ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Αταμάν για Πριτζιόνι: "Ένας τύπος που είναι assistant στο NBA μπλέχθηκε με τις δικές μας καταστάσεις"

EUROLEAGUE 2023-2024 /   -  (EUROKINISSI)
EUROLEAGUE 2023-2024 / - (EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ενοχλημένος από τις δηλώσεις του Πάμπλο Πριτζιόνι, ο Εργκίν Αταμάν ζήτησε από το NBA να βάλει φρένο σε παρόμοιες καταστάσεις.

Οι δηλώσεις υπεράσπισης του Πάμπλο Πριτζιόνι προς τον συμπατριώτη του, Λούκα Βιλντόσα, έφτασαν την Τετάρτη (10/4) στα αυτιά του Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος προπονητής του Παναθηναϊκού σχολίασε το γεγονός, στη media day πριν από την εντός έδρας αναμέτρηση με την Άλμπα Βερολίνου για την 34η αγωνιστική της EuroLeague.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Εργκίν Αταμάν:

Για το ματς με την Άλμπα: "Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Στην Άλμπα δεν έχουν κίνητρο για το παιχνίδι γιατί δεν έχουν στόχο να μπουν στα playoffs. Θα έρθουν εδώ να παίξουν με τον τρόπο τους. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και να παίξουμε όπως στο προηγούμενο ματς στο ΟΑΚΑ. Να παίξουμε σκληρή άμυνα, να μοιράσουμε τη μπάλα σωστά στην επίθεση και να έχουμε μια καλή εμφάνιση.

Τα ονόματα ποτέ δεν κερδίζουν τα παιχνίδια, μόνο η μάχη και η απόδοσή μας τη μέρα του αγώνα μετρούν. Δυό μέρες νωρίτερα, με τον Κολοσσό κερδίσαμε από τύχη, από ένα τυχερό σουτ του Γκριγκόνις. Όμως αύριο δεν θα είμαστε τόσο άνετοι να ρισκάρουμε να χάσουμε αυτά που χτίσαμε σε έξι-επτά μήνες και να χάσουμε το πλεονέκτημα έδρας. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι ως ομάδα για να κερδίσουμε αυτό το σκληρό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ".

Για τους διαθέσιμους παίκτες: "Κάποιοι παίκτες είχαν κάποιους μικροτραυματισμούς εώς τώρα, στην προπόνηση θα αποφασίσουμε ποιοι θα παίξουν αύριο. Δεν μπορώ να απαντήσω για το τι θα συμβεί μια μέρα μετά. Αύριο μετά από το παιχνίδι, μπορούμε να μιλήσουμε για τη regular season"

Για τις δηλώσεις του για τον Βιλντόσα: "Στις ομάδες συμβαίνουν κάποια πράγματα ανάμεσα σε έμενα, στους παίκτες μου και στον σύλλογο. Για μένα είναι κάτι φυσιολογικό. Δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, κάνουμε τη δουλειά μας για τον κόσμο μας και για τους ανθρώπους μας. Κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για όλους. Όχι μόνο για τον προπονητή, όχι μόνο για το κλαμπ.

Αυτό που μου φάνηκε περίεργο ήταν ότι έμαθα σήμερα ότι ένας τύπος που ήταν παίκτης παλιότερα και τώρα προπονεί ως assistant coach στο NBΑ, άρχισε να μπλέκεται με τις δικές μας καταστάσεις. Το NBA είναι ένας σοβαρός οργανισμός για αυτό και δεν θα απαντήσω σε αυτόν. Το NBA θα πρέπει να δράσει για τον προπονητή του για να μην μπλέκεται στο εσωτερικό άλλων συλλόγων στην Ευρώπη.

Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω κάποιον από το NBA να ασχολείται με αυτά που συμβαίνουν στους άλλους συλλόγους. Να επικεντρωθεί στη δουλειά του, στη δική του ομάδα. Εγώ ξέρω τι κάνω και ο μοναδικός μας στόχος είναι να προκριθούμε στα playoffs μέσω της δεύτερης θέσης, να πάμε στο Final Four και να παλέψουμε για τον τίτλο. Αυτός είναι ο στόχος μας και όχι να αντιδράμε σε αυτά που λένε πρώην παίκτες που μόλις έμαθα ότι προπονούν σε ομάδες του NBA."

Για την εμφάνιση του Χουάντσο στην αναμέτρηση με τη Μπάγερν Μονάχου: "Πήραμε τον Χούαντσο για να κάνει τέτοιες εμφανίσεις όπως με τη Μπάγερν. Έχει μια μεγάλη καριέρα και κάποιοι φίλαθλοι φώναζαν σε εκείνον πριν από το παιχνίδι. Αλλά νομίζω ότι είναι χαρούμενοι μετά το ματς. Έχει αγωνιστεί και σε άλλα ματς με αντίστοιχες εμφανίσεις. Οι δικές μου προσδοκίες, ως προπονητής και οι προσδοκίες του κλαμπ για εκείνον είναι να παίζει με αυτή την δίψα και να παλεύει με αυτόν τον τρόπο, αλλά μπορεί κάποιες φορές να μην είμαστε τυχεροί. Και ο Γιάννης Παπαπέτρου είχε σημαντική συνεισφορά στον αγώνα με τη Μπάγερν.

Μέχρι τώρα παίζαμε περισσότερο με έξι παίκτες. Όμως η συνεισφορά και των πιο έμπειρων παικτών είναι πολύ σημαντική για να φτάσουμε στους μεγάλους μας στόχους. Γιατί δεν είναι εύκολο φτάσουμε στο Final Four. Δεν είναι εύκολο να φτάσουμε στον τίτλο. Χρειαζόμαστε από όλους να βάλουν τα δυνατά τους, τη νοοτροπία τους και τις καλύτερες προσπάθειές τους για το κλαμπ".

TAGS ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ EUROLEAGUE ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΡΓΚΙΝ ΑΤΑΜΑΝ NBA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ