ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Χαραλαμπόπουλος: Ο μεγάλος... μικρός

Χαραλαμπόπουλος: Ο μεγάλος... μικρός

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μίλησε στο κανάλι του Euroleague Greece για το πως νιώθει ως ο παλιός... νέος του Παναθηναϊκου. Αποκαλύπτει τον πιο σκληρό κριτή του, την αγαπημένη του θέση και τον παίκτη που θυμίζει .

Στην τρίτη του χρονιά στον Παναθηναϊκό ο 17χρονος Βασίλης Χαραλαμπόπουλος είναι ο πιο παλιός... νέος της ομάδας. Αυτός που θα κληθεί να βάλει στο κλίμα τα υπόλοιπα μέλη της νέας "πράσινης" γενιάς. Μιλώντας στην κάμερα του Euroleague Greece μίλησε για το νέο εγχείρημα των "πρασίνων", δίνοντας ωστόσο πάσα στους ακόμη παλαιότερους, τον Αντώνη Φώτση και τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Δείτε τι απαντάει σχετικά με τη θέση που θα έβαζε ο ίδιος τον εαυτό του (3άρι ή 4άρι), τον κόουτς Ιβάνοβιτς, το σημείο που θέλει να βελτιώσει, τον παίκτη που θυμίζει, αλλά και τον πιο αυστηρό κριτή του!

Πως αντιλαμβάνεται ένας νέος παίκτης τον νέο "νεανικό" Παναθηναϊκό;

Όλα τα παιδιά δίνουν το 100% στην προπόνηση, ειδικά εμείς οι μικροί το κάνουμε κάθε δευτερόλεπτο. Δεν χαλαρώνουμε. Είναι μια νέα κατάσταση στον Παναθηναϊκό κι εμείς προσπαθούμε να δικαιώσουμε αυτή την επιλογή


Ως ο "παλαιότερος" των μικρών είσαι αυτός που τους έβαλε στο κλίμα;

Εγώ προσπαθώ να τους πω τι θα κάνουν για να μην τα ακούσουν. Στο κλίμα ουσιαστικά όμως τους βάζουν ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης. Έχουν πάντως εγκλιματιστεί πολύ γρήγορα, πιο γρήγορα δηλαδή από ότι εγώ στην πρώτη μου χρονιά.

Η κρίση γεννάει ευκαιρίες;

Τα προηγούμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός είχε μεγαλύτερο μπάτζετ, πιο πολλές λύσεις στον πάγκο. Πλέον βλέπουμε ότι δημιουργούνται περισσότερες ευκαιρίες για μας. Το ίδιο και στον Ολυμπιακό. Ανοίγει ο δρόμος...

Πως περιγράφεις την εμπειρία σου το καλοκαίρι με τις Εθνικές ομάδες;

Με βοήθησε πολύ αυτή η εμπειρία. Πήρα παιχνίδια τα οποία είχαν μεγάλο ανταγωνισμό με παίκτες μεγαλύτερους ή της ίδιας ηλικίας. Είχα την ευκαιρία τι πρέπει να βελτιώσω, σε τι πρέπει να δουλέψω για να είμαι ένα βήμα παραπάνω από τους υπόλοιπους.

Ποιο είναι το δυνατό σου σημείο και τι χρειάζεται βελτίωση;

Πρέπει να βελτιώσω πολλά πράγματα, όπως την άμυνα. Πρέπει να βελτιώσω τα πόδια μου. Αλλά και το σουτ, να γίνω πιο σταθερός. Όσο για το καλό μου σημείο; Δεν μπορώ να το πω εγώ. Εσείς θα το πείτε...

Πέρσι είχες μικρή συμμετοχή, φέτος τι περιμένεις για τη Euroleague;

Για την Euroleague δεν μπορώ να πω πολλά. Ότι ευκαιρία μου δοθεί θα προσπαθήσω να την πάρω. Δεν έχω καμιά απαίτηση από κανέναν. Ότι μου αξίζει, θα το πάρω

Αν ήσουν προπονητής θα έβαζες τον εαυτό σου στο "3" ή στο "4"

Δύσκολη ερώτηση αυτή... Τώρα, όπως είμαι, θα με έβαζα στο "4". Αλλά πιστεύω ότι αν βελτιωθώ, ειδικά στα πόδια γιατί εκεί είναι το πρόβλημα, θα με έβαζα στο "3".

Ο Ιβάνοβιτς δουλεύει με νέους παίκτες. Πόσο καλό είναι αυτό για σένα;

Κερδίζεις πράγματα από όλους τους προπονητές που δουλεύουν στο υψηλότερο επίπεδο. Με τον κόουτς Ιβάνοβιτς μαθαίνεις να δουλεύεις στο 100%. Δεν μπορείς να κλέψεις στην προπόνηση, ούτε να χαλαρώσεις. Είσαι 100% για 2 ή 3 ώρες, όσο πάει η προπόνηση.


Σε επηρεάζει ο ντόρος γύρω από το όνομα σου;

Ακούω και καλά και κακά λόγια. Και κακά ναι, όπως για τα πόδια μου. Τα δέχομαι όλα και τα καλά και για τα κακά. Δεν μπορώ να πω ότι σκέφτομαι "τι καλός που είμαι". Προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος μέρα με τη μέρα. Δεν έχουν πάρει τα μυαλά μου αέρα.

Ποιο είναι το καλύτερο σχόλιο που έχεις ακούσει και ποιο το χειρότερο;

Το καλύτερο; Ότι μοιάζω με τον Φάνη Χριστοδούλου. Το χειρότερο; Δεν θυμάμαι... Έχω ακούσει πολλά κακά. Για τα πόδια μου! Από τον πατέρα μου κυρίως.

Ο πατέρας σου έπαιζε μπάσκετ; Είναι ο πιο αυστηρός κριτής;

Έπαιζε ναι! Στο Αιγάλεω. Ναι είναι. Δεν μου λέει ποτέ τίποτα καλό. Σίγουρα θα βρει κάτι να μου πει, κάτι κακό.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ