FIBA WORLD CUP

Αυστραλία - Λιθουανία 82-75

Αυστραλία - Λιθουανία 82-75

Η Αυστραλία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το κακό πρώτο ημίχρονο της Λιθουανίας και την κέρδισε με 82-75. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη των "καγκουρό" στον Δ' όμιλο βάζοντας παράλληλα τέλος στο αήττητο σερί που έτρεχαν οι δευτεραθλητές Ευρώπης

Η Αυστραλία εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το κακό πρώτο ημίχρονο της Λιθουανίας και έφτασε στη νίκη με 82-75. Οι παίκτες του Αντρέι Λεμάνις διπλασίασαν τα ροζ φύλλα και πλέον είναι πολύ κοντά να εξασφαλίσουν μία θέση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στην αντίπερα όχθη για τη Λιέτουβα αυτή ήταν η πρώτη της ήττα στη διοργάνωση και ο το σίγουρο είναι πως ο Γιόνας Καζλάουσκας θα έχει πολλά πράγματα να δείξει στους παίκτες του από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η ομάδα της Ωκεανίας θα αντιμετωπίσει αύριο (3/9) το Μεξικό σε μία προσπάθεια για ένα καλύτερο πλασάρισμα, ενώ οι δευτεραθλητές Ευρώπης θα προσπαθήσουν κόντρα στην Κορέα να επανέλθουν στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Δείτε το πρόγραμμα και τις βαθμολογίες όλων των ομίλων

Ο πρωταγωνιστής

Ο Τζόε Ίνγκλις ήταν καθοριστικός στη νίκη της Αυστραλίας, καθώς εκτός από τους 18 πόντους που σημείωσε είχε και μεγάλη συνεισφορά στο αμυντικό κομμάτι της ομάδας του.

Ο αριθμός του αγώνα

Η διαφορά των δύο ομάδων φαίνεται χαρακτηριστικά από το σκοράρισμα τους. Οι Αυστραλοί στο πρώτο δεκάλεπτο πέτυχαν 30 πόντους και ήταν λες και δεν έβρισκαν απέναντι τους άμυνα. Αντίθετα οι Λιθουανοί που αν μη τι άλλο δεν στερούνται σε ταλέντο στη δεύτερη περίοδο δεν κατάφεραν να πετύχουν περισσότερους από 8 πόντους.

Ο αγώνας

Με τον Άαρον Μπέινς να φτάνει μέσα σε μόλις 3,5 λεπτά αγώνα τους 10 πόντους η Αυστραλία πραγματοποίησε ονειρικό ξεκίνημα στο παιχνίδι χτίζοντας με το... καλημέρα διψήφια διαφορά (17-6 στο 4'). Ο αγώνας είχε έναν εξαιρετικά γρήγορο ρυθμό και η άμυνα των Λιθουανών μόνο ως σεμιναριακή δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, καθώς οι αργές επιστροφές των παικτών του Καζλάουσκας έδιναν εύκολα καλάθια στους αντιπάλους τους. Η αστοχία της Λιέτουβα έξω από τα 6,75μ. έδινε το δικαίωμα στους Αυστραλούς να οχυρωθούν κοντά στο καλάθι δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο το σκοράρισμα στους τυπικά φιλοξενούμενους.

Αυστραλία - Λιθουανία 82-75
Η κόντρα του Μπέινς με τον Βαλαντσιούνας είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον

Με διάθεση να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και να ροκανίσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη διαφορά ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο η Λιθουανία. Με τα αδέλφια Λαβρίνοβιτς να ηγούνται και την Λιέτουβα να ανεβάζει κατακόρυφα τις στροφές της στην άμυνα, οι παίκτες του Καζλάουσκας έτρεξαν ένα επιμέρους 19-6 επιστρέφοντας και πάλι δυναμικά στο παιχνίδι (53-47 στο 26'). Η εξέλιξη του αγώνα ήταν πλέον αμφίρροπη και ο τελικός νικητής φαινόταν ότι θα κριθεί στα τελευταία λεπτά, καθώς σπάνια κάποιο καλάθι έμενε αναπάντητο (69-66 στο 35'). Οι Αυστραλοί μπορεί να ένιωθαν πλέον την ανάσα των αντιπάλων τους, όμως πάντα έβρισκαν τον τρόπο να βρίσκονται μπροστά στο σκορ, καθώς από τους Λιθουανούς έλειπε αυτή η έξτρα ώθηση που χρειαζόντουσαν για να πάρουν έστω και μία φορά τα ηνία στο σκορ. Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με το σκορ στο 82-75.

Τα δεκάλεπτα: 30-20, 47-28, 62-56, 82-75.

Αυστραλία (Λεμάνις): Μπρέκχοφ 8 (2), Γκίμπσον, Ίνγκλις 18 (2), Νιούλεϊ 10 (1), Ντελαβεντόβα 13 (2), Μπέρστοου 2, Έξουμ, Μπέινς 14, Άντερσεν 7, Μότουμ 6, Τζαβάι 4.

Λιθουανία (Καζλάουσκας): Πότσιους 6, Γιουσκεβίτσιους, Κουζμίνσκας 3 (1), Ντ. Λαβρίνοβιτς 14 (1), Ματσιούλις 4 (1), Σεϊμπούτις 21 (1), Γιασάιτις, Μοτιεγιούνας 2, Κ. Λαβρίνοβιτς 8 (1), Γιανκούνας 9, Βαλαντσιούνας 4, Βασιλιάουσκας 4.

Αυστραλία - Λιθουανία 82-75
Αυστραλία - Λιθουανία 82-75
TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ