ΠΑΡΤΙΖΑΝ

Διευθυντής ABA League: "Ελπίζω ειλικρινά η Παρτίζαν να παίξει του χρόνου στη EuroLeague"

Διευθυντής ABA League: "Ελπίζω ειλικρινά η Παρτίζαν να παίξει του χρόνου στη EuroLeague"
PHOTO CREDITS: ABA LEAGUE

Ο διευθυντής της ABA League, Μιλίγια Βοϊνοβιτς παραχώρησε συνέντευξη στο "vijesti" όπου αναφέρθηκε για τη συμμετοχή της Παρτίζαν στη EuroLeague με wild card αλλά και όσα έγιναν στους τελικούς της λίγκας κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Συνέντευξη στο σερβικό "vijesti" παραχώρησε ο διευθυντής της ABA League, Μιλίγια Βοϊνοβιτς. Ο ισχυρός άνδρας της Αδριατικής Λίγκας αναφέρθηκε στη συμμετοχή της Παρτίζαν στην EuroLeague με wild card αλλά και όσα έγιναν στους τελικούς της λίγκας κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Τόνισε πως επιθυμεί η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να αγωνιστεί τη νέα σεζόν στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, επισήμανε την δυναμική της ABA League και κατέκρινε τα επεισόδια που έγιναν στους τελικούς κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

" Η Αδριατική λίγκα είναι η μοναδική στην Ευρώπη που ο νικητής της εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στην EuroLeague. Ο πρωταθλητής έχει πλεονέκτημα και δέχεται την πρόσκληση. Με ρωτάτε αν και ο δεύτερο αξίζει μία θέση; Φυσικά. Αλήθεια ελπίζω η Παρτίζαν να πάρει την wild card και να συμμετάσχει.

Επιπλέον, ο αριθμός των συμμετεχόντων στους αγώνες του Eurocup και τις διοργανώσεις της FIBA είναι εξαιρετικά σημαντικός για εμάς. Αυτό για το οποίο παλεύουμε όλοι και είναι προς το συμφέρον όλων. Εκτός από ποιότητα και κέρδος, έχουμε και το καλύτερο δυνατό status σε σχέση με όλους τους άλλους οργανισμούς. Μιλάμε με όλους και παλεύουμε για τα συμφέροντα του πρωταθλήματος και των συλλόγων".

Για τα επεισόδια στους τελικούς: "Η ABA League έχει τους καλύτερους διαιτητές στην Ευρώπη και αυτό είναι γεγονός, είτε ήθελε κάποιος να το δεχτεί είτε όχι. Πρόκειται για επαγγελματίες που έχουν περάσει πολλά και με τη σπουδαία δουλειά και την ποιότητά τους έχουν αποκτήσει σοβαρό status στην Ευρώπη.

Τα λάθη που λέτε τα έχει δημοσιεύσει η ίδια η λίγκα και στοχεύει στην διαφάνεια και στην καθαρότητα του πρωταθλήματος.. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η ABA League όρισε διαιτητές για όλους τους αγώνες πριν την έναρξη της τελικής σειράς. Αυτό είναι απλώς μια άλλη ένδειξη ότι όλες οι λεπτομέρειες εξετάζονται.

Το θέμα του πρωταθλητή λύθηκε στο γήπεδο, σε συνθήκες που κανείς δεν χρειάστηκε να ανησυχήσει για την ασφάλειά του. Δεν θα καταλάβω ποτέ την άποψη του να πετάς αντικείμενα σε παίκτες για να βοηθήσεις την ομάδα σου. Ας μην επεκταθώ όμως περισσότερο για τα προβλήματα που δεν είναι μόνο τα προβλήματα της ABA League.

Αυτό που μπορούμε και πρέπει να κάνουμε ως οργανισμός είναι να υποστηρίξουμε και να υπερασπιστούμε μια θέση μηδενικής ανοχής για τυχόν κινήσεις που παραβιάζουν την ασφάλεια των αθλητών, το πνεύμα του παιχνιδιού και την ποιότητα του προϊόντος.

Καταρχήν θα ήθελα να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους, κυρίως για τον αλληλοσεβασμό και τις κινήσεις που έκαναν στο γήπεδο. Μην ξεχνάτε ότι ο Ράντονιτς και οι παίκτες του είχαν μεγάλη συμβολή στο να ηρεμήσουν τα πλήθη μετά το δεύτερο παιχνίδι, ενώ και ο Ομπράντοβιτς και οι παίκτες του έκαναν το ίδιο στον τρίτο αγώνα της τελικής σειράς. Αν το κοινό συμπεριφερόταν όπως έπρεπε, σίγουρα δεν θα είχαμε τέτοια θέματα και εντάσεις σήμερα".

TAGS ΠΑΡΤΙΖΑΝ ABA LEAGUE EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ