ΗΠΑ

Αθλήτρια του NCAA κατήγγειλε τη διάκριση ανάμεσα σε κορίτσια και αγόρια

Η αθλήτρια του Όρεγκον, Σεντόνα Πρινς
Η αθλήτρια του Όρεγκον, Σεντόνα Πρινς AMANDA LOMAN/ASSOCIATED PRESS

Με ένα βίντεο στο Tik Tok αποφάσισε να καταγγείλει η αθλήτρια του Όρεγκον, Σεντόνα Πρινς, τη διάκριση ανάμεσα στις ανδρικές και γυναικείες ομάδες κατά τη διάρκεια του  March Madness στο NCAA.

Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσε ένα βίντεο που ανέβασε στο Tik Tok μία αθλήτρια του NCAA από την ομάδα μπάσκετ του Πανεπιστημίου Όρεγκον δείχνοντας την τεράστια διαφορά που υπάρχει στις εγκαταστάσεις που προπονούνται οι ανδρικές και οι γυναικείες ομάδες, εν όψει του March Madness, του μεγαλύτερου κολλεγιακού τουρνουά της Αμερικής.

Η νεαρή μπασκετμπολίστρια έδειξε τον χώρο που έχει διαθέσιμο η ομάδα της για βάρη και τον αντίστοιχο χώρο που έχει μία ανδρική ομάδα του NCAA για την ίδια χρήση. Η διαφορά ήταν τεράστια.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της το NCAA υποστήριξε πως η έλλειψη χώρου ήταν ο λόγος που δόθηκε πολύ μικρότερος χώρος για βάρη στις γυναικείες ομάδες κάτι που όπως θα δείτε και στο βίντεο, δεν ισχύει.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η αθλήτρια "Αν δεν καταλαβαίνεις το πρόβλημα, τότε είσαι μέρος αυτού".

Δείτε το χαρακτηριστικό βίντεο:

Το βίντεο αυτό προκάλεσε και την αντίδραση πολλών μεγάλων παικτών όπως της Σαμπρίνα Ιονέσκου, αθλήτρια του WΝΒΑ και απόφοιτη του Όρεγκον, αλλά και του Σι Τζέι ΜακΚόλουμ που μάλιστα χαρακτήρισε την στάση του NCAA, "trash".

Δείτε τις αναρτήσεις των παικτών στο twitter:

Photo credits: Amanda Loman/Associated Press

TAGS ΗΠΑ NCAA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ