδιασμός, λάθη γίνονται αλλά τα αναγνωρίζουμε και όταν όλοι είμαστε στην ίδια κατεύθυνση, μπορούμε να πάμε μπροστά.

Η επιτυχία της Elite League έγκειται στην αγαστή συνεργασία που έχουμε με τις ομάδες, διοικήσεις, παίκτες και προπονητές, αλλά και με τον χορηγό και τον τηλεοπτικό πάροχο. Θέλουμε να είμαστε περήφανοι για το ελληνικό μπάσκετ, να προβάλλουμε νέους παίκτες που τους έχουμε ανάγκη ως ελληνικό μπάσκετ.

Ένα σημαντικό στοιχείο είναι η ενεργή συμμετοχή νεαρών Ελλήνων παικτών στην Elite League. Αυτό έχει να κάνει κυρίως με τις ομάδες που το κατανόησαν. Ευχαριστώ πολύ το Action 24 για τη συνεργασία».

Νίκος Νικολόπουλος (Γενικός Γραμματέας ΕΟΚ): «Θεωρώ ότι η αξία και η σημασία των συνεργασιών αναλύθηκε διεξοδικά από τον πρόεδρο. Είναι πολύ σημαντική η συνεργασία με το Ερρίκος Ντυνάν, συνετέλεσε στο να δώσει κίνητρα σε όλους εμάς να προχωρήσουμε, αλλά εξίσου σημαντική είναι η συνεργασία με το Action 24 που βάζει το πρωτάθλημα στα σπίτια όλων των Ελλήνων. Θεωρώ πως έτσι το πρώτο πρωτάθλημα της ΕΟΚ έχει την προβολή που αξίζει και πιστεύω πως θα έχουμε κι άλλες τέτοιες συνεργασίες στο μέλλον. Όλοι με τις προσπάθειές τους συμβάλλουν ώστε να καλυτερέψει αυτό το πρωτάθλημα».

Ο Νίκος Νικολόπουλος
Ο Νίκος Νικολόπουλος INTIME

Τάσος Δελημπαλταδάκης (Κομισάριος Elite League Ερρίκος Ντυνάν): «Καλή Χρονιά σε όλους. Στην αρχή του πρωταθλήματος, δεν σας κρύβω, είχα κάποιες αμφιβολίες για το πώς θα ήταν η προβολή από το Action 24. Έχω όμως εντυπωσιαστεί. Και η εικόνα είναι πάρα πολύ καλή, η παρουσίαση από τους δημοσιογράφους είναι άψογη και πολύ αναλυτική, σε ένα πρωτάθλημα που δεν έχει τόσο γνωστούς παίκτες ακόμη. Εμείς από την ΕΟΚ προσπαθούμε να βάζουμε κανόνες, ώστε να γίνεται πιο εντυπωσιακό το πρωτάθλημα, να παίζουν περισσότεροι Έλληνες παίκτες και όλοι να χαίρονται με τη συμμετοχή τους σε αυτή τη λίγκα. Εύχομαι να μπορέσει να πάρει μια άδεια πανελλήνιας εμβέλειας σε ελεύθερο κανάλι, ώστε να το βλέπει κάθε άνθρωπος, σε κάθε χωριό της Ελλάδας».

Ο Τάσος Δελημπαλταδάκης
Ο Τάσος Δελημπαλταδάκης INTIME

Γιάννης Ντάλλας (CEO Action 24): «Χρόνια Πολλά σε όλους. Προσπαθούμε μέσα από όσα μέσα έχουμε να έχουμε πανελλαδική εμβέλεια στην προβολή του αθλήματος. Όταν αρχίσαμε το καλοκαίρι να μιλάμε με τον πρόεδρο, μας είχαν πει πως είναι ένας άνθρωπος με όραμα για το μπάσκετ και το διαπιστώσαμε από την πρώτη στιγμή. Είμαστε πολύ χαρούμενοι για τη συνεργασία, έχουμε κι εμείς όραμα και όχι μόνο το Action 24, αλλά όλα τα Μέσα του ομίλου έχουμε σκοπό να αναδείξουμε το πρωτάθλημα και να βοηθήσουμε τις ομάδες να δώσουν βήμα στους Έλληνες παίκτες. Για μας είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε κομμάτια του αθλητισμού που δεν είναι τόσο προβεβλημένα, όπως κάνουμε με το γυναικείο ποδόσφαιρο και την Super League 2. Το καλοκαίρι δείξαμε και αγώνες της Εθνικής ομάδας, που ήταν μεγάλη τιμή για μας. Θα ακολουθήσουν κι άλλες τέτοιες συνεργασίες».

Ο Γιάννης Ντάλλας
Ο Γιάννης Ντάλλας INTIME

Νίκος Κόλλιας (Διευθυντής Εμπορικού, Marketing και Επικοινωνίας Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center): «Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας που το Action 24 προβάλλει το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα σε όλα τα σπορ, την Elite League Ερρίκος Ντυνάν. Θέλω να ευχαριστήσω την ομοσπονδία για τις ενέργειές της που βοηθούν στην ανάδειξη του πρωταθλήματος και αποδεικνύουν έμπρακτα τη στήριξη προς τους χορηγούς».

Γάιος Σκορδίλης (παίκτης Μίλωνα): «Χρόνια Πολλά σε όλους. Έφερα στο μυαλό μου τις διαφορές που υπήρχαν όταν έπαιζα στην Α2 με την Elite League Ερρίκος Ντυνάν. Τότε δεν υπήρχε ιδιαίτερη προβολή, τώρα έχουν γίνει πολύ μεγάλα βήματα προόδου, για να μην πω άλματα προόδου. Τότε έλεγαν πως η Α2 ήταν νεκροταφείο ελεφάντων. Τώρα η Elite League Ερρίκος Ντυνάν αναδεικνύει νέους παίκτες.

Εμείς της μεγαλύτερης ηλικίας μπορούμε κάτι να δώσουμε στα νέα παιδιά. Χαίρομαι που το πρωτάθλημα φέτος έχει τέτοια προβολή. Η έλευση των δύο ξένων έχει κάνει πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, το ζω στην προπόνηση και στα παιχνίδια. Με το ανταγωνίζονται τα νέα παιδιά παίκτες αξίας μόνο καλό μπορεί να τους κάνει. Πλέον είναι πολύ απλό να δεις όλα τα παιχνίδια, μπορεί η μητέρα μου να βλέπει όλους τους αγώνες μου.

Ερχόμενος από την Basket League στην Elite League βρήκα μια ομάδα πολύ οργανωμένη, όλες οι ομάδες κάνουν βήματα προόδου. Θεωρώ πως έχουμε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, έχουμε έναν ολόκληρο δεύτερο γύρο μπροστά μας και τα playoffs δεν θα θέλει κανείς να τα χάσει».

Δημήτρης Χουχουλής (προπονητής Πανερυθραϊκού): «Εύχομαι υγεία γιατί μέσα από αυτή μπορούμε να κάνουμε όμορφα πράγματα, όπως γίνονται στην Elite League. Τα τελευταία χρόνια είχαμε μείνει λίγο μεταξύ μας. Υπήρχε μια… επανάληψη, ξέραμε πώς θα ξεκινήσουμε και πού θα τελειώσουμε. Την τελευταία διετία έχει γίνει ένα άλμα με τεράστιες αλλαγές, που άρχισαν από το αγωνιστικό κομμάτι.

Η ΕΟΚ έδωσε κίνητρα στις ομάδες να δώσουν χώρο και χρόνο σε νεαρές ηλικίες. Όλες οι ομάδες πλέον προσπαθούν να δώσουν χρόνο και ο καθένας να πάρει αυτό που του αναλογεί. Είναι πολύ σημαντική, επίσης, η προβολή του αθλήματος. Πριν το βλέπαμε μεταξύ μας, τώρα το βλέπει πολύς κόσμος που μπορεί πριν να μην ερχόταν ποτέ στο γήπεδο. Κι επειδή το προϊόν είναι πολύ καλό και η εικόνα που δίνει το Action 24 είναι επιπέδου Ευρωλίγκας, υπάρχει μεγάλος επαγγελματισμός.

Κι επειδή από μικρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια, βλέπεις τη δυναμική που έχει το πρωτάθλημα από όσα μου λένε στις προπονήσεις της ακαδημίας του Πανερυθραϊκού στα μικρά παιδιά. Είναι πολύ σημαντική η προβολή για τους παίκτες. Είναι βήματα που αναδεικνύουν το μπάσκετ, που για μένα το πραγματικό είναι μέχρι και το επίπεδο της Elite League. Από εκεί και πέρα είναι κάτι διαφορετικό.

Μπορεί να μας ενώσει όλους από άκρη σε άκρη γιατί υπάρχει πολύ ελληνικό στοιχείο, ενώ η παρουσία των ξένων έχει βοηθήσει στο επίπεδο του ανταγωνισμού και στην προσπάθεια εξέλιξης των Ελλήνων παικτών. Μπορούμε με όλο αυτό το πακέτο να δούμε ακόμη καλύτερα πράγματα την επόμενη μέρα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στα παιδιά που κάνουν το ρεπορτάζ, γιατί έρχονται ενημερωμένα στο γήπεδο. Ξέρουν ποιος είναι ο καθένας μας».

Διονύσης Κάτζος (πρόεδρος Κοροίβου Αμαλιάδας): «Καλή Χρονιά με υγεία σε όλους. Η νέα χρονιά να εκπληρώσει τα οράματα όλων. Εδώ και δύο χρόνια, με τη νέα διοίκηση της ομοσπονδίας, μπήκαν κάποια ζητούμενα. Από την πρώτη στιγμή είπαμε να δώσουμε ένα αναπτυξιακό στυλ στην κατηγορία, ώστε να αναδείξουν τις δυνατότητές τους οι Έλληνες παίκτες και μέσω αυτών να έχουμε το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ.

Το πετύχαμε σε έναν μεγάλο βαθμό, μεγαλύτερο από ό,τι περιμέναμε κι εμείς οι ίδιοι. Το πρωτάθλημα αναβαθμίστηκε, βρήκε κεντρικό χορηγό και τηλεοπτικό κανάλι. Το Ερρίκος Ντυνάν από την πρώτη στιγμή στάθηκε δίπλα μας και το Action 24 κάνει καταπληκτικές παραγωγές. Για να υπάρχει ένα πρωτάθλημα σοβαρό, θα πρέπει να έχουμε και την εικόνα μας, που είναι το Action 24. Το πρωτάθλημα κατάφερε να είναι στην κορυφή σε επίπεδο ανταγωνισμού και ενδιαφέροντος.

Έχουμε καταφέρει να ξεφύγουμε από τις κάτω κατηγορίες και πλησιάζουμε προς την Basket League. Έγιναν κάποιες δομικές αλλαγές, οι δύο ξένοι έδωσαν αθλητικότητα, τα νέα παιδιά ακολούθησαν αυτό το ρυθμό και το πρωτάθλημα αυτό χαίρεσαι να το βλέπεις. Αξίζει σε όλους μας σαν εικόνα. Τα πρώτα βήματα είναι πολύ ενθαρρυντικά, αν φτιάξουμε λίγο και τα χρηματοοικονομικά των ομάδων, θα είμαστε σε πολύ καλό βαθμό. Οι διοικήσεις έχουν αγκαλιάσει το εγχείρημα, επενδύουμε σε αυτό και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε όποια θυσία απαιτείται για το καλό του ελληνικού μπάσκετ».

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη Τύπου:

TAGS ΕΟΚ ELITE LEAGUE MEDIA ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ