NBA FINALS

Αποστολή του SPORT24 στην Αριζόνα: Bucks in 6, το ανέκδοτο που έγινε κουλτούρα στο Μιλγουόκι

Ο Μπράντον Τζένινγκς στη σειρά Χιτ - Μπακς το 2013
Ο Μπράντον Τζένινγκς στη σειρά Χιτ - Μπακς το 2013 2013 AP PHOTO/WILFREDO LEE

Τι σημαίνει το Bucks in 6 που έχει γίνει το μότο των οπαδών των Μπακς; Πως ξεκίνησε, γιατί αντιμετωπίστηκε ως ανέκδοτο και πόσες προκρίσεις μετράει η ομάδα του Μιλγουόκι μετά από έξι αγώνες; Το SPORT24 δίνει τις απαντήσεις.

Αν περπατάς, αυτές τις ημέρες, στο Μιλγουόκι βλέπεις χαρούμενα πρόσωπα, ανθρώπους να γιορτάζουν και να διασκεδάζουν μέχρι αργά (για τα δεδομένα των ΗΠΑ) το βράδυ. Η συμμετοχή των Μπακς στους NBA Finals έχει ενθουσιάσει τους πάντες και όπου κι αν βρεθείς, ακούς μια φράση που όχι μόνο μπαίνει στο μυαλό σου, αλλά πιάνεις τον εαυτό σου να την επαναλαμβάνει με ευκαιρία.

Αποστολή στις ΗΠΑ: Χάρης Σταύρου

Το Bucks in 6 που ακούγεται παντού, δεν είναι μια πρόβλεψη. Ξεκίνησε ως τέτοια, συνεχίστηκε ως ανέκδοτο, πλέον όμως έχει γίνει κουλτούρα στο Μιλγουόκι και βρίσκεται παντού. Σε συζητήσεις, σε αφίσες, σε μπλουζάκια, είναι μέρος της καθημερινότητας των οπαδών των Μπακς και μια ατάκα που τους δίνει κουράγιο, πίστη και αυτοπεποίθηση απέναντι σε κάθε αντίπαλο πλέον. Το Μιλγουόκι είχε για πολλά χρόνια κακή ομάδα, όμως με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να έχει εξελιχθεί σε σούπερ σταρ, τα Ελάφια βρίσκονται στην ελίτ του ΝΒΑ.

Λίγους μήνες πριν επενδύσουν στον Greek Freak, οι Μπακς αντιμετώπισαν ως 8οι της Ανατολικής Περιφέρειας τους πρωτοπόρους Μαϊάμι Χιτ. Ο τότε πόιντ γκαρντ των Μπακς, Μπράντον Τζένινγκς, είχε προβλέψει πως το Μιλγουόκι θα κέρδιζε την παρέα των ΛεΜπρόν Τζέιμς, Ντουέιν Γουέιντ, Κρις Μπος, με τον δημοσιογράφο να τον ρωτάει "σε πόσους αγώνες" και εκείνο να απαντάει "σε έξι". Έτσι γεννήθηκε ο θρύλος του Bucks in 6, αν και αρχικά η ατάκα έμοιαζε με ανέκδοτο επειδή τα Ελάφια είχαν σκουπιστεί από το Μαϊάμι.

Εκείνο το "θα είναι συναρπαστική σειρά, όλοι μας έχουν ξεγράψει, όμως εμείς δεν έχουμε πίεση και θα βγούμε για να παίξουμε μπάσκετ και να κερδίσουμε" μέχρι σήμερα, μεσολάβησαν οκτώ χρόνια τεράστιας ωρίμανσης και βελτίωσης των Μπακς. Ο Μπράντον Τζένινγκς δεν βρίσκεται πια στον οργανισμό, προσπάθησε πέρυσι να γυρίσει στο Μιλγουόκι και δεν τα κατάφερε, έχει αφήσει όμως μια σημαντική κληρονομιά, την τρομερή αυτοπεποίθηση που τον διέκρινε ως μπασκετμπολίστα.

Για την ιστορία, από τη μέρα που ο Μπράντον Τζένινγκς προέβλεψε το 4-2 επί των Μαϊάμι Χιτ, οι Μπακς δεν νίκησαν σειρά playoffs στους έξι αγώνες μέχρι να συναντήσουν τους Ατλάντα Χοκς στους τελικούς της Ανατολικής Περιφέρειας. Ήταν το πρώτο τους Bucks in 6 και τώρα έχουν την ευκαιρία για το δεύτερο, αν κερδίσουν απόψε τους Σανς στο Φοίνιξ και κατακτήσουν το πρωτάθλημα στον έκτο αγώνα, στο σπίτι τους, τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Το SPORT24 στους NBA Finals!

Ο διαπιστευμένος δημοσιογράφος της ομάδας του SPORT24, Χάρης Σταύρου, βρίσκεται στην απέναντι όχθη του Ατλαντικού για να μεταφέρει τον παλμό από τις αναμετρήσεις που θα αναδείξουν το νικητή του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Ειδήσεις, αποτελέσματα, φαντασμαγορικά στιγμιότυπα και όλη η δράση εντός και εκτός παρκέ από μόνο στο SPORT24.

Χορηγός της αποστολής στις ΗΠΑ ο ιταλικός και παγκόσμιος κολοσσός Mapei, με τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή. Όταν περνάμε μπροστά από ένα εντυπωσιακό σπίτι, το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω. Όταν μένουμε σε αυτό το σπίτι το θαυμάζουμε από κάτω μέχρι πάνω, εάν έχει στεγάνωση Mapei! Η Mapei προσφέρει μια ευρεία γκάμα στεγανωτικών προϊόντων για υπόγειους χώρους, συνεχίζει με τους ορόφους και φτάνει στις ταράτσες με κορυφαία προϊόντα στεγάνωσης για ψυχρές και πράσινες οροφές. Υλικά για την κατασκευή Mapei. Στα καταστήματα δομικών υλικών και ειδών υγιεινής και στο mapei.gr.

TAGS NBA FINALS ΤΕΛΙΚΟΙ NBA 2021 NBA ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΜΙΛΓΟΥΟΚΙ ΜΠΑΚΣ ΦΟΙΝΙΞ ΣΑΝΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΝΜΠΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ