WNBA

Δίκη Γκράινερ: Η λεπτομέρεια με την κάνναβη που θέλουν να εκμεταλλευτούν οι δικηγόροι της Αμερικανίδας

Δίκη Γκράινερ: Η λεπτομέρεια με την κάνναβη που θέλουν να εκμεταλλευτούν οι δικηγόροι της Αμερικανίδας
AP PHOTO/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO, POOL

Τρόπους να απεγκλωβίσουν την Μπρίτνι Γκράινερ από τις κατηγορίες περί ναρκωτικών που τη βαραίνουν αναζητούν οι δικηγόροι της. Τι υποστήριξαν για την ύπαρξη ινδικής κάνναβης στις αποσκευές της Αμερικανίδας σούπερ σταρ.

Η Μπρίτνι Γκράινερ πηγαινο-έρχεται από τις ρωσικές φυλακές στο δικαστήριο της Μόσχας. Οι κατηγορίες για κατοχή ναρκωτικών με τις οποίες είχε συλληφθεί τον περασμένο Φλεβάρη την οδήγησαν στο εδώλιο του δικαστηρίου κι έκτοτε περνάει μια περιπέτεια δίχως τελειωμό, αφού κρατείται προφυλακισμένη έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Η συνέχεια της δίκης, το πρωί της Τρίτης (26/7), βρήκε τους δικηγόρους της 31χρονης Αμερικανίδας σούπερ σταρ να υποστηρίζουν πως η ποσότητα ινδικής κάνναβης που εντοπίστηκε στις αποσκευές της είχε αγοραστεί για θεραπευτικούς σκοπούς και κατόπιν συνταγογράφησης από γιατρό.

"Το ρωσικό κοινό και το ρωσικό δικαστήριο θα πρέπει να γνωρίζουν πως η κάνναβη δεν χρησιμοποιήθηκε για ψυχαγωγικούς σκοπούς. Συνταγογραφήθηκε από γιατρό", ανέφερε ο Αλεξάντερ Μπόικοβ, εκ των νομικών που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση της Γκράινερ, συμπληρώνοντας ότι κατά λάθος μπήκε στη βαλίτσα.

"Διαθέτουμε πολλά ελαφρυντικά. Ως εκ τούτου ελπίζουμε ότι το δικαστήριο θα τα λάβει υπ' όψιν", ισχυρίστηκε από την πλευρά της η Μαρία Μπλαγκοβολίνα, μια άλλη δικηγόρος της Αμερικανίδας, η οποία κινδυνεύει με κάθειρξη ως και δέκα ετών, αν κριθεί ένοχη και καταδικαστεί.

Στις ΗΠΑ η υπόθεση Γκράινερ έχει ενεργοποιήσει δεκάδες φορείς που ζητούν επισταμένως την απελευθέρωσή της, τη στιγμή που οι ρωσικές αρχές μιλούν για δικαιολογημένη κράτηση, δεδομένου πως "αν μια πολίτης των ΗΠΑ έχει συλληφθεί με την κατηγορία της εμπορίας ναρκωτικών, θα πρέπει να εφαρμόζεται το ρωσικό δίκαιο και όχι αυτό που έχει υιοθετηθεί στο Σαν Φρανσίσκο, στη Νέα Υόρκη ή στην Ουάσιγκτον".

Η δίκη θα συνεχιστεί την Τετάρτη.

TAGS WNBA ΗΠΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ