EUROLEAGUE

EuroLeague: Βαθμολογία δίχως να υπολογίζονται τα παιχνίδια με τις ρωσικές ομάδες

Ο Ντόρσεϊ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα
Ο Ντόρσεϊ στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα EUROKINISSI SPORTS

Η EuroLeague Basketball μαζί με τις 13 ομάδες - μετόχους που παραμένουν στη διοργάνωση μετά από τις εξελίξεις με τις τρεις ρωσικές ομάδες (Ούνικς Καζάν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζενίτ) αποφάσισαν τη Δευτέρα 7 Μαρτίου.

Την απόφαση για τη διαμόρφωση της βαθμολογίας της EuroLeague δίχως να λαμβάνονται υπόψιν τα αποτελέσματα των τριών ρωσικών ομάδων (Ούνικς Καζάν, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Ζενίτ) στο σύνολο της regular season, πήραν τη Δευτέρα 7 Μαρτίου οι δεκατρείς (13) ομνάδες - μέτοχοι της διοργάνωσης.

Η απόφαση για το πώς θα προχωρήσει η διοργάνωση σε περίπτωση που οι τρεις ομάδες της Ρωσίας αποβληθούν από τη φετινή αγωνιστική περίοδο ήταν στα χέρια των δεκατριών ομάδων - μετόχων, οι οποίοι είχαν να ψηφίσουν ανάμεσα σε αυτό και το ενδεχόμενο να λαμβάνεται υπ' όψιν το ποσοστό νικών -δίχως να "διαγραφούν" τα προηγούμενα αποτελέσματα.

Έτσι, εφόσον δεν προκύψει κάποια συγκλονιστική αλλαγή στον πόλεμο τις προσεχείς ημέρες κι η σεζόν ολοκληρωθεί δίχως την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, τη Ζενίτ και την Ούνικς Καζάν, η βαθμολογία έχει ως εξής τη δεδομένη χρονική στιγμή (σε παρένθεση τα αποτελέσματα με τις τρεις ρωσικές που δεν θα ληφθούν υπ' όψιν):

  1. Μπαρτσελόνα 18-4 (3-1)
  2. Ρεάλ Μαδρίτης 16-5 (4-1)
  3. Αρμάνι Μιλάνο 16-6 (2-2)
  4. Ολυμπιακός 15-7 (1-2)
  5. Αναντολού Εφές 12-8 (2-3)
  6. Μπάγερν 12-10 (0-3)
  7. Μακάμπι Τελ Αβίβ 11-10 (1-3)
  8. Μονακό 10-13 (4-1)
  9. Φενέρμπαχτσε 9-13 (3-0)
  10. Ερυθρός Αστέρας 9-12 (2-3)
  11. Άλμπα Βερολίονου 8-12 (2-3)
  12. Βιλερμπάν 7-15 (2-2)
  13. Μπασκόνια 7-15 (0-4)
  14. Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ 6-16 (1-3)
  15. Ζάλγκιρις 6-16 (0-4)

Με βάση αυτό το πλάνο, η Μπάγερν, η Αναντολού Εφές και η Μακάμπι είναι οι τρεις κερδισμένοι αφού είχαν κατά βάση ήττες απέναντι σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ και Ούνικς Καζάν. Έτσι, βρίσκουν την ευκαιρία να αναρριχηθούν στην κατάταξη και να μπουν (πολύ) γερά στο κόλπο της πρόκρισης στην post season.

Από την άλλη, η Μονακό (με 4-1 απέναντι στις ρωσικές) και η Φενέρμπαχτσε (με 3-0 απέναντι στις ρωσικές) είναι οι δύο μεγάλες χαμένες, δεδομένου ότι ειδικά η πρώτη έχασε πολύτιμο έδαφος και τον... αέρα που είχε για ένα εισιτήριο για τα playoffs.

Ξαναλέμε, αυτό το σενάριο θα τεθεί σε εφαρμογή εφόσον δεν αλλάξει κάτι με τον πόλεμο στην Ουκρανία και οι τρεις εκπρόσωποι της Ρωσίας (ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Ζενίτ και Ούνικς Καζάν) αποβληθούν από το υπόλοιπο της φετινής σεζόν. Κάτι που μοιάζει ως το πλέον πιθανό σενάριο.

TAGS EUROLEAGUE ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΛΜΠΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ ΜΟΝΑΚΟ ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΒΙΛΕΡΜΠΑΝ ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ