EUROBASKET

Ελιάχου: "Ισως το τελευταίο μου Eurobasket"

Ελιάχου: "Ισως το τελευταίο μου Eurobasket"

Ο Λιορ Ελιάχου δήλωσε πως το φετινό Eurobasket είναι πολύ πιθανό να είναι και το τελευταίο του με την εθνική Ισραήλ, αφού στο επόμενο θα είναι πλέον 35 χρονών.

Από τα εφηβικά του χρόνια ο Λιορ Ελιάχου συμμετέχει ανελλιπώς με το Ισραήλ στις μεγάλες διοργανώσεις. Στα 31 του χρόνια πλέον, θεωρεί ότι είναι εξαιρετικά πιθανό το φετινό Eurobasket να είναι και το τελευταίο της καριέρας του, αφού το επόμενο είναι προγραμματισμένο για το 2021.

Αυτό υποστήριξε τουλάχιστον ο ίδιος σε μεγάλη συνέντευξη που παραχώρησε σε μέσο του Ισραήλ, τονίζοντας πως " το επόμενο Eurobasket είναι σε 4 χρόνια. Είναι πολύς καιρός και δεν θέλω να κάνω μεγάλες δηλώσεις, αλλά πιστεύω ότι το φετινό Eurobasket θα είναι το τελευταίο μου. Αγαπάω την εθνική, είμαι μέλος της από τα 17 μου χρόνια και είμαι περήφανος για αυτό".

Ο Ελιάχου είναι ο δεύτερος διεθνής Ισραηλινός που προβαίνει σε τέτοια δήλωση. Ο πρώτος ήταν ο αρχηγός της ομάδας, Γιοτάμ Χαλπερίν, ο οποίος είχε δηλώσει προ μερικών εβδομάδων ότι μετά το τέλος της διοργάνωσης θα αποχωρήσει από την εθνική .

Ο Ελιάχου ξέρει βέβαια ότι η φετινή διοργάνωση είναι ξεχωριστή για όλους στην χώρα του, αφού το Ισραήλ είναι μία από τις 4 χώρες που φιλοξενεί το Eurobasket 2017, κάτι που σημαίνει ότι για πρώτη φορά οι Ισραηλινοί θα αγωνιστούν ως γηπεδούχοι. Κοινώς, δεν θα μπορούσε να φανταστεί καλύτερο φινάλε: " Όλοι είμαστε ενθουσιασμένοι από αυτό το γεγονός. Μας δίνει κίνητρο. Ο κόσμος δε μπορεί να καταλάβει την σημασία του να έχεις το κοινό μαζί σου, όταν για τις υπόλοιπες χώρες όλα θα είναι "ξένα". Μπορεί βέβαια αυτό να δουλέψει και εναντίον μας, αν δεν αντέξουμε την πίεση".

TAGS EUROBASKET
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ