ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αταμάν: "Οι χαμένες βολές ήταν θέμα πίεσης, με το χαρακτήρα μας πήραμε την νίκη"

Αταμάν: "Οι χαμένες βολές ήταν θέμα πίεσης, με το χαρακτήρα μας πήραμε την νίκη"
ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ/INTIME

Με πολύ κολακευτικά λόγια μίλησε ο Εργκίν Αταμάν για τον Τζέριαν Γκραντ μετά την νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ζάλγκρις, ενώ τόνισε πως ήταν εξαρχής στα πλάνα του η χρησιμποποίηση του Μάριους Γκριγκόνις στο "3", κατά αντιστοιχία με ό,τι έκανε στην Εφές με Κρούνοσλαβ Σίμον και Ελάιζα Μπράιντ τα προηγούμενα χρόνια.

Το εγκώμιο του Τζέριαν Γκραντ, για την άμυνα που έπαιξε πάνω στον Κίναν Έβανς, έπλεξε ο Εργκίν Αταμάν μετά τη δύσκολη, αλλά σημαντική νίκη του Παναθηναϊκού κόντρα στην Ζάλγκρις. Ο Τούρκος τεχνικός επέδωσε τις πολλές χαμένες βολές στην πίεση που μπορεί να αισθάνονται κάποιοι παίκτες, ενώ τόνισε πως οι πράσινοι βρήκαν τον τρόπο να κερδίσουν, ακόμα και αν δεν έκαναν το καλύτερό τους ματς επιθετικά.

"Στο πρώτο μέρος χάσαμε 9 βολές. Επιθετικά ίσως δεν παίξαμε το καλύτερο μας παιχνίδι, αλλά αυτό είναι εντάξει. Στο δεύτερο μέρος παίξαμε πολύ καλή άμυνα, εκτός από τα pick n pop του Σμιτς. Είναι λογικό γιατί ο Μήτογλου έπαιξε πάρα πολύ και κουράστηκε. Έπαιξε εξαιρετικό παιχνίδι. Το ματς πήγαινε πόντο-πόντο και δεν ήθελα να τον βγάλω, γιατί ήταν σπουδαίος στην επίθεση. Στην τελευταία περίοδο η Ζάλγκρις έβρισκε σκορ μόνο από τον Σμιτς. Επιθετικά πιστεύω ότι με τον Σλούκα και τον Γκραντ βρήκαμε σκορ σε κρίσιμα σημεία. Δεν κάναμε καλή δουλειά στα ριμπάουντ, όμως βρήκαμε έναν τρόπο να πάρουμε τη νίκη.

Φέτος χάσαμε δύο παιχνίδια στην παράταση στην έδρα μας. Σήμερα δεν παίξαμε καλό μπάσκετ. Δεν είμαι ικανοποιημένος επιθετικά. Όμως με την άμυνα, τον χαρακτήρα μας και την επιθετικότητά μας καταφέραμε να πάρουμε την νίκη και αυτό είναι πολύ σημαντικό ενόψει των επόμενων αγώνων.

Νομίζω πως ναι, οι χαμένες βολές ήταν θέμα πίεσης, γιατί στο Βερολίνο είχαμε 90% ευστοχία. Κάνουμε κάθε μέρα προπόνηση στις βολές και τώρα παίζαμε στην έδρα μας. Πολλοί παίκτες παίζουν όμως φέτος για πρώτη φορά μπροστά σε αυτή την όμορφη ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ και ίσως έχουν αυτή την πίεση, ιδίως όταν εκτελούν βολές. Όταν αρχίσεις να χάνεις βολές, αρχίζει να πέφτει και το ηθικό σου. Σκοράραμε 73 πόντους και χάσαμε 13 βολές (18/31). Αν είχαμε χάσει 5 βολές, θα είχαμε βάλει 80 πόντους. Σήμερα συνέβη, αλλά κερδίσαμε το παιχνίδι. Θα βούμε τι θα γίνει στο επόμενο ματς.

Αν κοιτάξεις τα στατιστικά της Ζάλγκιρις θα δεις ότι ο Έβανς είναι ο πρώτος σκόρερ και ο καλύτερος δημιουργός, με 16 πόντους και 4.5 ασίστ. Παίξαμε επιθετική άμυνα πάνω του με hedge out, με παγίδες. Ρισκάραμε κάποια πράγματα, για τα οποία μας τιμώρησε ο Ρόλαντς Σμιτς. Νομίζω όμως ότι ο Τζέριαν Γκραντ έπαιξε εξαιρετική one-on-one άμυνα πάνω στον Έβανς.

Πέρσι είδα πολλά παιχνίδια της Τουρκ Τέλεκομ και όταν μιλάμε για τον Γκραντ, μιλάμε για τον MVP του EuroCup. Είναι ένας παίκτης με χαρακτήρα. Κάνει και λάθη, αλλά βελτιώνεται και δείχνει χαρακτήρα σε κάθε παιχνίδι. Παίζει και στις δύο πλευρές του παρκέ, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι επιθετικός στην άμυνα και στην επίθεση πάει προς το καλάθι. Μου αρέσουν αυτού του είδους οι παίκτες και συνεισφέρει πολύ στα παιχνίδια.

Έτσι όπως χτίστηκε η ομάδα είχαμε σκοπό ο Γκριγκόνις και ο Παπαπέτρου να παίζουν στο "3". Όπως ξέρετε, για πολλά χρόνια, στις ομάδες μου στην Εφές, ο Κρούνοσλαβ Σίμον και ο Ελάιζα Μπράιαντ έπαιζαν στο "3". Σήμερα ο Γκριγκόνις δεν έκανε το καλύτερό του παιχνίδι, αλλά γενικά φέτος παίζει πολύ καλύτερα από πέρσι, που έπαιζε στο "2", είπε αναλυτικά ο Αταμάν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ