EUROLEAGUE

Χέρμπερτ: "Να συνεχιστεί η πρόοδος"

Έτοιμοι για νίκη επί της Λιέτουβος (Τετάρτη, 20:45) που θα σφραγίσει την πρόκριση στο Top-16 της Ευρωλίγκας, είναι Χέρμπερτ και παίκτες

" Θα είναι με αθλητική περιβολή και οι δύο, αλλά το πόσο θα αγωνιστούν δεν έχει αποφασιστεί αφού σήμερα ουσιαστικά θα κάνουν την πρώτη τους κανονική προπόνηση με την ομάδα". Όσον αφορά στον Αμερικανό, εξήγησε: " Είναι πολύ δύσκολο να πω σε τι κατάσταση βρίσκεται. Σήμερα θα κάνει την πρώτη προπόνηση με την ομάδα, θα δούμε πως θα πάει και θα καταλάβουμε"

Για την ετοιμότητα του Άρη για το παιχνίδι, είπε: " Σίγουρα είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι και με μία νίκη θα προκριθούμε στο Τop-16. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουμε να έχουμε πρόοδο", ενώ για τις επιπλέον επιλογές που έχει, τόνισε: "Είναι κάτι που θα το αποφασίσω στη σημερινή ή στην αυριανή προπόνηση".

Οι αλλαγές στο ρόστερ ενδέχεται να αποτελέσουν δυσκολία για την Λιέτουβος, όπως παραδέχθηκε και ο τεχνικός της ελληνικής ομάδας: " Είναι πιθανό αλλά να δούμε και εμείς πως θα παίξουμε".

Ο κόουτς των "κιτρίνων", εξήγησε ότι το παιχνίδι με τους Λιθουανούς, θα είναι ένα τεστ: " Απέναντι σε δύο πολύ μεγάλες ομάδες όπως η Μακάμπι και η Μάλαγα, δεν τα πήγαμε καλά. Στο ίδιο επίπεδο βρίσκεται και η Λιέτουβος, οπότε θα έχουμε την ευκαιρία να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας. Χρειαζόμαστε την παρουσία των φιλαθλων μας, που αποτελούν τον έκτο παίκτη, ώστε να περάσουμε στο Top-16".

Καταλήγοντας, ο προπονητής του Άρη, τόνισε: " Ελπίζω ότι η καλή παρουσία στο ελληνικό Πρωτάθλημα, θα μας βοηθήσει. Κοιτάζουμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Οι Α1 και Ευρωλίγκα είναι ίδιες διοργανώσεις και το μόνο που αλλάζει είναι η μπάλα, αλλά πιστεύω ότι με όσο καλύτερες ομάδες αγωνίζεσαι, τόσο καλύτερος γίνεσαι ως ομάδα".

Αγαδάκος: " Πυρηνικό όπλο ο Ουάσινγκτον"
Το εγκώμιο των δύο παικτών που αποκτήθηκαν, Ουάσινγκτον και Μπόισα, έπλεξε ο Λάζαρος Αγαδάκος, που εξήγησε πως στα τελευταία παιχνίδια, ο Άρης πάει καλά σε άμυνα και ομαδικότητα.

" Ξέρουμε ότι με μία νίκη θα έχουμε περάσει στην επόμενη φάση και εκτός αυτού θέλουμε να κυνηγάμε το θετικό αποτέλεσμα στον κάθε αγώνα. Η Λιέτουβος είναι μία ομάδα με την φιλοσοφία του λιθουανικού μπάσκετ. Γνωρίζουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε και τι περιμένουμε. Η άμυνα που παίζουμε και η ομαδικότητα, είναι τα στοιχεία που μας χαρακτηρίζουν στα τελευταία μας παιχνίδια".

Ο έμπειρος σέντερ, μίλησε και για τους νεοαποκτηθέντες αθλητές: " Τον Ντάριους μπορώ να τον χαρακτηρίσω ως "πυρηνικό όπλο" γιατί έχει τη δυνατότητα να δώσει στην ομάδα την ταχύτητα, όσο για τον Μπόισα που τον αντιμετώπισα με την Σιένα, είναι ένας πολύ καλός παίκτης".

Σεραπίνας: " Ακόμα μία ευκαιρία"

Όσον αφορά στον Σιμόνας Σεραπίνας, που θα αντιμετωπίσει και πάλι τους συμπατριώτες του, εξήγησε: " Έχουμε να παίξουμε με μία ομάδα που παίζει καλό μπάσκετ και ξέρει να αγωνίζεται καλά εκτός έδρας. Εμείς προερχόμαστε απο εκτός έδρας νίκη στην Ευρωλίγκα και θέλω να πιστεύω ότι θα παίξουμε και πάλι καλά. Η Λιέτουβος είναι μία ομάδα που κανείς δεν περίμενε να έχει αυτήν την πορεία στον όμιλο και αναμφισβήτητα είναι μία πολύ καλή ομάδα. Δεν το βλέπω σαν μία ρεβάνς αλλά ως ευκαιρία για να προσθέσουμε μία ακόμη νίκη"

Μότολα: " Θέλουμε πολύ το 4 στα 4"

Μόνο νίκες στα εναπομείναντα παιχνίδια του Άρη στον δεύτερο όμιλο, θέλει ο σέντερ της ομάδας, Χάνο Μότολα, ο οποίος εξήγησε πως είναι ικανοποιημένος από την προσωπική του απόδοση.

" Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για μας, διότι η Λιέτουβος Ρίτας με την Μάλαγα είναι οι καλύτερες ομάδες του ομίλου μας, αλλά εμείς παίζουμε στην έδρα μας και θα κοιτάξουμε να πάρουμε τη νίκη. Δεν εφησυχάζουμε κι αυτό συμβαίνει γιατί στόχος μας είναι πάντα η νίκη παρά το ότι βρισκόμαστε τόσο κοντά στην πρόκριση στο Top-16 της Ευρωλίγκας, με στόχο μας τη νίκη σε κάθε ένα από τα τέσσερα παιχνίδια που μας έχουν απομείνει".

Αναφερόμενος στη δική του απόδοση, είπε: " Δεν αισθάνομαι ότι δεν πάω καλά. Η ομάδα απαρτίζεται από μία πλειάδα παικτών που μπορούν να βάλουν την μπάλα στο καλάθι και η παρουσία μου με αφήνει ικανοποιημένο. Έχουμε παίκτες αρκετά καλούς και μοιραζόμαστε τον χρόνο".

" Στο παιχνίδι του Βίλνιους, η Λιέτουβος είχε κυριαρχήσει και με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο είχε επιβάλλει τον ρυθμό της αύριο, όμως θα πρέπει να ξεκινήσουμε εντελώς διαφορετικά και να επιβάλουμε εμείς τον δικό μας ρυθμό".

Τέλος, για τον Μπόισα, δήλωσε: " Με αυτόν η ομάδα θα παίξει γενικότερα πολύ καλύτερα. Είναι ένας σκληρός παίκτης και θα δώσει επιπλέον πάθος. Προσωπικά θα με βοηθήσει η δική του παρουσία".


























TAGS EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ