NBA

Εκκενώθηκε το γήπεδο στο Γκρίζλις - Μπακς, τρεις περιόδους έπαιξαν οι δύο ομάδες στο ντεμπούτο του Καλαϊτζάκη

Εκκενώθηκε το γήπεδο στο Γκρίζλις - Μπακς, τρεις περιόδους έπαιξαν οι δύο ομάδες στο ντεμπούτο του Καλαϊτζάκη
2021 AP PHOTO/BRANDON DILL

Πρόωρα ολοκληρώθηκε η πρεμιέρα των Μπακς στην preseason, καθώς ο συναγερμός του FedEx Forum ενεργοποιήθηκε λανθασμένα και ολοκλήρωσε τον αγώνα τους στο Μέμφις στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Βασικός ο Θανάσης Αντετοκούνμπο, δεν πρόλαβε να παίξει πολύ ο Καλαϊτζάκης.

Με τον πιο τρελό τρόπο άνοιξε η preseason για τους Γκρίζλις και τους Μπακς, οι οποίοι έπαιξαν τρεις περιόδους πριν ηχήσει συναγερμός για φωτιά στο FedEx Forum που τελικά εκκενώθηκε άρον-άρον εντός λίγων λεπτών. Κι ας αποδείχθηκε πως το πρόβλημα προήλθε από σπίθα σε χώρο στον οποίο δεν υπήρχε πρόσβαση και συνεπώς κίνδυνος για οποιονδήποτε.

Πυρκαγιά, εν τέλει, δεν υπήρξε ωστόσο οι παίκτες των δύο ομάδων δεν γύρισαν στο παρκέ και ο κόσμος δεν επέστρεψε στις εξέδρες με αποτέλεσμα οι Αρκούδες να πάρουν τη νίκη με 87-77 στην ανεπίσημη πρεμιέρα της σεζόν 2021/22.

Ο Μάικ Μπουντενχόλζερ δεν είχε στη διάθεσή του τον Τζρου Χόλιντεϊ, τον Ντόντε ΝτιΒιντσέντζο, τον Ρόντνι Χουντ, τον Κρις Μίντλετον, τον Σέμι Οτζελέγε, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και τον Μπόμπι Πόρτις, ξεκίνησε με τους Τζορτζ Χιλ, Γκρέισον Άλεν, Τζόρνταν Νουόρα, Θανάση Αντετοκούνμπο, Μπρουκ Λόπεζ και είδε ότι οι πρωταθλητές έχουν δρόμο μπροστά τους μέχρι να είναι έτοιμοι για την opening night και το ντέρμπι με τους Μπρούκλιν Νετς των Καϊρί Ίρβινγκ, Τζέιμς Χάρντεν, Κέβιν Ντουράντ.

Ο Νουόρα με 16 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 3 κλεψίματα, ο Άλεν με 13 πόντους και ο ρούκι φόργουορντ, Σάντρο Μαμουκελασβίλι, με 9 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 17 λεπτά ήταν οι κορυφαίοι των Μπακς, την ώρα που ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έμενε για 19 λεπτά στο παρκέ και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης προλάβαινε να πάρει 9:27. Ο νεαρός περιφερειακός αστόχησε σε δύο τρίποντα, είχε δύο ριμπάουντ, μία ασίστ, ένα φάουλ και δύο λάθη. Θα έπαιζε αρκετά στην τέταρτη περίοδο, αλλά...

Κορυφαίος των γηπεδούχων ήταν ο σταρ τους, ο Τζα Μοράντ, ο οποίος σκόραρε 27 πόντους σε 24 λεπτά την ώρα που εκτός αγώνα έμεναν ο Ντίλον Μπρουκς, ο Μπράντον Κλαρκ, ο Τζάρετ Κάλβερ και ο πρώην παίκτης των Μπακς, Σαμ Μέριλ.

Στο φινάλε υπήρξαν και μερικές πραγματικά απίθανες εικόνες, με παίκτες των Μπακς να αποχωρούν χωρίς να έχουν κάνει μπάνιο, με πάγο στα γόνατα, ενώ ο Χόλιντεϊ κι ο Μίντλετον κουβαλούσαν ολόκληρα ταψιά με φαγητό που είχε τοποθετηθεί στα αποδυτήρια. Καλά διαβάσατε, πήραν τα ταψιά μαζί τους στο πούλμαν που τους μετέφερε πίσω στο ξενοδοχείο...

ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 35-23, 55-47, 87-77

ΓΚΡΙΖΛΙΣ (Τζένκινς): Μπέιν 10 (2), Τζάκσον 7 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 4 μπλοκ), Άνταμς 11 (10 ριμπάουντ), Μέλτον 14 (4/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα), Μοράντ 27 (10/14 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Άντερσον 7 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Γουίλιαμς 4, Τίλμαν 1, Τζόουνς 5, Κόντσαρ 1, Νταν

ΜΠΑΚΣ (Μπουντενχόλζερ): Νουόρα 16 (1), Θανάσης Αντετοκούνμπο 4 (2/6 δίποντα, 2 ριμπάουντ), Λόπεζ 9 (4/11 σουτ, 7 ριμπάουντ, 2 μπλοκ), Άλεν 13 (3/6 τρίποντα), Χιλ 3 (0/5 σουτ, 3/3 βολές, 5 ριμπάουντ), Κόνατον 7 (1), Μαμουκελασβίλι 9 (4/5 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ρόμπινσον 9 (3/4 τρίποντα), ΝτεΛόριερ, Μπράιαντ 2, Γουότερς 2, Ο' Μπράιαντ 3 (1), Καλαϊτζάκης (0/2 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 1 ασίστ)

TAGS NBA ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΜΕΜΦΙΣ ΓΚΡΙΖΛΙΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑΪΤΖΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ