ΚΟΡΟΙΒΟΣ

"Έχω να δώσω πολλά περισσότερα"

Ο Ντουέιν Ντέιβις έμεινε ορφανός, όταν ήταν παιδί, μεγάλωσε στους δρόμους και αν μη τι άλλο ξέρει να εκτιμά τις ευκαιρίες που δίνει η ζωή. Διαβάστε ποιος είναι ο ηγέτης του Κόροιβου και πρώτος σκόρερ στο ματς με τον Ολυμπιακό.

Στα 25 του (τα "έκλεισε" στις 27/11), ο Ντουέιν Ντέιβις έχει δει όλες τις όψεις της ζωής. Έχει άποψη από ναδίρ, έχει άποψη από μέσες καταστάσεις, δεν έχει όμως, ακόμα... εικόνα από ζενίθ. Ευελπιστεί να αποκτήσει, ως παίκτη του Κόροιβου Αμαλιάδας.

Η ζωή του Αμερικανού άσου ήταν λίγο ιδιαίτερη. Μεγάλωσε χωρίς πατέρα, αφού ο Ντέιβις Sr. εγκατέλειψε την οικογένεια του, όταν ο Ντούειν ήταν μωρό. Έτσι, μεγάλωσε με τα τρία αδέλφια και τη μητέρα του. Αυτό το... σχήμα δεν θα διαρκούσε για πολύ. Η μητέρα του είχε λύκο και πέθανε, αφήνοντας ορφανά τα παιδιά. "Ήμουν σοκαρισμένος. Είχε πάει στο νοσοκομείο μερικές φορές πριν από αυτό, αλλά πάντα μετά από 1-2 μέρες επέστρεφε σπίτι. Ήταν πολύ ξαφνικό. Δεν την είδαμε να έρχεται. Ήταν το χειρότερο νέο που έχω ακούσει στη ζωή μου", θα δήλωνε μερικά χρόνια αργότερα.

Related content

Από το πουθενά, λοιπόν. ο 12χρονος Ντέιβις είχε να μεγαλώσει την 8χρονη αδερφή του και το βρέφος αδερφό του. Ήταν αυτός ο οποίος που θα φρόντιζε για να μην λείψει τίποτα στα αδέρφια του. Γι' αυτό έκανε πολλά διαφορετικά πράγματα. Ένα από αυτά ήταν να πουλάει μεταχειρισμένα Playstation. Μόνο που υπήρχε μια μικρή ιδιαιτερότητα. Οι κονσόλες ήταν κλεμμένες. Αυτά, όμως, για ένα παιδί που υποχρεώνεται να γίνει η μάνα και ο πατέρας των αδελφών του είναι δευτερευούσης σημασίας. Έπρεπε να φέρνει το φαγητό στο τραπέζι και αυτό έκανε. Τα πράγματα βελτιώθηκαν, με το πέρας λίγου καιρού, καθώς τα τρία μικρά παιδιά βρήκαν στέγη για να μείνουν. Ένα σπίτι όπου θα ζούσαν και οι τρεις. Μαζί. Τότε ήταν που ο Ντέιβις άρχισε να ασχολείται με το μπάσκετ.

Τα ανοιχτά της Φιλαδέλφεια και το ψευδώνυμο

Μέσα στη δύσκολη καθημερινότητα που βίωνε ο νεαρός Ντέιβις, το μπάσκετ αποτελούσε διαφυγή. Τα ανοιχτά γήπεδα της Φιλαδέλφεια αποτέλεσαν το δεύτερο και... ενίοτε το πρώτο σπίτι του. Βλέπετε, για αρκετά μεγάλο διάστημα ήταν άστεγος και έμενε στο δρόμο ή σε στέγες αστέγων μαζί με τα αδέρφια του. "Ήμασταν τρεις άνθρωποι που ζούσαμε στον δρόμο και δεν ξέραμε πότε θα φάμε ξανά. Ήταν πολύ δύσκολα τα πράγματα", είχε σχολιάσει όταν είχε πια βάλει σε μια ρότα τη ζωή του.

Το μπάσκετ λοιπόν, ήταν η διασκέδαση του. Σύντομα θα διαπίστωνε πως θα μπορούσε να γίνει και η δουλειά του. Απέκτησε το "Rifleman" για παρατσούκλι ("άνδρας με το όπλο"), για το εξαιρετικό σουτ που είχε από μακρινή απόσταση. Πολλοί εκ των "κατασκόπων" που μαζεύονται στα ανοιχτά γήπεδα, σημείωσαν το όνομα του στο μπλοκάκι τους. Ένας θα του άλλαζε τη ζωή. Ήταν ο Τζον Λος..

Η υποτροφία και το NCAA

Με τον Λος να τον έχει από... κοντά, εκείνος δεν έχασε την ευκαιρία. Δούλεψε αρκετά στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Βλέπετε, η συχνή κατανάλωση junk food είχαν σαν αποτέλεσμα ο Αμερικανός να έχει παραπανίσια κιλά, τα οποία έπρεπε να αποτελέσουν παρελθόν. Εκείνος δούλεψε αρκετά, γνωρίζοντας πως ήταν ευκαιρία... ζωής να ξεφύγει από την άσχημη πλευρά της πόλης. Και τα κατάφερε.

Related content

Πήρε μέρος σε σχολικά καμπ, κερδίζοντας υποτροφία για το Μόρχεντ Στέιτ. Η πρόοδός του ήταν εντυπωσιακή. Στην πρώτη σεζόν επωμίστηκε τον ρόλο του ηγέτη, έχοντας 21,7 πόντους κατά μέσο όρο. Στη δεύτερη σεζόν παρέμεινε στα ίδια υψηλά επίπεδα. Κάπως έτσι, άνοιξε η πόρτα του NCAA. Κάτι που πριν μερικά χρόνια δεν θα υπήρχε ούτε σαν πιθανότητα στο μυαλό του.

Το κολέγιο του Southern Mississippi ήταν αυτό που πίστεψε στις ικανότητές του. Εκείνος δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να τους δικαιώσει που τον πίστεψαν. Η πρώτη -και μοναδική σεζόν- που έμεινε στο Κολέγιο ήταν εντυπωσιακή. Ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του με 16,4 πόντους και 48,3% στα σουτ, καθώς και 4,5 ριμπάουντ και 2,6 ασίστ κατά μέσο όρο, με τους "χρυσούς αετούς" να φτάνουν τις 27 νίκες. Οι πόρτες είχαν ανοίξει διάπλατα για εκείνον και το μόνο που έλειπε ήταν να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Το Summer League και η ευρωπαϊκή περιπλάνηση

Ολοκληρώνοντας την καριέρα του στο NCAA, δοκίμασε τις δυνάμεις του και στο ΝΒΑ. Πήρε μέρος στο Summer League με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς "Ήταν από τις καλύτερες εμπειρίες της καριέρας μου. Ήρθα για να δείξω το ταλέντο μου και να πάρω την ευκαιρία μου", παραδέχτηκε σε δηλώσεις του εκείνη την περίοδο. Οι "πολεμιστές" ήταν μία από τις 12, συνολικά, ομάδες που ο 25χρονος φόργουορντ δοκίμασε την τύχη του. Μάταια, όμως, καθώς δεν κατάφερε -ακόμα- να κάνει το μεγάλο άλμα για το ΝΒΑ.

Related content

Μπορεί να μην έπεισε το ΝΒΑ, έπεισε όμως, τη Μούρθια πως είναι ο άνθρωπος της! Η ισπανική ομάδα ήταν αυτή που προσέφερε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο στην καριέρα του απόφοιτου του Southern Miss, με τον ίδιο να ανταποκρίνεται στον ρόλο του. Σε 34 παιχνίδια είχε κατά μέσο όρο 8,9 πόντους, 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ, όντας από τους πιο σταθερούς παίκτες του συνόλου. Στο ισπανικό πρωτάθλημα, όμως, δεν έμελλε να μείνει για πολύ...

Ο Χάρης Μαρκόπουλος ανέλαβε τα ηνία του Κόροιβου Αμαλιάδας στο ξεκίνημα της σεζόν και έψαχνε παίκτες από όλο τον κόσμο για να στελεχώσουν την ομάδα. Ο Ντέιβις ήταν μία από τις επιλογές του, η οποία φαίνεται, εκ των αποτελεσμάτων, να είναι πετυχημένη. Στα πρώτα 7 παιχνίδια της σεζόν μετρά 8,1 πόντους και 2,2 ριμπάουντ. "Απολαμβάνω το μπάσκετ στην Ελλάδα. Ξέρω πως μπορώ να δώσω πολλά παραπάνω, οπότε μένω συγκεντρωμένος στο παιχνίδι μου", μας είπε μετά την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό, στο ΣΕΦ.

Το μούσι... του Χάρντεν

Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει, πριν τον δει κάποιος να πιάνει την μπάλα στα χέρια του, είναι το μούσι. "Είμαι φαν του Τζέιμς Χάρντεν" εξηγεί στο Sport24, " είναι εξαιρετικός παίκτης και προσπαθώ να περάσω πράγματα στο παιχνίδι μου"!

Ο Αμερικανός έχει πλούσιο ταλέντο και σε κάθε παιχνίδι φροντίζει να το δείχνει. Μπορεί στα πρώτα χρόνια της ζωής του η μοίρα να του γύρισε επιδεικτικά την πλάτη, όμως εκείνος έμαθε να γίνεται καλύτερος μέσα από τις δυσκολίες και να μην λυγίζει. Και το αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία...

TAGS ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ