EUROLEAGUE

Ένας "Λιμνάνθρωπος" για την Μπάμπεργκ

Ένας "Λιμνάνθρωπος" για την Μπάμπεργκ

Τη Δευτέρα (16/12) προσγειώθηκε στο Μπάμπεργκ, την Πέμπτη (19/12) θα κάνει την πρώτη εμφάνιση με την Μπάμπεργκ, ο Ελάιας Χάρις. Ο 24χρονος Γερμανός/Αμερικανός φόργουορντ έμεινε ελεύθερος στις 29/11 από τους Λέικερς.

Ο Ελάιας Χάρις γεννήθηκε στην πόλη Σπέγιερ της Γερμανίας, στις 6 Ιουλίου του 1989. Εκεί έζησε έως την ενηλικίωση του και εκεί έμαθε μπάσκετ. Την τετραετία που η BIS Speyer ήταν στην τρίτη κατηγορία (2005-09) είχε μ.ο. 20.9 π. και 2.9 ριμπ. "Δεν ήταν υψηλό το επίπεδο, αλλά παίζαμε ευρωπαϊκό στιλ μπάσκετ, με πολλά πικ εντ ρολ,ι έξυπνα plays και λιγότερες απαιτήσεις στις αθλητικές ικανότητες", εξήγησε κάποια χρόνια αργότερα.

Στο μεσοδιάστημα, έγινε και διεθνής με τους παίδες (στο Ευρωμπάσκετ του 2005). Μετά έγινε διεθνής και με τους εφήβους (2006 και 2007), πριν παίξει το 2008 και το 2009 με την Under 20. Στο Ευρωμπάσκετ του 2009 έγινε διεθνής και με την ανδρών, ως ο δεύτερος νεαρότερος παίκτης εκείνου του ρόστερ. Μια στιγμή όμως, γιατί παραλείψαμε ένα κομμάτι.

Όταν αποφοίτησε από το χάι σκουλ, χρησιμοποίησε το άλλο 50% της υπηκοότητας του (την αμερικανική) και πήγε στις ΗΠΑ, για να σπουδάσει και να παίξει στο Gonzaga. Έγινε αμέσως (2009-2010) υπολογίσιμο μέλος των Bulldogs (είχαν για σταρ τον Ρόμπερτ Σακρ), μολονότι ήταν πρωτοετής. Στο δεύτερο παιχνίδι της σεζόν, εναντίον του Michigan State University, ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 17π., αλλά και πρώτος ριμπάουντερ (9 ριμπ.), για να χάσουν στις λεπτομέρειες (71-75).

Δοκίμασε και την τύχη του στο ντραφτ, το περασμένο καλοκαίρι, αλλά δεν τον επέλεξε κάποιος. Τον φώναξαν οι Λέικερς, για να τον έχουν μαζί τους στο summer league, όπου είχε 10.2 π. και 5.6 ριμπ. Κάπως έτσι, απέκτησε πολυετές συμβόλαιο με τους "Λιμνανθρώπους", στις 14/8 του 2013. Στη ρούκι χρονιά του τον έστειλαν στη D-League και στις 29/11 τον άφησαν να φύγει. Δεν έμεινε όμως, πολύ στην ανεργία γιατί πριν τέσσερις ημέρες (13/12) υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την Μπάμπεργκ. Που έχει πρόβλημα, σε Euroleague και γερμανική λίγκα.

Ο 24χρονος φόργουορντ, ο οποίος θα προλάβει το τελευταίο παιχνίδι των Γερμανών στη Euroleague, εναντίον της Ζάλγκιρις (Πέμπτη 19/12, 21.00) και δεν ξέρουμε αν θυμάστε, αλλά με νίκη η Μπάμπεργκ προκρίνεται, μίλησε στο eurohoops.net για να εξηγήσει πως "έχω ελάχιστο χρόνο να προσαρμοστώ και να μάθω τα συστήματα, οπότε δεν θα είμαι 100% έτοιμος για αυτό το ματς. Θέλω όμως, να εκμεταλλευτώ όσο πιο πολύ μπορώ αυτό το διήμερο. Ελπίζω να έχω θετική επιρροή".

Το κεφάλαιο "ΝΒΑ" δεν έχει κλείσει για εκείνον. " Θα ήθελα να επιστρέψω κάποια στιγμή, αλλά τώρα νομίζω πως το καλύτερο δυνατό για μένα ήταν να κάνω αυτό το βήμα στην Γερμανία και να παίξω για την Μπάμπεργκ. Θέλω να βελτιώσω κι άλλο το παιχνίδι μου, να γίνω καλύτερος και να τελειώσω μια καλή σεζόν με προσφορά. Όλα τα άλλα θα τα δούμε μετά”.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ