ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ

Ο Αταμάν διαφώνησε με την Εφές: "Η νέα βαθμολογία φέρνει σε μειονεκτική θέση έξι ομάδες μαζί και τη Φενέρμπαχτσε"

Ο Εργκίν Αταμάν στη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ
Ο Εργκίν Αταμάν στη διάρκεια του αγώνα με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ EUROKINISSI

Με δήλωσή του στην επίσημη σελίδα της Αναντολού Εφές ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε τη διαφωνία του με την ομάδα του για τη νέα βαθμολογία της EuroLeague, η οποία όπως ανέφερε φέρνει σε μειονεκτική θέση έξι άλλες ομάδες μαζί και τη Φενέρμπαχτσε.

Την διαφωνία του για τον τρόπο που διαμορφώθηκε η νέα βαθμολογία της EuroLeague και την στάση που κράτησε η Αναντολού Εφές εξέφρασε ο Εργκίν Αταμάν με δήλωσή του στην επίσημη σελίδα της ομάδας.

Ο Τούρκος προπονητής τόνισε πως το σύστημα βάση του οποίου διαμορφώθηκε η νέα βαθμολογία ευνοεί μερικές ομάδες και φέρνει σε μειονεκτική θέση έξι ομάδες μαζί και τη Φενέρμπαχτσε. Μάλιστα, η έτερη τουρκική ομάδα, η Φενέρμπαχτσε είχε εκφράσει την απογοήτευση και την δυσαρέσκειά της με την στάση της Εφές στην ψηφοφορία, κάτι το οποίο είχε δημοσιοποιήσει με ανακοίνωσή της.

"Η απόφαση που πάρθηκε για τη βαθμολογία φέρνει σε μειονεκτική θέση έξι ομάδες μαζί και τη Φενέρμπαχτσε. Σαν άνθρωπος του αθλητισμού θέλω να πω πως διαφωνώ με τον τρόπο που έγινε η ψηφοφορία και πως το αποτέλεσμα δίνει μειονέκτημα στην Φενέρμπαχτσε. Στον αθλητισμό είναι σημαντικό να προστατεύουμε τα δικαιώματα της ομάδας που αντιπροσωπεύουμε καθώς σκοπός είναι να κερδίζουμε στο παρκέ.

Σε κάθε ομάδα που βρίσκομαι, είτε είναι στην Τουρκία είτε αλλού, πάντα προσπαθώ να κουβαλώ την φήμη του τουρκικού λαού και να την έχω ψηλά. Πάντα δείχνω την τουρκική μου ταυτότητα στις ομάδες που έχω προπονήσει στην Ευρώπη. Έχοντας κατακτήσει σημαντικούς τίτλους με ομάδες της Τουρκίας, ένιωσα την ανάγκη να σηκώσω ψηλά την τουρκική σημαία από υπερηφάνεια. Πάντα ήμουν εκείνος που έκανε την περισσότερη φασαρία σε περιπτώσεις που οι τουρκικές ομάδες αδικούνταν. Δεν διστάζω να ασκήσω κριτική όταν χρειάζεται.

Πάλι, θέλω να πω πως επιθυμία μου είναι να βρεθούν και οι δύο τουρκικές ομάδες στο Final Four της EuroLeague βάσει την αγώνων που έδωσαν εντός παρκέ, όπως τους αξίζει. Επιπλέον θέλω να πω πως εύχομαι ο πόνος που νιώθει ο Ουκρανικός λαός που υποφέρει να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Τους σέβομαι απόλυτα".

TAGS ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ EUROLEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ