EUROLEAGUE

Ένωση Παικτών EuroLeague: "Η τιμωρία του Ερυθρού Αστέρα θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί"

Ένωση Παικτών EuroLeague: "Η τιμωρία του Ερυθρού Αστέρα θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί"
DRAGANA STJEPANOVIC / ABA LIGA

Στο πλευρό του Φακούντο Καμπάσο στέκεται η Ένωση Παικτών της EuroLeague (ELPA), που υποστηρίζει ότι η τιμωρία που επιβλήθηκε στον Ερυθρό Αστέρα θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει αποφευχθεί, καθώς επηρεάζει έναν παίκτη που δεν φέρει καμία ευθύνη για την κατάσταση.

Θέση για την τιμωρία που επέβαλε το το Finance Panel της EuroLeague στον Ερυθρό Αστέρα, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να δηλώσει τον Φακούντο Καμπάσο στη διοργάνωση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, πήρε η Ένωση Παικτών (ELPA), υποστηρίζοντας ότι η εν λόγω απόφαση έχει περισσότερο τιμωρητικό χαρακτήρα για τον Αργεντινό γκραντ, παρά για την ίδια την ομάδα, παρότι εκείνος δεν φέρει καμία ευθύνη.

"Η αυστηρή εφαρμογή των κανόνων οδήγησε στην πρόσφατη καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε όλους τους παίκτες από τον Ερυθρό Αστέρα, κάτι που είναι ευπρόσδεκτο και μια ακόμη απόδειξη του επιτυχημένου συστήματος.

Ενώ η ELPA υποστηρίζει το υφιστάμενο σύστημα, είναι κρίσιμο τα δικαστικά όργανα της EuroLeague να λαμβάνουν αποφάσεις εντός ενός εύλογου χρονικού πλαισίου. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη στην προκειμένη περίπτωση, γεγονός που έχει δημιουργήσει ανεπιθύμητα επίπεδα αβεβαιότητας για ένα μέλος μας, τον Φακούντο Καμπάσο, ο οποίος υπέγραψε πρόσφατα με τον σύλλογο. Επιπλέον, η διάρκεια της διαδικασίας επηρέασε αρνητικά την αντίληψη του κοινού για ένα κατά τα άλλα σημαντικό θέμα.

Τέλος, η επιβολή προστίμου 25.000 ευρώ και η απαγόρευση εγγραφής νέων παικτών αναμφισβήτητα δεν επηρεάζει τόσο τον σύλλογο, όσο αφορά κυρίως έναν παίκτη, ο οποίος δεν μπορεί προς το παρόν να ασκήσει το επάγγελμά του στο υψηλότερο επίπεδο, χωρίς να φταίει. Για την ELPA αυτό θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί.

Γι' αυτό η ELPA θα πιέσει για την εφαρμογή βελτιώσεων στους κανόνες σε επίπεδο αποτελεσματικότητας και διαφάνειας, που θα αποτρέψουν παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον. Η ELPA θα συνεχίσει να στηρίζει τον Φακούντο Καμπάσο στην αντιμετώπιση των νομικών συνεπειών της απόφασης", αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση.

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ