NBA

Εμπίντ: "Είναι πολύ όμορφο να μπαίνω στην ίδια συζήτηση με τον Γουίλτ Τσάμπερλεϊν"

Ο Τζόελ Εμπίντ
Ο Τζόελ Εμπίντ Ⓒ 2024 MATT SLOCUM/ASSOCIATED PRESS

Ο Τζοέλ Εμπίντ μίλησε μετά την σπουδαία του εμφάνιση στην νίκη των Σίξερς επί των Σπερς, όπου σημείωσε 70 πόντους και έσπασε το ρεκόρ που κατείχε ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν ως παίκτης της Φιλαντέλφια.

Ο Τζοέλ Εμπίντ πραγματοποίησε μια απίθανη εμφάνιση με 70 πόντους, η οποία συνδυάστηκε τόσο με ρεκόρ καριέρας, όσο και με τη νίκη των Σίξερς κόντρα στους Σπερς (133-123).

Μετά τη λήξη του ματς, ο σούπερσταρ της Φιλαντέλφια αναφέρθηκε στην εντυπωσιακή του επίδοση, καθώς και στο ρεκόρ του Γουίλτ Τσάμπερλεϊν, το όποιο και έσπασε. Ο Εμπίντ έγινε ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους σε έναν αγώνα στην ιστορία των Σίξερς, ξεπερνώντας στη σχετική λίστα τον θρυλικό σέντερ, ο οποίος κατείχε τα πρωτία με 68 πόντους.

"Ήταν μια υπέροχη βραδιά. Αυτό το έχω αναφέρει και άλλες φορές στο παρελθόν. Οι περισσότεροι συμπαίκτες μου δεν είναι εγωιστές. Συνήθως δίνουν την μπάλα σε εμένα για να σκοράρω. Το μόνο πράγμα που τους λέω είναι να μην εκμαιεύουν τις προσπάθειες τους: Αν είμαι ελεύθερος, δώστε μου τη μπάλα, αν όχι, πάρτε τη σωστή απόφαση." τόνισε ο Εμπίντ, για να συμπληρώσει αναφερόμενος στο πλήθος των σουτ που πήρε:

"Όταν παίρνεις 40 σουτ, πρέπει να έχεις μια μεγάλη βραδιά. Από την άλλη πλευρά, ήμουν θυμωμένος με τον εαυτό μου, γιατί έχασα πολλά σουτ μέσα στη σεζόν. Από τότε, όταν έπαιρνα πολλά σουτ, ένιωθα ότι θα είχα μια μεγάλη βραδια" συμπλήρωσε ο 29χρονος σέντερ, ενώ τοποθετήθηκε και για το ρεκόρ που έσπασε, το οποίο κατείχε ο Γουίλτ Τσάμπερλεϊν:

"Ο Γουίλτ κατέχει πολλά ρεκόρ στην ιστορία αυτού του πρωταθλήματος και στην ιστορία του μπάσκετ γενικότερα. Για αυτό είναι πολύ όμορφο να μπαίνω στην ίδια συζήτηση με εκείνον" ανέφερε ενδεικτικά ο Εμπίντ.

TAGS NBA ΤΖΟΕΛ ΕΜΠΙΝΤ ΣΙΞΕΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ