EUROLEAGUE

Ενίσχυση με Κορόμπκοφ για τη ΤΣΣΚΑ

Ενίσχυση με Κορόμπκοφ για τη ΤΣΣΚΑ

Δεν πρόλαβε καλά καλά να ανακοινωθεί η αποχώρηση του Πάβελ Κορόμπκοφ από τη Νίνζι Νόβγκοροντ και η ΤΣΣΚΑ προχώρησε στη γνωστοποίηση συνεργασίας με τον παίκτη.

Τον δρόμο που χάραξαν Ναντό Ντε Κολό και Μανουτσάρ Μαρκοϊσβίλι προς στην ΤΣΣΚΑ θα ακολουθήσει και ο νεαρός Πάβελ Κορόμπκοφ. Ο 24χρονος φόργουορντ, ο οποίος αποχώρησε από την Νίνζι Νόβγκοροντ, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη.

Ο ύψους 2.06 αθλητής την περυσινή αγωνιστική χρονιά σημείωσε σε 12 εμφανίσεις στο Eurocup 7.4 πόντους και 2.1 ριμπάουντ στα 16.6 λεπτά που αγωνίστηκε. Από την άλλη πλευρά, στην VTB League είχε 9.2 πόντους, 2.2 ριμπάουντ σε 17.5 λεπτά συμμετοχής. Μάλιστα, ο Κορόμπκοφ ήταν ο καλύτερος σκόρερ στα παιχνίδια της τελικής σειράς κόντρα στην ΤΣΣΚΑ, με 11.7 πόντους ανά παιχνίδι.

"Ο Πάβελ Κορόμπκοφ είναι ένας ταλαντούχος νεαρός παίκτης που ήδη έδειξε τις δυνατότητές του σε υψηλό επίπεδο. Είναι ευέλικτος, μπορεί να παίξει τόσο ως 4 όσο και ως 5. Είμαι σίγουρος ότι θα επωφεληθούν από το παιχνίδι και να αγωνίζονται μαζί σε καλούς παίκτες, όπως Κριάπα, Βορόντσεβιτς, Καούν και Χάινς. Οι βοηθοί μου τον παρακολουθούσαν στην VTB και στα παιχνίδια play offs της τελευταία σεζόν και μας εντυπωσίασε. Είμαι βέβαιος ότι ο Πάβελ΄θα είναι καλή προσθήκη στην ομάδα μας", δήλωσε ο Έλληνας προπονητής για τον παίκτη, ο οποίος με τη σειρά του είπε:

"Νομίζω ότι είναι όνειρο του κάθε παίκτη στη Ρωσία και στην Ευρώπη για να παίξει για την ΤΣΣΚΑ και είμαι στην ευχάριστη θέση έχω αυτή την ευκαιρία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη Νίνζι Νόβγκοροντ για την εμπιστοσύνη και για την ευκαιρία να δείξω τον εαυτό μου στο υψηλότερο επίπεδο των δύο τελευταίων σεζόν. Είμαι ειλικρινά βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά με Νίζνι και ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται. Όσο για μένα, θα προσπαθήσω να εξελίσσομαι. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να δικαιολογήσω την εμπιστοσύνη του προπονητή αλλά και να βοηθήσω την ΤΣΣΚΑ να κερδίσει τους τίτλους".

TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ