EUROLEAGUE

"Δεν το πίστευα"

"Δεν το πίστευα"
INTIME SPORTS

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος έγινε από τους νεότερους αθλητές που αγωνίστηκαν σε αγώνα Euroleague. Ο μόλις 16 χρονών φόργουορντ μίλησε στο Euroleague Greece

Η 13η Δεκεμβρίου 2013 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του Βασίλη Χαραλαμπόπουλου, καθώς είναι η ημερομηνία που αγωνίστηκε για πρώτη του φορά στην Euroleague. Ο 16χρονος φόργουορντ 1'48'' πριν τη λήξη του αγώνα με την Λοκομοτίβ Κουμπάν πήρε εντολή από τον Αργύρη Πεδουλάκη να μπει στο παιχνίδι στην θέση του Μάικ Μπάμου κι έτσι έγινε ο δεύτερος νεαρότερος Έλληνας παίκτης που αγωνίστηκε στην Euroleague.

Τα... πρωτεία ανήκουν στον Γιάννη Καραμαλέγκο, ο οποίος στις 11/11/2010 σε ηλικία 16 χρονών, ενός μηνός και 23 ημερών έκανε το ντεμπούτο του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Εφές Πίλσεν. Πλέον, όμως η δεύτερη θέση ανήκει στον Χαραλαμπόπουλο που πήρε το "βάφτισμα του πυρός" όντας 16 χρονών 11 μηνών και 7 ημερών.

Ο φόργουορντ των "πράσινων" μόλις 15 ετών πήρε την ευκαιρία με το Αιγάλεω στη Β’ εθνική και με τις εμφανίσεις του δεν άργησε να προκαλέσει το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού αλλά και της Ουνικάχα Μάλαγα. Ο Αργύρης Πεδουλάκης, ο οποίος γνωρίζει όσο λίγοι τα μπασκετικά κατατόπια στα Δυτικά προάστια της Αθήνας, είχε από καιρό στο μπλοκάκι του το όνομα του ταλαντούχου αθλητή και μόλις βρέθηκε στον Παναθηναϊκό εισηγήθηκε την απόκτηση του. Ο διεθνής με τις μικρές εθνικές μπορεί μέχρι τώρα να είχε βοηθητικό ρόλο στις "πράσινες" προπονήσεις, όμως δούλευε καθημερινά σκληρά και ήρθε η ώρα της επιβράβευσης των κόπων του. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος μίλησε στο Euroleague Greece για την τεράστια εμπειρία να δουλεύει καθημερινά με κορυφαίους Ευρωπαίους συμπαίκτες, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Αργύρη Πεδουλάκη που είναι δάσκαλος για κάθε νέο παίκτη εδώ και πολλά χρόνια.

Προφανώς είσαι χαρούμενος για την πρώτη σου συμμετοχή στην Euroleague. Πριν από αυτόν τον αγώνα είχες καθόλου στο μυαλό σου την συμμετοχή στην Euroleague, η οποία αποτελεί όνειρο ακόμα και για μεγάλους ηλικιακά παίκτες;

"Φυσικά και είμαι πολύ χαρούμενος. Όλο το διάστημα που προηγήθηκε αυτό που σκεπτόμουν ήταν ότι ε ίναι πολύ νωρίς ακόμα για να φτάσω στο σημείο να πάρω χρόνο συμμετοχής στην Euroleague, όμως είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι ποτέ δεν ξέρεις. Επειδή όλοι οι συμπαίκτες μου είναι πολύ έμπειροι παίκτες κι ο ανταγωνισμός από τους αντιπάλους μεγάλος δεν πίστευα ότι μπορεί να έρθει σύντομα η στιγμή της συμμετοχής μου σε έναν αγώνα Euroleague. Με αυτά τα δεδομένα που είχα λοιπόν δεν το σκεφτόμουν, όμως σίγουρα ήταν μέσα στις φιλοδοξίες μου".

"Δεν το πίστευα"
INTIME SPORTS

Για ακόμα μία φορά είσαι ο Βενιαμίν του φετινού Παναθηναϊκού. Πώς νιώθεις;

" Το γεγονός ότι είμαι μικρός δεν σημαίνει κάτι. Είμαι παίκτης της ομάδας και βοηθάω στις προπονήσεις. Οι απαιτήσεις είναι πιο πολλές, όμως δεν με αγχώνει αυτό".

Πολλοί στην ηλικία σου δίνουν μάχη για να αναδειχθούν μέσα από ανοικτά γήπεδα, ενώ εσύ ήδη φοράς μία φανέλα που έχει έξι αστέρια. Να φανταστώ ότι είναι ευλογία και παράλληλα μεγάλο βάρος;

" Πράγματι είναι συγκλονιστικό όταν σκέφτομαι ότι κάποιοι συνομήλικοι μου παίζουν σε ανοικτά γήπεδα και εγώ προπονούμαι σε ένα από τα μεγαλύτερα και ιστορικότερα γήπεδα της Ευρώπης. Αυτό κάτι σημαίνει και γι’ αυτό επιβάλλεται να δουλέψω σκληρά για να μείνω εδώ. Υπάρχουν πολλές ιστορίες παιδιών που ξεκίνησαν από τις αλάνες και έφτασαν ψηλά, όμως υπάρχουν και περιπτώσεις που το δρομολόγιο έγινε αντίστροφα. Έχοντας αυτό στο μυαλό μου προσπαθώ να δουλεύω καθημερινά, ώστε να μην αποτελέσω ένα παράδειγμα προς αποφυγή".

"Καθημερινά κερδίζω εμπειρίες"

Πώς είναι να δουλεύεις μαζί και να έχεις συμπαίκτες που είναι από τους κορυφαίους στην Ευρώπη;

" Είναι τιμή γιατί καθημερινά στην προπόνηση κερδίζεις πολλές εμπειρίες. Είναι σημαντικά αυτά που παίρνεις από τους συμπαίκτες και τους προπονητές. Αυτό με έχει βοηθήσει πολύ σε εμπειρίες και σε γνώσεις".

Πόσο δύσκολο είναι για ένα νεαρό παίκτη να αναδειχθεί μέσα από μία ομάδα που έχει ως στόχο το Triple Crown;

" Δεν είναι καθόλου εύκολο γι’ αυτό πρέπει την κάθε στιγμή που θα σε χρειαστεί η ομάδα να είσαι έτοιμος δίνοντας τον καλύτερο σου εαυτό. Πρέπει πάντα να είσαι έτοιμος και να πιάνεις από τα μαλλιά οποιαδήποτε ευκαιρία σου δοθεί γιατί σε μία τέτοια ομάδα δεν υπάρχει η πολυτέλεια για πολλές ευκαιρίες".

Ο κόουτς Πεδουλάκης, όπως γνωρίζεις, έχεις αναδείξει στην καριέρα του πολλούς παίκτες. Είναι πράγματι όπως τον χαρακτηρίζουν δάσκαλος για τους νέους;

" Από πέρσι έχει αποδείξει ότι αξίζει να βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων στην Ευρώπη. Μας βοηθάει πάρα πολύ κι αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς από την πλευρά μας είναι να τον βγάλουμε ασπροπρόσωπο για την εμπιστοσύνη που μας δείχνει και για την βοήθεια που μας παρέχει".

TAGS EUROLEAGUE ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ