EUROLEAGUE

Αταμάν προς ELPA: "Μην ανακατεύεστε στις εσωτερικές μας υποθέσεις"

Ο Εργκίν Αταμάν στη διάρκεια του ημιτελικού της Εφές με τον Ολυμπιακό
Ο Εργκίν Αταμάν στη διάρκεια του ημιτελικού της Εφές με τον Ολυμπιακό INTIME

Η Ένωση Παικτών της EuroLeague άνοιξε έρευνα μετά την απόφαση του Εργκίν Αταμάν να αφήσει εκτός αποστολής κάποιους Τούρκους παίκτες και ο τεχνικός της back-to-back πρωταθλήτριας της EuroLeague δεν έκρυψε τη δυσφορία του.

Η Εφές πήρε μια άνετη με 95-74 κόντρα στη Μανίσα για την 8η αγωνιστική του τουρκικού πρωταθλήματος, όμως ο Εργκίν Αταμάν έδειξε ιδιαίτερα εκνευρισμένος μετά το ματς. Όχι όμως με τους αθλητές του, αλλά με την Ένωση Παικτών της EuroLeague (ELPA).

Ο λόγος; Η απόφαση του τεχνικού της back-to-back πρωταθλήτριας της EuroLeague να μην συμπεριλάβει κάποιους από τους Τούρκους παίκτες της ομάδας, οι οποίοι δεν απέδιδαν στα τελευταία παιχνίδια, στην αποστολή που ταξίδεψε την περασμένη εβδομάδα για τη διπλή αγωνιστική κόντρα σε Αρμάνι και Βίρτους.

"Δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ εγχώριων και ξένων παικτών στην ομάδα μας. Οι παίκτες που είναι εκτός φόρμας πρέπει να δουλέψουν σκληρότερα. Αυτός είναι ο κανόνας του αθλητισμού. Οι αθλητές δεν μπορούν να διατηρήσουν τη φόρμα τους χωρίς προπόνηση. Όσοι δεν έπαιξαν την περασμένη εβδομάδα στην EuroLeague έμειναν στην Κωνσταντινούπολη και ακολούθησαν έντονο πρόγραμμα εκγύμνασης.

Ωστόσο, υπάρχουν και εκείνοι που ενοχλούνται από αυτό. Ειδικά η ELPA, η Ένωση Παικτών της EuroLeague, που ήταν πολύ ταραγμένη. Άνοιξαν έρευνα εναντίον μας επειδή κρατήσαμε αυτούς τους παίκτες εδώ. Κανείς δεν μπορεί να ανακατευτεί στις εσωτερικές μας υποθέσεις και τις πρακτικές μας. Είμαστε ένα μεγάλο κλαμπ και ψάχνουμε νίκες. Κανείς δεν μπορεί να μας πει ποιους παίκτες θα χρησιμοποιούμε ή πόσες προπονήσεις θα κάνουμε. Το αποτέλεσμα είναι προφανές, αυτοί οι παίκτες βγήκαν σήμερα στο παρκέ και έπαιξαν. Είχαμε έτσι την ευκαιρία να ξεκουράσουμε τους βασικού μας παίκτες. Δεν έπαιξε ο Κλάιμπερν, ενώ ο Ζίζιτς αγωνίστηκε για πέντε λεπτά στην αρχή", είπε ενδεικτικά ο Αταμάν, που δεν έκρυψε τη δυσφορία του.

TAGS EUROLEAGUE ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ