“Δεν υπάρχουν εγωισμοί στην ομάδα”

Ένας από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού τη φετινή σεζόν, ο Μπρεντ Πέτγουεϊ, μοιράστηκε τις σκέψεις του με τους φίλους του Ολυμπιακού, μέσω blog στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague.
Ο Μπρεντ Πέτγουεϊ βρίσκεται στη δεύτερη σεζόν του με τον Ολυμπιακό και έχει καταφέρει να γίνει από τους πιο αγαπητούς παίκτες στον κόσμο της ομάδας, λόγω της έντασης, της προσωπικότητας, αλλά και των εκπληκτικών καρφωμάτων του. Ο Πέτγουεϊ στην τέταρτη σεζόν του στην Ελλάδα προσπαθεί να μάθει τη γλώσσα μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Πέτγουεϊ είχε την τιμή να αγωνίζεται για ένα από τα πιο διάσημα κλαμπ του κόσμου, τους Harlem Globetrotters και είναι μεγάλος φαν των γκόσπελ, της R&B και χιπ χοπ παλιάς σχολής, ενώ έχει εμπειρία και ως DJ. Ο Αμερικανός έχει ένα ακόμα όνειρο. Να βοηθήσει τον Ολυμπιακό να φτάσει στο τέταρτο τίτλο του στην Ευρώπη.
“Έχουμε παίξει πολύ καλά μέχρι στιγμής. Είχαμε κάνει κάποια άσχημα παιχνίδια, αλλά ξεκινήσαμε να χτίζουμε γύρω από την άμυνά μας κάτι πολύ δυνατό και αυτό μας έδωσε νίκες, όπως αυτή απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο την περασμένη εβδομάδα. Ήμασταν εξαιρετικοί επιθετικά και όπως είπα η άμυνά μας ήταν το κλειδί. Τους περιορίσαμε στους 58 πόντους, παρά τους καλούς επιθετικούς παίκτες που διαθέτουν (Κλέιζα, Χάκετ, Μαρσόν Μπρουκς). Έχουν πολλά διαφορετικά όπλα και το να κρατήσουμε αυτούς στους 58 πόντους σημαίνει πως είχαμε πραγματικά επικεντρωθεί στα αμυντικά μας καθήκοντα. Η φιλοσοφία του προπονητή μας ήταν να παίξουμε όσο το δυνατόν πιο σκληρά, μέχρι να μην μπορεί ο αντίπαλος να φτάσει σε αυτό το επίπεδο, παίξαμε σκληρά και επιβάλλαμε τον ρυθμό μας στον αντίπαλο. Ήμασταν σε θέση να το κάνουμε.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν πως αυτή η ομάδα είναι μόνο ο Βασίλης Σπανούλης, αλλά είναι πολλά περισσότερα από αυτό, φυσικά. Προχθές, ο Σπανούλης δεν σκόραρε καθόλου και εμείς κερδίσαμε με 16 πόντους τον Άρη. Μερικές φορές πρέπει να τον βοηθάς , δεν μπορούμε να του δίνουμε συνέχεια τη μπάλα και να τα περιμένουμε όλα από αυτόν και να κερδίζει κάθε παιχνίδι για εμάς. Θα τον κουράσει να παίζει κάθε παιχνίδι λίγο-πολύ 30 λεπτά ή περισσότερα. Μερικές φορές κουράζεται και πρέπει να κάνουν ένα βήμα μπροστά οι άλλοι παίκτες. Το καλό είναι πως έχουμε πολλούς διαφορετικούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και να μοιράζουν τη μπάλα. Δεν υπάρχουν εγωισμοί στην ομάδα και αυτό είναι σπουδαίο.
Θα παίξουμε απέναντι στην Φενερμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη την ερχόμενη εβδομάδα. Μου αρέσουν παιχνίδια όπως αυτό. Ξέρω ότι πρόκειται για μια δύσκολη έδρα. Πήγαμε εκεί πέρυσι και μου αρέσουν αυτά τα παιχνίδια με τόση ένταση. Μπορείς να δείξεις τι τύπος παίκτη, αλλά και ανθρώπου, είσαι. Αυτού του είδους τα παιχνίδια περιμένω για να παίξω μπάσκετ. Θέλουμε να παίξουμε μεγάλα παιχνίδια, όπως αυτό που θα είναι ένα από αυτά. Δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια στην Euroleague, ειδικά όταν παίζεις για τον κόσμο του Ολυμπιακού που πάντα πρέπει να δίνεις τον καλύτερό σου εαυτό. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι.
Αυτή είναι η τέταρτη χρονιά μου στην Ελλάδα και η δεύτερη στην Αθήνα. Έχω αρχίσει να μαθαίνω τη γλώσσα λιγάκι. Μου αρέσει η Αθήνα, πάντα έχεις πολλά πράγματα να κάνεις εδώ. Φυσικά, η μουσική είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό στο σπίτι. Πάντα δουλεύω πάνω στη μουσική μου και σε πράγματα που έχουν σχέση με αυτά. Είναι μια εξαιρετική πόλη και το φαγητό είναι υπέροχο. Αυτό είναι άλλο πράγμα, το φαγητό είναι απίστευτο!
Πολύς κόσμος μιλάει αγγλικά, η προφορά της γλώσσας δεν είναι καθόλου κακή. Ο καθένας μιλάει αρκετά αγγλικά, αλλά ελπίζω να μάθω ελληνικά μέχρι το τέλος της σεζόν. Οι άνθρωποι απόλαυσαν όταν τραγούδησα ελληνικά στον διαγωνισμό καρφωμάτων, ένα χρόνο πριν έρθω στον Ολυμπιακό. Είχε μεγάλη πλάκα. Ήθελα να κάνω κάτι για να συμμετάσχει και το κοινό λίγο και εκείνη ήταν πολύ διασκεδαστική ημέρα.
Συνήθως φωνάζω “είναι η ώρα για Clobbering” ως μέρος του τελετουργικού μου πριν από κάθε σημαντικό παιχνίδι, όπως είπα σε μια κοινή συνέντευξη με τον Μπράιαντ Ντάνστον. Ο αγαπημένος μου wrestler είναι ο CM Punk και αυτά που κάνει πριν μπει στο ρινγκ. Το πήρε από έναν εκ των Fantastic Four, τον Big Rock. Είναι το σλόγκαν του “It’s Globbering time” Όταν το φωνάξω αυτό θα καταλάβετε πως ήρθε η ώρα για να γίνει η δουλειά. Ο Μπράιαντ το απολαμβάνει γιατί δεν το κάνω πριν από κάθε παιχνίδι. Επιλέγω παιχνίδια και το κάνω μόνο πριν από σημαντικούς αγώνες ή όταν η ομάδα χρειάζεται λίγη ώθηση παραπάνω.
Ξεκινώντας το Top 16 με δύο νίκες είναι σημαντικό για εμάς, αλλά θέλουμε να κρατήσουμε το αήττητο όσο περισσότερο μπορούμε. Πρώτα, πρέπει να προκριθούμε στα Play offs και μετά από αυτό, θέλουμε να πάρουμε το πλεονέκτημα έδρας για τα play offs. Ένας από τους λόγους που δεν μπήκαμε στο Final Four της περασμένης σεζόν ήταν επειδή το πέμπτο παιχνίδι με την Ρεάλ Μαδρίτης έγινε εκτός έδρας. Τώρα, θα πρέπει να πάρουμε εμείς το προβάδισμα και να κοιτάξουμε τι θα γίνει στο τέλος. Αλλά εάν κρατάμε τη νίκη, όλα θα γίνουν από μόνα τους. Δεν θα πρέπει να ανησυχούμε για όλα αυτά.
Φυσικά, η Φενέρμπαχτσε θέλει να κάνει το ίδιο, να προκριθεί στα Play offs και να τερματίσει όσο ψηλότερα γίνεται. Υπάρχουν πολλές δύσκολες ομάδες στο Top 16. Η Φενέρμπαχτσε έχει πολύ βάθος στο ρόστερ της και γι αυτό είναι τόσο σκληρή, ειδικά εντός έδρας. Έχουν έναν εξαιρετικό σκόρερ, όπως είναι ο Γκάουντλακ. Πρέπει να εστιάσουμε στα γκαρντ τους, γιατί όλοι είναι εξαιρετικοί σκόρερ. Θα γίνει ένα σκληρό παιχνίδι, ένα από τα παιχνίδια που θα απολαύσει ο κόσμος. Και οι δύο ομάδες είναι πραγματικά αθλητικές και είναι πιθανό να γίνει ένα εξαιρετικό παιχνίδι για τον κόσμο!
Μιλώντας για τους οπαδούς, οι πιο τρελοί ήταν αυτοί που είδα όταν ήμουν στη Βραζιλία για το Διηπειρωτικό Κύπελλο. Είχαμε γύρω στους 500 φιλάθλους μας. Κάποιοι άνθρωποι ακόμα ταξίδεψαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Σκεφτόμουν πως ήταν τρελό να δούμε φίλους του Ολυμπιακού στην Βραζιλία. Είμαι διασκεδαστικός τύπος, έτσι όποτε ζητάει φίλος του Ολυμπιακού φωτογραφία, δεν αρνούμαι. Έχουμε εξαιρετική υποστήριξη και όποτε έρχονται στα παιχνίδια μας κάνουν πιο σκληρούς. Τους εκτιμώ πραγματικά!”.