EUROCUP

Έκανε το πρώτο βήμα

Έκανε το πρώτο βήμα
Γκόλεματς

Ένα βήμα από την πρόκριση στη B' προκριματική φάση του Eurocup είναι ο Πανελλήνιος που νίκησε με 69-54 τη Βόννη

Με πολύ καλή άμυνα ο Πανελλήνιος κατάφερε να περιορίσει τη γερμανική ομάδα και να προηγηθεί με 29-14 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου παρά το γεγονός ότι στην επίθεση ήταν νευρικός.
Τα πράγματα συνεχίστηκαν στο ίδιο τέμπο και στη δεύτερη περίοδο όταν οι γηπεδούχοι εδραίωσαν τη διαφορά 16 πόντων και την κράτησαν ως το ημίχρονο.

Στην επανάληψη η Βόννη μείωσε καθώς εκμεταλλεύτηκε τις λάθος επιλογές των "ολυμπιονικών μείωσε στην τρίτη περίοδο σε 51-43 και όλα έδειχναν ότι με τη διαφορά αυτή θα έκλεινε το παιχνίδι.

Ένα ξέσπασμα του Πανελληνίου στα τελευταία λεπτά όμως επανέφερε την... τάξη και το προβάδισμα της ομάδας του Ζούρου έφτασε και πάλι στους 16 (66-50) με τρίποντο του Καλαϊτζή δύο λεπτά πριν τη λήξη.

Τελικά το ματς ολοκληρώθηκε με σκορ 69-54 το οποίο δίνει σαφές προβάδισμα για την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Tα δεκάλεπτα: 29-14, 40-24, 51-43, 69-54

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Πανελλήνιος (Ζούρος): Όστοϊτς 12, Παπαμακάριος, Καλαϊτζίδης, Καλαϊτζής 7, Νιούλεϊ 12, Πέτρουλας, Νάτζφεϊ 3, Στεργίου, Γκόλεματς 16, Ραντένοβιτς 5, Γκράντι 14

Βόννη (Κοχ): Ρόουλαντ 11, Φρέιζιερ 6, Στρέισερ 3, Κινγκ 2, Ντιανέ 2, Κλίφορντ 5, Κολοτζιεΐτσκι 6, Γιάρμποου, Φλόμο 3, Μπόουμαν 9, Τζόνσον 7

Μετά το τέλος του αγώνα ο τεχνικός του Πανελληνίου, Ηλίας Ζούρος, είπε: " Συγχαρητήρια στους παίκτες μου για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Προερχόμασταν από ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι κόντρα στον Άρη και σήμερα δώσαμε ένα εξίσου δύσκολο κόντρα σε μια ομάδα πιο φορμαρισμένη από εμάς, καθώς το γερμανικό πρωτάθλημα έχει φτάσει στην 5η αγωνιστική. Επίσης, η Βόννη είναι πολύ αθλητική ομάδα".

"Εμείς παλέψαμε πολύ ιδιαίτερα στην άμυνα. Είχαμε κάποια πολύ καλά διαστήματα, αλλά και κάποια νεκρά, κάτι, όμως, που είναι φυσιολογικό στην χρονική περίοδο που βρισκόμαστε. Αυτό που μετράει είναι η νίκη. Η διαφορά δεν σημαίνει τίποτα γιατί στον επαναληπτικό στην Βόννη οι συνθήκες είναι τελείως διαφορετικές. Η Βόννη παίζει σε ένα γεμάτο γήπεδο και εμείς για να μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε θα πρέπει να είμαστε πολύ πιο συγκεντρωμένοι

".

Από την πλευρά του ο προπονητής της Βόννης, Μίκαελ Κοχ, τόνισε: " Δεν είχαμε ένα καλό παιχνίδι, αλλά πιστεύω ότι τουλάχιστον θα έχω ένα καλό βράδυ, αφού θα συναντηθώ με καλούς φίλους. Ο Πανελλήνιος έπαιξε εξαιρετική άμυνα και μας δημιούργησε τεράστια προβλήματα".

"Δεν μας επέτρεψε να περάσουμε την μπάλα στο ζωγραφιστό και αυτό ήταν το μεγάλο μας πρόβλημα. Στην επανάληψη κυκλοφορήσαμε λίγο καλύτερα την μπάλα και μειώσαμε την διαφορά, όμως, ο Πανελλήνιος είναι καλύτερη ομάδα και κέρδισε δίκαια. Είχα προσπαθήσει να προετοιμάσω τους παίκτες μου για το φύσικαλ γκέιμ των ελληνικών ομάδων, αλλά δεν τα κατάφερα

".


















TAGS EUROCUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ