EUROLEAGUE

Εμπάκουε: "Να γίνω ο καλύτερος στην Ευρώπη"

Εμπάκουε: "Να γίνω ο καλύτερος στην Ευρώπη"

Ο Τρέβορ Εμπάκουε, ένα από τα "καυτά" ονόματα του καλοκαιριού (ενδιέφερε και τον Παναθηναϊκό), έχει διπλό στόχο: το όνειρο του ΝΒΑ και το να γίνει ο καλύτερος στην Ευρώπη, όπως τόνισε στο Euroleague Greece.

Λας Βέγκας, Νίκη Μπάκουλη

Μετά την γεμάτη σεζόν που έκανε στη Ρόμα ο Τρέβορ Εμπάκουε αποτέλεσε μήλον της έριδος για αρκετές ομάδες, μεταξύ αυτών και ο Παναθηναϊκός και η Μπαρτσελόνα. Προτίμησε, όμως, τελικά τη Μπάμπεργκ (του Αντρέα Τρινκιέρι) στην οποία θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν. Εκτός αν ενεργοποιήσει την οψιόν που έχει στο συμβόλαιο του για το ΝΒΑ, κάνοντας πράξη το όνειρο του, που είναι να παίξει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, όνειρο που κυνηγάει αυτή τη στιγμή αγωνιζόμενος στο Summer League του Las Vegas με τα χρώματα των Λέικερς.

Παρακολουθήστε όλα όσα γίνονται στο Summer League του Las Vegas στο NBA Greece

"Είναι μια υπέροχη εμπειρία μέχρι τώρα. Έχω μάθει πολλά, δίπλα σε πολύ καλούς προπονητές και πολύ καλούς συμπαίκτες. Ήταν πάντα το όνειρο μου να παίξω στο ΝΒΑ και νιώθω πολύ καλά που είχα τη δυνατότητα να έρθω εδώ και να δείξω στον κόσμο το ταλέντο μου" ήταν τα πρώτα λόγια του γελαστού σέντερ, που παραδέχτηκε ότι "προσπαθώ να απολαύσω την διαδικασία όσο περισσότερο μπορώ".

Η σεζόν στη Ρόμα τον βοήθησε πολύ να βελτιωθεί όπως δηλώνει: "Η χρονιά στην Ευρώπη με βοήθησε πολύ, ειδικά στην αίσθηση για το παιχνίδι. Στην Ευρώπη το παιχνίδι είναι πιο γρήγορο από το κολεγιακό πρωτάθλημα, καθώς η επίθεση είναι στα 24'' και όχι στα 35''. Υπάρχουν καλύτεροι σουτέρ και οι παίκτες είναι πιο ώριμοι. Είμαι χαρούμενος για αυτή την εμπειρία και είμαι σίγουρος ότι θα με βοηθήσει να κάνω το επόμενο βήμα".

Ποιο είναι αυτό; "Έχω υπογράψει στη Μπάμπεργκ, αλλά έχω όρο στο συμβόλαιο μου για το ΝΒΑ. Αν μείνω στην Ευρώπη ο στόχος μου είναι να βελτιωθώ όσο μπορώ και να γίνω ένας από τους καλύτερους παίκτες εκεί".

Ολοκληρώνοντας σχολίασε και την νέα μόδα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ με τους undersized παίκτες στο "5" λέγοντας ότι: "Αυτή είναι η νέα τάση στην Ευρώπη, με κοντούς σέντερ, που παίζουν με ενέργεια, δίνουν λύσεις στην άμυνα και τελειώνουν φάσεις κοντά στη στεφάνη. Οπότε για μένα είναι ένα καλό timing!"

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ