ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Δεν άντεξε στην παράταση

Δεν άντεξε στην παράταση
Νιούλεϊ

Την ήττα με 91-98 από τη Βιλερμπαν στην παράταση, γνώρισε ο Πανιώνιος, για την 3η αγωνιστική του ULEB Cup

Αντιμετωπίζοντας αρχικά, προβλήματα απέναντι στη ζώνη που επιστράτευσε η Βιλερμπάν, ο Πανιώνιος, δεν μπόρεσε να οικοδομήσει διαφορά ασφαλείας, με τη γαλλική ομάδα να μένει κοντά στο σκορ και να ισοφαρίζει σε 19-19, στο τέλος της πρώτης περιόδου, παρά τις προσπάθειες των Καλαμπόκη και Σάκοτα.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, φάνηκε η ανωτερότητα της ελληνικής ομάδας και αφού οι Κλιβς και Κένταλ, έδωσαν λύσεις απέναντι στη ζώνη, ανέλαβε δράση ο Σάκοτα. Ζεστός, όπως και στο παιχνίδι με τον Άρη, ο Σερβοέλληνας φόργουορντ, σημείωσε 8 συνεχόμενους πόντους, για να γίνει το σκορ 31-23. Οι "κυανέρυθροι" διατήρησαν τη διαφορά μέχρι και δύο λεπτά πριν την ανάπαυλα, αλλά ο Τρούτμαν έβαλε και πάλι την ομάδα του στο ματς, αφού την οδήγησε σε ένα σερί 2-10, που διαμόρφωσε το 45-43 του ημιχρόνου.

Το ματς έγινε εκ νέου ντέρμπι, στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους, όταν ο Ζανό, ισοφάρισε σε 47-47. Από εκεί και πέρα, όμως κι ως το τέλος του δεκαλέπτου, ο Πανιώνιος οικοδόμησε μία διαφορά της τάξεως των 6 πόντων, χάρη στις διεισδύσεις των Καλαμπόκη, Νιούλεϊ και Ξανθόπουλου, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί η περίοδος με 62-56.

Έχοντας επιθετικό πρόβλημα στο πρώτο μισό του τελευταίου δεκαλέπτου, ο Πανιώνιος, όχι μόνο ισοφαρίστηκε σε 70-70, αλλά βρέθηκε πίσω στο σκορ με 70-73, πέντε λεπτά πριν τη λήξη, χάρη σε τρίποντο του Ζανό. Το παιχνίδι εξελίχθηκε σε μεγάλο ντέρμπι και η κανονική διάρκεια ολοκληρώθηκε με σκορ 81-81, χάρη σε μία βολή του Καλαμπόκη.

Από εκεί και πέρα, οι Γάλλοι, ήταν καλύτεροι στην παράταση, πήραν διαφορά 7 πόντων (82-89) και παρότι η ομάδα του Μάρκοβιτς, μείωσε σε 87-90, η Βιλερμπάν ήταν πιο ψύχραιμη στις βολές και κατάφερε να φύγει από το Ελληνικό με το "ροζ φύλλο" αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 45-43, 62-56, 81-81, 91-98

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Πανιώνιος: Κλιβς 8 (1), Ξανθόπουλος 6, Σάκοτα 13 (3), Καλαμπόκης 26 (2), Νιούλεϊ 12 (3), Γιαννούλης 5, Κένταλ 11, Ζορόσκι 10, Καβαλιάουσκας, Γεωργαλής.

Βιλερμπαν: Ουίλσον 7 (1), Φουαρέ 19 (3), Ενζόμου 16, Ζανό 13 (2), Κόνλεϊ 18, Βαρέμ 6, Τρούντμαν 18, Εϊτό, Σακάρεβιτς 1.

Μάρκοβιτς: "Αν αντιδράς έτσι..."

Μετά το τέλος του ματς ο Νέναντ Μάρκοβιτς τόνισε: "Κάναμε 17 λάθη και χάσαμε πολλά ριμπάουντ. Αν αντιδράς έτσι σε εντός έδρας παιχνίδια αυτά παθαίνεις. Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Κι η Βιλερμπάν προερχόταν από ήττα στην έδρας της. Για αυτό κι εμείς πρέπει να χτυπήσουμε όλα τα παιχνίδια εντός και εκτός. Πλέον σκεφτόμαστε το ματς με την ΑΕΛ στην Λάρισα".


















TAGS ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ