EUROLEAGUE

Μπλατ: “Αχαρτογράφητα νερά…”

GOMELSKY CUP 2019 / ÏÓÖÐ - ÏÕÍÉÊÓ ÊÁÆÁÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) Eurokinissi

Ο Ντέιβιντ Μπλατ αναφέρθηκε στα... καλά νέα για τον Ολυμπιακό με αφορμή το παιχνίδι απέναντι στην Ούνικς Καζάν, αλλά και αυτά που πρέπει να δείξουν οι ερυθρόλευκοι μέχρι την έναρξη της σεζόν στην EuroLeague.

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Ούνικς Καζάν στο πρώτο παιχνίδι του για το “Γκομέλσκι Καπ” της Μόσχας, με τον Νίκολα Μιλουτίνοβ (10 πόντοι, 13 ριμπάουντ) να ξεχωρίζει στην πρώτη του φετινή συμμετοχή με την ερυθρόλευκη φανέλα. Μετά το τέλος της αναμέτρησης, ο Ντέιβιντ Μπλατ αναφέρθηκε στο γεγονός πως επρόκειτο για το πρώτο φιλικό που είχε όλους τους διεθνείς στη διάθεσή του, ενώ ρωτήθηκε για τη φετινή απόπειρα του Ολυμπιακού με τον έναν αγώνα την εβδομάδα.

“Έγινε ένα καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες. Είμαι σίγουρος πως η Ούνικς θα είναι φέτος μια πολύ ανταγωνιστική και σκληρή ομάδα. Θα ήθελα να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές του τουρνουά. Είναι προφανώς ένα από τα καλύτερα τουρνουά προετοιμασίας και ο Ολυμπιακός είναι χαρούμενος και περήφανος που συμμετέχει για ακόμη μία χρονιά, λόγω της καλής μας σχέσης με έναν επίσης σπουδαίο οργανισμό, την ΤΣΣΚΑ” ήταν η αρχική τοποθέτηση του Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος συνέχισε:

“Για εμένα ως προπονητής, αυτού του είδους τα παιχνίδια προετοιμασίας είναι σπουδαία! Και αυτό γιατί παίζεις κόντρα σε ποιοτικές ομάδες, με καλούς προπονητές. Παίζεις υψηλού επιπέδου αγώνα και έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις πράγματα, που πιθανότατα θα χρειαστεί να κάνεις σε δύσκολα και “κλειστά” ματς της EuroLeague. Μόλις πρόσφατα βρεθήκαμε όλοι μαζί, με εξαίρεση του Μπόλντγουιν.

Προφανώς δεν είχαμε τον χρόνο να “αναπτύξουμε” το συνολικό ματς παιχνίδι, λόγω των συμμετοχών των παικτών μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και των τραυματιών που είχαμε, όμως, αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Θα πρέπει να το καλύψουμε αυτό και να εμφανιστούμε έτοιμοι στην πρεμιέρα της EuroLeague. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε”.

Σε ερώτηση αν το ένα παιχνίδι την εβδομάδα θα βγει σε καλό ή σε κακό στον Ολυμπιακό και τι περιμένει ο ίδιος απάντησε: “Είναι αχαρτογράφητα νερά. Δεν έχει ξαναγίνει. Οπότε δεν μπορώ να σας πω πως περιμένω να γίνει αυτό ή το άλλο. Ξέρω πως αυτό θα γίνει και αυτό πρέπει να γίνει. Αυτό που περιμένω είναι πως θα έχουμε κάποια πλεονεκτήματα από αυτή την κατάσταση και θα αντιμετωπίσουμε τα οποιαδήποτε μειονεκτήματα προκύψουν. Και αυτό γιατί έτσι έχει η κατάσταση και αυτό πρέπει να κάνουμε. Είναι απλό.

Κοιτάω στο βάθος και βλέπω τον κόουτς Πρίφτη που έχουμε δουλέψει μαζί και είναι πολύ καλός φίλος. Ποτέ δεν μου άρεσε να κοουτσάρω εναντίον του, γιατί είναι εξαιρετικός προπονητής και είναι δύσκολο. Και μετά βλέπω τον Άλεξ Τάιους, ο οποίος πριν μερικά χρόνια ήταν παίκτης μου και κερδίσαμε την EuroLeague μαζί, οπότε δεν μου αρέσει να παίζω ούτε εναντίον του!

Είναι πολύ ενοχλητικό αυτό και με αναστατώνει, γιατί μεγαλώνω και δεν μου αρέσει. Μετά κατεβαίνω τα σκαλιά και βλέπω τον Σεργκέι Μπίκοφ, ο οποίος ήταν ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες στην Εθνική ομάδα της Ρωσίας. Τον αγαπώ μέχρι θανάτου! Και τώρα είναι προπονητής της Εθνικής Ρωσίας και λέω στον εαυτό μου: “Τι κάνεις;”. Μεγαλώνεις! Συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα της Ρωσίας.

Έκανε καλές εμφανίσεις. Ξέρω πως ήθελαν να τα πάνε λίγο καλύτερα, αλλά προκρίθηκαν στα προκριματικά των Ολυμπιακών Αγώνων και τους εύχομαι καλή επιτυχία. Όλοι ξέρετε πως ήταν και θα είναι πάντα μέρος της καρδιάς μου η Εθνική Ρωσίας”.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Πρίντεζης σημείωσε: “Κάναμε ένα καλό παιχνίδι κόντρα σε μια καλή ομάδα. Η Ούνικς είχε προετοιμαστεί καλά και έχει καλή χημεία. Βρισκόμαστε λίγο πριν την έναρξη της φετινής σεζόν για την Ευρωλίγκα και είναι το πρώτο παιχνίδι που δώσαμε σχεδόν όλοι μαζί οι παίκτες. Εξακολουθούν να μας λείπουν δύο παίκτες. Ήταν, όμως, ένα καλό τεστ. Προσπαθήσαμε να βρούμε τη χημεία μας, δείξαμε μια βελτιωμένη εικόνα σε άμυνα και επίθεση, όμως, θα πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο στα επόμενα ματς”.

ΠΡΙΦΤΗΣ: “ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΡΙΜΠΑΟΥΝΤ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ”

Σε ό,τι έχει να κάνει με την Ούνικς Καζάν, ο Δημήτρης Πρίφτης δήλωσε: “Ευχαριστώ την ΤΣΣΚΑ που για δεύτερη συνεχή χρονιά μας καλεί σε αυτό το πολύ ξεχωριστό τουρνουά. Είναι χαρά μας που έχουμε την ευκαιρία να είμαστε εδώ για να τιμήσουμε μια σπουδαία προσωπικότητα του ρωσικού, αλλά και συνολικά του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Αναφορικά με τον αγώνα, είμαστε μόλις έναν μήνα και κάτι μαζί και συνεχίσουμε την δουλειά. Υπάρχει μια διαδικασία και σε αυτή την διαδικασία συμπεριλαμβάνονται όλα αυτά τα φιλικά ματς που μας δίνουν την ευκαιρία να τεστάρουμε τους εαυτούς μας κόντρα σε καλούς αντιπάλους. Είναι καλό το ότι παίξαμε ένα τόσο “κλειστό” παιχνίδι για την βελτίωσή μας και την πρόοδό μας. Είναι κακό το ότι το χάσαμε στο τέλος.

Μικρές λεπτομέρειες έκριναν το αποτέλεσμα. Θεωρώ πως πάνω από όλα το πρόβλημα για εμάς στο δεύτερο μέρος ήταν τα επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού. Έπρεπε να ελέγξουμε καλύτερα τη ζώνη των ριμπάουντ και επίσης υπάρχει πρόβλημα με τον τρόπο που εκτελέσαμε, ειδικά στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Είχαμε κάποιες καλές επιθετικές συνεργασίες, επιχειρήσαμε κάποια ανοικτά σουτ και τα χάσαμε όλα. Και αυτό έγινε σε συνεχόμενες κατοχές. Αυτό μας πλήγωσε και επηρέασε την ψυχολογία μας. Την ίδια στιγμή χαλαρώσαμε στην άμυνα, κάτι που είναι απαράδεκτο. Έχουμε ένα ακόμη αγώνα αύριο και θέλουμε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί και να παίξουμε με ενέργεια”.

Κάποια στιγμή ο Ντέιβιντ Μπλατ αστειεύτηκε με τον Δημήτρη Πρίφτη για τα ποσοστά των ομάδων στα τρίποντα και του είπε: “Κόουτς θέλω την άποψή σου. Είναι καλή άμυνα ή κακά σουτ; Τι νομίζεις;”.

Τέλος, ο Άλεξ Τάιους είπε: “Νιώθω πως παίξαμε καλά στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Θεωρώ πως στο τέλος δεν είχαμε ενέργεια και αυτό ήταν απαράδεκτο για την ομάδα μας. Όμως, επίσης νιώθω πως θα δούμε το βίντεο και θα βελτιωθούμε, όπως θα βελτιωνόμαστε όσο θα προχωρά η σεζόν”.

Photo Credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ