EUROLEAGUE

Ούνικς Καζάν - Ολυμπιακός 66-70: Δυσκόλεψε τον εαυτό του στο φινάλε

GOMELSKY CUP 2019 / ÏÓÖÐ - ÏÕÍÉÊÓ ÊÁÆÁÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI)
GOMELSKY CUP 2019 / ÏÓÖÐ - ÏÕÍÉÊÓ ÊÁÆÁÍ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αν και προηγήθηκε με 13, ο Ολυμπιακός χρειάστηκε ένα γκολ-φάουλ του Νίκολα Μιλουτίνοβ για να επικρατήσει της Ούνικς Καζάν και να προκριθεί στον τελικό του Γκομέλσκι Καπ.

Με νίκη άνοιξε το τουρνουά Γκομέλσκι Καπ ο Ολυμπιακός , που επικράτησε στο φινάλε της Ούνικς Καζάν (70-66) από την οποία είχε ηττηθεί πριν από δύο εβδομάδες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας . Οι Πειραιώτες δεν μπήκαν καλά στο ματς, όσο περνούσε όμως η ώρα, τόσο πιο αποτελεσματικοί γίνονταν σε άμυνα κι επίθεση με αποτέλεσμα να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα και την πρόκριση στον τελικό της Τετάρτης (25/9 στις 19:00) όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του αγώνα ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Προμηθέας Πάτρας.

Γιώργος Πρίντεζης, Βασίλης Σπανούλης, Νίκολα Μιλουτίνοβ (σκόραρε το νικητήριο γκολ-φάουλ), Κέβιν Πάντερ ήταν οι τέσσερις που ξεχώρισαν για τους ερυθρόλευκους, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να κοντραριστούν με μία από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης για να δουν πραγματικά σε ποιο επίπεδο βρίσκονται. Δεν αγωνίστηκε ο Γουέιντ Μπόλντγουϊν που δεν έχει ξεπεράσει το οστικό οίδημα, ενώ κορυφαίος των Ρώσων του Δημήτρη Πρίφτη ήταν ο Τζαμάρ Σμιθ που έκανε εξαιρετική δουλειά στο κομμάτι του σκοραρίσματος.

Ο MVP

Σε τρομερή κατάσταση ο Γιώργος Πρίντεζης που σκόραρε 18 πόντους, καθοριστικός όμως ο Νίκολα Μιλουτίνοβ που πήρε την τελευταία επίθεση και σκόραρε το γκολ-φάουλ της νίκης του Ολυμπιακού. Ο Σέρβος σέντερ είναι έτοιμος για μεγάλη σεζόν, θα χρειαστεί λίγες εβδομάδες για να βρει καλό ρυθμό μετά από τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο και από εκείνον θα εξαρτηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η χρονιά που θα κάνουν οι Πειραιώτες.

ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ

Με 0/5 τρίποντα ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός, πριν ο Πάντερ βάλει το πρώτο τρίποντο της ομάδας του στο 13'. Οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν τον αγώνα με 5/19, την ώρα που η Ούνικς είχε ένα λιγότερο (4/19) και έβλεπε τον Έρικ ΜακΚόλουμ να αστοχεί στο ένα πίσω από το άλλο (0/6).

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Με τους Τσέρι, Σπανούλη, Πολ, Πρίντεζη, Μιλουτίνοβ ξεκίνησε το ματς ο Ολυμπιακός, που δεν είχε καλό ρυθμό στην επίθεση, δεν είχε συνοχή και σωστή κυκλοφορία. Δέχθηκε επτά πόντους από τον Τζαμάρ Σμιθ (10-4 στο 5'), δεν βρήκε εύκολους πόντους, έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο στο -5 (17-12) και δεν πέτυχε τρίποντο την ώρα που οι αλλαγές του Μπλατ ήταν συνεχείς.

Τα πρώτα μακρινά σουτ των ερυθρόλευκων ήρθαν στο 14', μετά από πέντε άστοχες προσπάθειες. Ο Πάντερ κι ο Σπανούλης πέτυχαν από ένα για το 20-22, η Ούνικς άρχισε σε εκείνο το σημείο να λειτουργεί καλύτερα στην επίθεση, το ίδιο όμως και ο Ολυμπιακός που πήρε σκορ από τους Παπανικολάου - Ρούμπιτ και με καλάθι του Πάντερ στην εκπνοή της δεύτερης περιόδου έκλεισε το πρώτο μέρος μπροστά με 37-36.

Η άμυνα της ομάδας του Μπλατ έγινε πιο αποτελεσματική στο τρίτο δεκάλεπτο, η Ούνικς πέτυχε εννέα πόντους σε επτά αγωνιστικά λεπτά, ο Σπανούλης και ο Πρίντεζης είχαν καλές συνεργασίες, ο Ρούμπιτ κι ο Μιλουτίνοβ κέρδισαν μάχες κοντά στο καλάθι και το +8 της περιόδου (48-56) ήρθε από μια σχετικά "συμπαγή" εμφάνιση και στις δύο άκρες του γηπέδου.

Η εικόνα των Ρώσων στην επίθεση ήταν πολύ άσχημη, Παπανικολάου και Πάντερ έγραψαν το 48-61 στο 32' όμως Ούνικς προσπάθησε να μείνει κοντά στο σκορ και με σπουδαίες συνεργασίες των ΜακΚόλουμ - Τάιους μείωσε στους τέσσερις (61-65), έχασε όμως κάποια ριμπάουντ και δέχθηκε ένα κάρφωμα του Κουζμίνσκας για το 61-67 στα 38.4". Εκεί κέρδισε αντιαθλητικό από τον Λιθουανό και φάουλ του Μιλουτίνοβ σε τρίποντο του ΜακΚόλουμ, με αποτέλεσμα να μειώσει στον πόντο (66-67) μέσα σε πέντε δευτερόλεπτα.

Ακολούθησε παλικαρίσια προσπάθεια του Μιλουτίνοβ, που μάζεψε επιθετικό ριμπάουντ και σκόραρε γκολ-φάουλ για να γράψει το τελικό αποτέλεσμα, πανηγυρίζοντας μάλιστα για το πείσμα του μιας και σε περίπτωση ήττας του Ολυμπιακού θα είχε μάλλον μεγάλο μερίδιο ευθύνης.

Ούνικς Καζάν - Ολυμπιακός 66-70: Δυσκόλεψε τον εαυτό του στο φινάλε

Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Λίγος κόσμος παρακολούθησε την αναμέτρηση, το κοινό της Μόσχας δεν ενθουσιάστηκε από την Ούνικς και τον Ολυμπιακό και μάλλον προτίμησε να δει την αναμέτρηση της ΤΣΣΚΑ με τον Προμηθέα Πάτρας.

OΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γιαβόρ, Περούγκα, Ισγκουντέρ.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 17-12, 36-37, 48-56, 66-70.

ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ (Πρίφτης): Μόργκαν 8 (8 ριμπάουντ), ΜακΚόλουμ 11 (3/13 σουτ), Τάιους 10 (5/10 δίποντα), Κλιμένκο 4, Ουζίνσκι 2, Σμιθ 17 (3/5 τρίποντα), Μάντζαρης 3 (3/4 βολές, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Πάλσον 2, Κολέσνικοφ, Καϊμακόγλου 9 (1)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπλατ): Πάντερ 14 (2/4 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 4/4 βολές), Πολ 3 (1), Κόνιαρης, Σπανούλης 8 (1/3 δίποντα, 2/5 βολές), Τσέρι, Μιλουτίνοβ 10 (4/11 δίποντα, 13 ριμπάουντ), Πρίντεζης 18 (7/14 δίποντα, 4/6 βολές, 7 ριμπάουντ), Παπανικολάου 7 (5 ριμπάουντ), Κουζμίνσκας 4, Ρούμπιτ 6, Χαπ

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Ο Ολυμπιακός θα παίξει την Τετάρτη (25/9) στις 19:00 με τον νικητή του ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Προμηθέας, ενώ η Ούνικς Καζάν θα αντιμετωπίσει τον ηττημένο αυτού του αγώνα στις 16:00.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ