STOIXIMAN BASKET LEAGUE

Basket League: Το πρωτάθλημα των 12 φέρνει πιο κοντά τις αλλαγές και τον νέο γύρο των 6+6

Basket League: Το πρωτάθλημα των 12 φέρνει πιο κοντά τις αλλαγές και τον νέο γύρο των 6+6
ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ/ INTIME SPORTS

Η αδυναμία συμμετοχής του Τρίτωνα στην Basket League του 2023/24 οδηγεί εκ των πραγμάτων στις αλλαγές στο format που είχε διατυπώσει προ μηνών ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος. Το σύστημα των 6+6 στην post season και η αύξηση των ντέρμπι.

Η Basket League ξεκινάει σε ένα μήνα, ωστόσο, μπορεί να μην έχει τη μορφή που ξέραμε τα τελευταία, πολλά, χρόνια. Η αδυναμία συμμετοχής του Τρίτωνα έχει ως συνέπεια τη συμμετοχή 12 ομάδων στο κορυφαίο πρωτάθλημα της χώρας, νούμερο που ευνοεί τις αλλαγές που είχε προαναγγείλει προ μηνών ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Βαγγέλης Γαλατσόπουλος.

Αλλαγές που θα φέρουν την αύξηση των "εμπορικών αγώνων" μέσα στη σεζόν και κατ' επέκταση τη εισροή χρημάτων στα ταμεία των ΚΑΕ.

"Προγραμματίζεται η αλλαγή του format της Basket League προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των αναμετρήσεων και των ανταγωνιστικών. Θα επιμηκυνθεί η περίοδος του πρωταθλήματος, με αποτέλεσμα η λίγκα να γίνει πιο ελκυστική για την τηλεόραση, να φέρει αύξηση των εσόδων για τις ομάδες, από τα εισιτήρια και τους χορηγούς.

Αυτό που σχεδιάζουμε είναι να υπάρχει ένας τρίτος γύρος, άρα στην ουσία δεν θα υπάρχει το 1-8, 2-7, 3-6, 4-5 στα playoffs. Εκεί, θα παίζουν αγώνες από το "1" έως το "6" σε διπλά παιχνίδια κι από το "7" έως το "12" πάλι σε διπλά παιχνίδια. Ακολούθως θα πάμε στον τελικό. Είναι κάτι που συζητάμε από πέρσι. Κατ' αρχήν όλες οι ομάδες ήταν θετικές", είχε αναφέρει ενδεικτικά ο κ. Γαλατσόπουλος στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου που είχε διεξαχθεί στις 11 Μαΐου 2023, πριν από την έναρξη των περσινών ημιτελικών και τελικών της Basket League.

Επί της ουσίας, το σενάριο που εξετάζεται από τη διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος, είναι μετά το πέρας των 22 αγωνιστικών της κανονικής διάρκειας να δημιουργούνται δύο νέα μίνι - πρωταθλήματα.

Οι ομάδες από το 1 έως το 6 θα παίζουν ξανά μεταξύ τους, εντός κι εκτός έδρας, με τους δύο πρώτους να προκρίνονται απευθείας στους τελικούς και τον τρίτο με τον τέταρτο να αγωνίζονται στους μικρούς τελικούς.

Αντίστοιχα, οι ομάδες από το 7 έως το 12 θα παίξουν σε ένα δικό τους, με τον τελευταίο να υποβιβάζεται στην Elite League.

Όπως γίνεται αντιληπτό, αυτή η ενδεχόμενη αλλαγή στο format θα δημιουργήσει περισσότερα ματς τόσο συνολικά, όσο και μεταξύ των "μεγάλων", γεγονός που θα έχει αντίκτυπο στο τηλεοπτικό και το χορηγικό ενδιαφέρον, άρα και στις οικονομικές απολαβές των ίδιων των ομάδων.

TAGS STOIXIMAN BASKET LEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΕΚ ΑΕΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΡΗΣ ΑΡΗΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ ΛΑΥΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑ ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΜΑΡΟΥΣΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ