ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Συνεχίζονται τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, "λουκέτο" στα ερασιτεχνικά

Η μπάλα της Super League Interwetten στους Ζωσιμάδες για το ΠΑΣ Γιάννινα - ΑΕΚ.
Η μπάλα της Super League Interwetten στους Ζωσιμάδες EUROKINISSI SPORTS

Η διεξαγωγή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, όπου υπάρχει αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, θα συνεχιστεί κανονικά, ενώ το ίδιο δεν θα συμβεί στις ερασιτεχνικές κατηγορίες.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε νέα μετρά κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού τα οποία θα έχουν ισχύ για έναν μήνα. Η κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα με τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα δεν γίνεται να μην επηρεάσουν τον αθλητισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διεξαγωγή των επαγγελματικών πρωταθλημάτων (π.χ. Super League Interwetten, Basket League, Volley League) στα οποία τηρείται αυστηρά το υγειονομικό πρωτόκολλο και υπάρχει η δυνατότητα για εβδομαδιαία τεστ, θα συνεχιστεί κανονικά.

Από την άλλη, τα υπόλοιπα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, ιδιαίτερα σε κλειστούς χώρους, στα οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ COVID-19, θα αναστείλουν την λειτουργία τους, για έναν μήνα, σε πρώτη φάση.

Ωστόσο, δεν αποκλείεται να επιτρέπεται η άσκηση ατομικών αθλημάτων τα οποία γίνονται σε ανοιχτούς χώρους (π.χ. τοξοβολία) στο πνεύμα των μέτρων που ανακοινώθηκε μετά το τέλος της καραντίνας κατά την πρώτη φάση της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση, η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει εντός των προσεχών ωρών από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

TAGS ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ STOIXIMAN SUPER LEAGUE STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ