EUROLEAGUE

EuroLeague: Ο Ερυθρός Αστέρας δεν μπορεί να δηλώσει τον Καμπάσο μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, λόγω FSFPR

Ο Φακούντο Καμπάσο με την φανέλα του Ερυθρού Αστέρα
Ο Φακούντο Καμπάσο με την φανέλα του Ερυθρού Αστέρα ABA LEAGUE - DRAGANA STJEPANOVIC

Τεράστιο πρόβλημα για τον Ερυθρό Αστέρα, που έφαγε νέα καμπάνα από το Finance Panel της EuroLeague και δεν μπορεί να δηλώσει τον Φακούντο Καμπάσο στη διοργάνωση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου!

Τεράστιο πρόβλημα για τον Ερυθρό Αστέρα, ο οποίος έφαγε νέα καμπάνα από το Finance Panel της EuroLeague και δεν μπορεί να δηλώσει τον Φακούντο Καμπάσο στη διοργάνωση μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου!

Το ίδιο ισχύει για οποιαδήποτε τυχόν νέα μεταγραφή ή για κάποια προπονητική αλλαγή, ενώ ο σερβικός σύλλογος θα πληρώσει και πρόστιμο της τάξης των 25.000 ευρώ για σοβαρές παραβιάσεις των Κανονισμών Οικονομικής Σταθερότητας και Fair Play (FSFPR).

"Οι επιβληθείσες κυρώσεις λαμβάνουν υπόψη τη σοβαρότητα των παραβάσεων, οι οποίες περιελάμβαναν ληξιπρόθεσμες οφειλές με παίκτες από την τρέχουσα και προηγούμενες σεζόν, καθώς και την παροχή αναληθών ή ανακριβών πληροφοριών, επιτρέποντας στον σύλλογο να εκμεταλλευτεί αδικαιολόγητο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να συνεχίσει την κανονική λειτουργία του παρά την παράτυπη οικονομική κατάσταση στο πλαίσιο του FSFPR.

Η απόφαση αυτή μπορεί να προσβληθεί ενώπιον του Διαιτητικού Αθλητικού Δικαστηρίου", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Το εν λόγω θέμα για την παραδίαση του FFP από τον Ερυθρό Αστέρα είχε αναδείξει πρώτο το SPORT24, με τον Σπύρο Καβαλιεράτο να αναλύει το πρόβλημα που υπάρχει στην εκπομπή Show Must Go On του Παντελή Διαμαντόπουλου.

Ακόμα αναφέρεται πως ο Ερυθρός Αστέρας έχει υποτροπιάσει άλλες δύο φορές στο παρελθόν σε παρόμοιες περιπτώσεις κι αν επαναληφθεί κάποια παρατυπία θα τιμωρηθεί αυστηρότερα, ακόμα και με αφαίρεση βαθμών.

Ως εκ τούτου, ο Φακούντο Καμπάσο δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί με τους ερυθρόλευκους του Βελιγραδίου απέναντι σε Βαλένια (06/01), Ρεάλ Μαδρίτης (10/01), Μονακό (12/01), Ζάλγκιρις (20/01), Παρτίζαν (27/01), Βίρτους Μπολόνια (31/01), Αρμάνι Μιλάνο (02/02), Μακάμπι Τελ Αβίβ (09/02) και Άλμπα Βερολίνου (24/02), δηλαδή από τη 17η έως και την 25η αγωνιστική της regural season.

TAGS EUROLEAGUE ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ