ΜΠΑΣΚΕΤ

Ελλάδα-Ιταλία: 55-65

Ελλάδα-Ιταλία: 55-65
Κωστάκη

Τη 2η ήττα της στο Ευρωμπάσκετ γυναικών, γνώρισε η Εθνική μας ομάδα, που έχασε από την Ιταλία, με 55-65

Για ακόμα μία φορά η ελληνική ομάδα, δεν τα πήγε καλά στην επίθεση και περιορίστηκε στους 55 πόντους. Με πολλά προβλήματα στα ριμπάουντ και επιθετική ανομβρία το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έμεινε πίσω με 27-36 στο ημίχρονο.
Η τελευταία προσπάθεια ανάκαμψης, έγινε όταν η Μάλτση, μείωσε σε 54-58, δυόμιση λεπτά πριν την λήξη. Η Ρές έκανε το 54-60, η Χατζηνικολάου αστόχησε σε δύο βολές και στην συνέχεια έγιναν δύο διαδοχικά λάθη, ένα για κάθε ομάδα.

Ο Κώστας Μίσσας έπαιξε το τελευταίο του χαρτί με πέντε "κοντές" (Κωστάκη, Μάλτση, Καλέντζου, Χατζηνικολάου και Καλτσίδου) και πρέσινγκ σε όλο το γήπεδο. Ο χρόνος όμως μειωνόταν συνεχώς και αυτό ήταν το αρνητικό για την Ελλάδα που δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί το άγχος των γηπεδούχων. Η χαριστική βολή ήρθε από την Σοπάνα που με τρίποντο έδωσε τέλος στα Ελληνικά όνειρα για νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 13-21, 27-36, 37-49, 55-65

Διαιτητές: Λούκες-Μπόντναρ-Γιασεβίτσιους

Ελλάδα (Μίσσας): Καλέντζου 6(1), Κωστάκη 13(3), Χατζηνικολάου 2, Καλτσίδου 13(3), Μάλτση 4, Σαρέγκου 6, Σταχτιάρη 9, Κοσμά, Βασιλείου, Νικολαϊδου 2.

Ιταλία (Λαμπρούσκι): Ρες 16(2), Φραντσίνι, Σοττάνα 3(1), Ζάρα 8, Ζανόλι 5, Μόντικα 6, Μάκκι 10(1), Μασιάντρι 15(3), Τσιαμπόλι 2, Ζανόν, Τζιάουορ, Ντάσιτς.

Oι δηλώσεις των πρωταγωνιστών:



Μίσσας: " Συγχαρητήρια στην Ιταλία που ήταν καλύτερη από μας και νίκησε δίκαια. Χάσαμε γιατί υστερήσαμε όπως και στην πρεμιέρα στην επίθεση. Το 80% των προσπαθειών μας γίνεται στην περιφέρεια που δεν βοήθησε όσο θα θέλαμε. Κάναμε τεράστια προσπάθεια στην άμυνα, αλλάξαμε σωρεία αμυνών και φέραμε πάλι το ματς στους 4 πόντους αλλά και πάλι δεν αντέξαμε αφού η Ιταλία έδειξε καθαρό μυαλό και αποφασιστικότητα. Τι να την κάνεις την τακτική όσο μελετημένη και αν είναι αν δεν μπορείς να βάλεις καλάθι στην επίθεση; Εκεί υστερήσαμε και στα δύο ματς και ίσως πλέον επιστρέψουμε στην Ελλάδα σύντομα. Τότε θα έχουμε αρκετά να πούμε κυρίως όσον αφορά την μπασκετική νοοτροπία των αθλητριών μας. Είναι κρίμα από τον θεό να κάνουμε τέτοια υπερπροσπάθεια και να πηγαίνει χαμένη. Γνωρίζαμε από την κλήρωση πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα αλλά έχω μάθει να είμαι μαχητής και δεν εγκαταλείπω καμία μάχη. Πίστευα στις δυνατότητες των αθλητριών αλλά τελικά δεν τα καταφέραμε. Πρέπει πραγματικά να πιστεύεις και όχι μόνο να το λες. Ακόμη και με την Ρωσία η μάχη θα είναι μέχρις εσχάτων και ότι ήθελε προκύψει".

Κωστάκη: " Χάσαμε την συγκέντρωσή μας και δεν τα καταφέραμε. Νομίζω ότι τα δώσαμε όλα. Κάναμε υπερπροσπάθεια στην άμυνα γιατί έχουμε κοντή ομάδα και μοιραία δεν μας βγήκε τίποτα στην επίθεση. Έχουμε δύο τρεις καλές παίκτριες αλλά έπεφταν όλες πάνω μας και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι από μόνες μας. Μην περιμένετε από εμάς να βγάζουμε 30άρες. Δεν θέλω να κατηγορήσω κάποια συναθλήτριά μου και νομίζω ότι είναι άδικο να κατηγορούνται ορισμένες από άλλους".

Λαμπρούσκι (προπονητής Ιταλίας): " Είμαι πολύ ευχαριστημένος γιατί η ομάδα μου έκανε καλό παιχνίδι. Αμείφθηκε για την προσπάθεια που κάνει εδώ και καιρό και βοήθησε και ο κόσμος. Ήταν ένα ματς χωρίς αύριο. Έπρεπε να νικήσουμε και τα καταφέραμε".

Ρες (αθλήτρια Ιταλίας): " Παίξαμε με πάθος και καλές επιλογές και πήραμε την νίκη πρόκριση. Με την Γαλλία το ματς θα είναι διαφορετικό και με διαφορετική τακτική εκ μέρους μας όπως τόνισε και ο προπονητής μας".


















ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ