EUROLEAGUE

Είχε ένα όνειρο

Είχε ένα όνειρο

Ο Τζαμάρ Σμιθ υπέγραψε το καλοκαίρι στην Μπάμπεργκ, με στόχο "να αποδείξω πως είμαι γκαρντ επιπέδου Euroleague". Κάτι που ήδη έχει καταφέρει, όντας ο πρώτος σκόρερ των Γερμανών, στη φετινή αγωνιστική περίοδο της πρώτης τη τάξει διοργάνωσης, σε συλλογικό επίπεδο.

Προτέρα εμπειρία από τη Euroleague δεν είχε. Απέκτησε φέτος, μετά την απόφαση του να γίνει παίκτης της Μπάμπεργκ. Είχε εμπειρία από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, από τη σεζόν 2011-2012 όταν υπέγραψε με την BK Prostejov, της Τσεχίας. Την επόμενη αγωνιστική περίοδο (2012-2013) πήγε στο Ισραήλ, για την Γκαλίλ Γκιλμπόα και εκεί τον εντόπισε ο σκάουτ που έχει η Μπάμπεργκ (εκ των ελάχιστων οργανισμών της Ευρώπης που πληρώνουν κάποιον για να... χτενίζει καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς την αγορά).

Η αλήθεια είναι πως η πρωταθλήτρια Γερμανίας δεν ζει και την καλύτερη σεζόν της, αν σκεφτείτε πως με τη νίκη επί της Αναντολού Έφες, την Παρασκευή (6/12) έφτασε τις τρεις, στη φετινή διοργάνωση. Η πραγματικότητα ωστόσο, θέλει τον 26χρονο γκαρντ να είναι ο πρώτος σκόρερ (με 13.5 πόντους ανά αγώνα, που αφορούν το 45.2% στα δίποντα, το 52.5% στα τρίποντα και το 87.5% στις βολές), ενώ παίρνει 1.8 ριμπ. κατά μ.ο., περνά δυο ασίστ και κάνει 1.1 λάθη, σε 21.37'' συμμετοχής.

Ο απόφοιτος του Σάουθερν Ιντιάνα (2010) εξηγεί στην κάμερα του Weekly Show της Euroleague, ότι " νιώθω ευλογημένος που έχω την ευκαιρία να βελτιώνομαι κάθε χρόνο και να ανεβαίνω επίπεδα. Αυτό σημαίνει πως η σκληρή δουλειά που κάνω έχει αποτελέσματα. Φυσικά, δεν σκοπεύω να σταματήσω εδώ".

Όταν προέκυψε η πρόταση των Γερμανών, δεν είχε πολλά να σκεφτεί καθώς επρόκειτο για ομάδα Euroleague " που είναι η πιο ανταγωνιστική λίγκα της Ευρώπης. Αυτό που με ενδιέφερε εξ αρχής είναι να έχω ρόλο. Πιστεύω πως ήδη έχω αποδείξει πως είμαι γκαρντ επιπέδου Euroleague".

Αισθάνθηκε το Μπάμπεργκ σαν το σπίτι του, από την πρώτη μέρα που έζησε εκεί. Κυριολεκτικά. Γιατί "ε ίχα πάει στο σούπερ μάρκετ και με πλησίασαν φίλοι της ομάδας, οι οποίοι με αναγνώρισαν, για να με ενημερώσουν πως είναι χαρούμενοι που θα παίξω στην ομάδα τους". Και έγιναν ακόμα πιο χαρούμενοι, όταν στο ματς της Τουρκίας, με την Έφες, τον είδαν να μετρά 18π., με 2/5 διπ., 4/5 τριπ. και 2/2 βολ., συν 2 ριμπ. και άλλες τόσες ασίστ για να ανοίξει το δρόμο για το 78-89 της παρέας του, χάρη του οποίου διατηρήθηκε σε τροχιά πρόκρισης στο ΤΟΡ16.

TAGS EUROLEAGUE ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ