ΜΠΑΣΚΕΤ

ΕΟΚ: "Η διακοπή της αγωνιστικής δράσης έγινε έπειτα από εντολές των κρατικών φορέων"

Το σήμα της ΕΟΚ όπως φαίνεται από μπάνερ στα γραφεία της Ομοσπονδίας
Το σήμα της ΕΟΚ EUROKINISSI

Με ανακοίνωσή της η ΕΟΚ ξεκαθάρισε ότι η απόφαση για την διακοπή όλων των διοργανώσεων που τελούν υπό την αιγίδα της έγινε κατόπιν κρατικής εντολής και δεν φέρει ευθύνη η ίδια.

Οι αντιδράσεις από την απόφαση της κυβέρνησης να διακοπούν όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα λόγω κορονοϊού μεγαλώνουν καθημερινά. Παίκτες και ομάδες αντιδρούν, οι αρχηγοί των ομάδων της Α2 ζήτησαν την βοήθεια της ΕΟΚ για να επανεκκινήσει η λίγκα.

Με την πίεση λοιπόν να αυξάνεται από όλους τους φορείς, η ΕΟΚ θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι αυτή που αποφασίζει για το πότε θα ξεκινήσουν οι διοργανώσεις, παρά αυτό εξαρτάται από τους κρατικούς φορείς.

"Όταν οι ίδιοι αυτοί φορείς αποφασίσουν ότι είναι δυνατή η επανέναρξη των αγώνων στις διοργανώσεις που έχουν επιβάλλει τη διακοπή, θα είναι άμεσα έτοιμη για την επανεκκίνηση" αναφέρει μάλιστα χαρακτηριστικά κάποια στιγμή στο κείμενο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Η ΕΟΚ κρίνει απαραίτητο να προβεί σε διευκρινίσεις προς αποφυγή παρεξηγήσεων και σύγχυσης που σκόπιμα ή μη επιχειρείται να δημιουργηθούν.

Η διακοπή της αγωνιστικής δράσης στις διοργανώσεις που τελούν υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας έγινε κατόπιν των ανακοινώσεων – εντολών που έγιναν δημόσια και με έμφαση από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και με αυτονόητη την υποχρέωση να υπακούσουμε και να πειθαρχήσουμε.

Η ΕΟΚ δηλώνει κατηγορηματικά ότι όταν οι ίδιοι αυτοί φορείς αποφασίσουν ότι είναι δυνατή η επανέναρξη των αγώνων στις διοργανώσεις που έχουν επιβάλλει τη διακοπή, θα είναι άμεσα έτοιμη για την επανεκκίνηση".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ