ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η απόφαση για τη χρησιμοποίηση του Μωραΐτη και η ατάκα του Αταμάν για τη διαιτησία

Η απόφαση για τη χρησιμοποίηση του Μωραΐτη και η ατάκα του Αταμάν για τη διαιτησία
ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ο Εργκίν Αταμάν αποθέωσε το Περιστέρι bwin, αποδέχθηκε τη συμβουλή του Χρήστου Σερέλη για την είσοδο του Δημήτρη Μωραΐτη στο ματς, ενώ άφησε αιχμές για τη διαιτησία. Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού AKTOR ζήτησε ακόμα sold-out στην επερχόμενη διαβολοβδομάδα της EuroLeague.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR έκαμψε την αντίσταση του Περιστερίου bwin (90-75). Μετά το τέλος του αγώνα, ο Εργκίν Αταμάν έπλεψε το εγκώμιο της ομάδας του Βασίλη Σπανούλη, αποκάλυψε πως η ιδέα για τη χρησιμοποίηση του Δημήτρη Μωραΐτη ήταν ιδέα του άμεσου συνεργάτη του, Χρήστου Σερέλη, ενώ άφησε αιχμές και για τη διαιτησία. Παράλληλα, ο Τούρκος τεχνικός αναφέρθηκε στην επερχόμενη διαβολοβδομάδα στην EuroLeague, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει η δικαιολογία της κούρασης και ζητώντας δύο sold-out στο ΟΑΚΑ.

"Ήταν ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια που έχουμε δώσει στο ελληνικό πρωτάθλημα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι το Περιστέρι είναι καλή ομάδα, η τρίτη πιο δυνατή ομάδα αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα. (Ο δεύτερος λόγος) είναι η πολύ σκληρή, διπλή αγωνιστική που δώσαμε στην EuroLeague και τα ταξίδια. Φτάσαμε στην Αθήνα στις 7 το πρωί του Σαββάτου (6/1), καθώς ταξιδεύαμε όλο το βράδυ. Δεν είναι εύκολο να παίζεις τέτοια παιχνίδια, για αυτό νομίζω ότι ήμασταν soft στο ξεκίνημα και δεν καταβάλαμε την κατάλληλη προσπάθεια.

Στο δεύτερο μέρος καταλάβαμε ότι δεν προσπαθήσουμε και δεν είμαστε επιθετικοί, θα χάσουμε. Προς το τέλος της τρίτης περιόδου ο Χρήστος (Σερέλης) μου είπε να δοκιμάσουμε τον Μωραΐτη για να αυξήσουμε την πίεση και ήταν πολύ καλή απόφαση. Ο Μωραΐτης είχε περισσότερη ενέργεια, καθώς δεν ταξίδεψε μαζί μας στη διαβολοβδομάδα. Με τη δική του προσπάθεια και επιθετικότητα αλλάξαμε το μομέντουμ. Από εκείνο το σημείο όλη η ομάδα άρχισε να παίζει επιθετικά. Ο Γκραντ έκανε ένα ακόμα εξαιρετικό παιχνίδι.

Επιθετικά κάναμε καλό ματς, όπως δείχνει η στατιστική. Ήταν μια σημαντική εγχώρια νίκη για εμάς. Θέλω ακόμα να συμπληρώσω ότι θα δείξω τα λάθη μας στους παίκτες μου, γιατί για τρεις περιόδους κάναμε πολλά λάθη. Ελπίζω ότι η ελληνική επιτροπή διαιτησίας θα δει και θα αναλύσει το επίπεδο της σημερινής διαιτησίας, να δουν εάν ήταν καλοί ή όχι. Για μένα είναι ώρα να γίνει αυτή η αξιολόγιση.

Όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι για την Τρίτη. Η κούραση δεν θα είναι δικαιολογία για εμάς γιατί και η Εφές έπαιξε ματς με τέσσερις παρατάσεις στην EuroLeague, τώρα παίζουν εκτός έδρας στο τουρκικό πρωτάθλημα και μετά θα έρθουν εδώ στο ΟΑΚΑ για ένα ακόμα εκτός έδρας ματς. Έχουν και αυτοί σοβαρούς τραυματισμούς, όπως και εμείς, αλλά αυτή τη στιγμή, όλοι οι παίκτες μας θα είναι έτοιμοι για τη διαβολοβδομάδα, όχι μόνο για το ματς με την Εφές. Περιμένω το ΟΑΚΑ να είναι κάτι παραπάνω από sold-out, όπως ήταν στο παιχνίδι με τον Ερυθρό Αστέρα, γαιτί αυτό προσφέρει πολλά στην ομάδα. Όταν οι παίκτες είναι κουρασμένοι, σωματικά ή πνευματικά, η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ τους δίνει ενέργεια. Ακόμα και σήμερα συνέβη αυτό", είπε αναλυτικά ο κόουτς Αταμάν.

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ STOIXIMAN BASKET LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ