FIBA WORLD CUP

Αυστραλία-Αργεντινή: 72-74

Australia's Patrick Mills (C) and Argentina's Leonardo Gutierrez (L) and Luis Cequeira (R) in action during the preliminary round match between Argentina and Australia at the FIBA World Basketball Championships at Kadir Has arena in Kayseri on August 29, 2010.  AFP PHOTO/BEHROUZ MEHRI (Photo credit should read BEHROUZ MEHRI/AFP/Getty Images)
Australia's Patrick Mills (C) and Argentina's Leonardo Gutierrez (L) and Luis Cequeira (R) in action during the preliminary round match between Argentina and Australia at the FIBA World Basketball Championships at Kadir Has arena in Kayseri on August 29, 2010. AFP PHOTO/BEHROUZ MEHRI (Photo credit should read BEHROUZ MEHRI/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Η Αργεντινή έκαναν την ανατροπή και στο τέλος απέφυγε την... αυτοκτονία για να πάρει τη δεύτερη νίκη της. Η Αυστραλία, ωστόσο, αποδείχτηκε πολύ σκληρό καρύδι όπως φάνηκε από το τελικό 74-72.

Ο Λουίς Σκόλα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους "γκαούτσος" βάζοντας στο... καλάθι τα "καγκουρώ" με 31 πόντους. Καθοριστική ήταν επίσης η συμβολή του Λεάντρο Γκουτιέρες (5 τρίποντα), αλλά και το κρύο αίμα του Πάμπλο Πριτζιόνι που σημείωσε το καθοριστικό σουτ στα 30''.

Οι Αυστραλοί θα πρέπει να είναι απογοητευμένοι από το αποτέλεσμα, καθώς μέχρι το 30' ήταν διαρκώς μπροστά στο σκορ, ακόμη και με 10 πόντους διαφορά. Στο τέλος, όμως, ο Ματ Νίλσεν πάλευε... μόνος του, ενώ ο Άνταμ Γκίμπσον έχασε την ευκαιρία να γίνει ήρωας αστοχώντας σε αμαρκάριστο σουτ από τη γωνία.

Η εξέλιξη του αγώνα

Η Αυστραλία με ανεβασμένη ψυχολογία μετά την ανατροπή που πέτυχε το Σάββατο ξεκίνησε εντυπωσιακά το παιχνίδι, αιφνιδιάζοντας τους Αργεντίνους που έδειχναν αρκετά κουρασμένοι. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο εκρηκτικός Πάτρικ Μιλς (10 πόντοι και 3 ασίστ σε αυτό το διάστημα) που έδωσε έναν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι, με αποτέλεσμα το αρχικό 21-16 και στη συνέχεια το 25-20 του δεκαλέπτου.

Ο Λουίς Σκόλα μες στο καλάθι κι ο Πάμπλο Πριτζιόνι στο διπλό ρόλο του δημιουργού-εκτελεστή προσπάθησαν να φέρουν την Αργεντινή στη θέση του οδηγού, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Οι "Μπούμερς" παρά το γεγονός ότι οι ψηλοί της δεν έβρισκαν εύκολα το δρόμο προς το καλάθι, διατήρησαν το προβάδισμα ως το ημίχρονο (39-33).

Ο Τζο Ίνγκλις συνέχισε να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Αυστραλούς και στην τρίτη περίοδο, που έκλεισε με μια υπέρ τους διαφορά 4 πόντων (56-52 και τον Μπραντ Νιούλεϊ να παίζει πολύ καλή άμυνα πάνω στον Κάρλος Ντελφίνο που είχε μείνει στα ρηχά.

Ανατροπή από Σκόλα-Γκουτιέρες

Στην τέταρτη περιόδο, ωστόσο, οι "γκαούτσος" έκαναν την ολική επαναφορά. Ο Λουίς Σκόλα συνέχισε να σκοράρει με κάθε πιθανό τρόπο, αν και τη διαφορά έκανε -όπως και στο παιχνίδι με τη Γερμανία- ο Λεάντρο Γκουτιέρες, που "σκότωσε" την Αυστραλία με 17 πόντους (5 τρίποντα) μέχρι να αποβληθεί με 5 φάουλ.

Ο Ματ Νίλσεν ήταν αυτός που τον έφθειρε. Μάλιστα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού ήταν αυτός που "κράτησε" την ομάδα του μες στο παιχνίδι της νίκης, μετά το σημείο που η Αργεντινή προηγήθηκε με 5-6 πόντους στο 33'. Στο φινάλε, ωστόσο, το παιχνίδι κρίθηκε ουσιαστικά σε δύο σουτ. Το άστοχο του Πάτρικ Μιλς στα 90'' και το εύστοχα του Πάμπλο Πριτζιόνι με λιγότερο από 40 δευτερόλεπτα στο ρολόι.

Ο έμπειρος γκαρντ έκανε το 72-69 για να μειώσει στα 29'' με 1/2 βολές ο Μιλς. Οι "Μπούμερς" δεν θέλησαν να κάνουν φάουλ, αν κι αναγκάστηκαν στα 8'' για να σταματήσουν τον Σκόλα που ευστόχησε και στις δύο βολές για 74-70. Στην απέλπιδα προσπάθεια τους τα "καγκουρό" κατάφεραν να μειώσουν στα 3.7'' χάρις στο απίθανο καλάθι του Τζο Ίνγκλις. Μάλιστα είχαν την ευκαιρία να κερδίσουν το παιχνίδι, καθώς οι "γκαούτσος" έκαναν λάθος στην επαναφορά δίνοντας την ευκαιρία στον Άνταμ Γκίμπσον για ένα αμαρκάριστο τρίποντο από τη γωνία, που δεν βρήκε όμως στόχο.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 25-20, 39-33, 56-52, 72-74

Αυστραλία: Νίλσεν 10 (1), Ίνγκλις 22 (2), Άντερσεν 7, Μιλς 21 (4), Γκίμπσον 7 (1), Μπάρλοου, Μπέινς, Νιούλεϊ 5 (1), Μάρτιν, Ουόρθινγκτον, Μάριτς.

Αργεντινή: Σκόλα 31, Γκουτιέρες 17 (5), Ντελφίνο 7, Πριτζιόνι 9, Γιάσεν 4, Γκονζάλεζ 2, Λάνας, Κάμερικς 2, Τσεκέρα 2, Κουιντέρος.

TAGS FIBA WORLD CUP
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ